hirdetés
1-14.jpg

Meglepő szokás tartja össze a 70 éve boldog házasságban élő idős párt

Szerintük az összeöltözés a hosszú és örömteli kapcsolatuk titka. Azt is elmesélték, honnan ered a közös hagyományuk.
Metro, fotók: YouTube - szmo.hu
2019. augusztus 15.


hirdetés

Francis és Rosemary Klontz azóta visel tökéletesen egymáshoz illő ruhákat, amióta gimnazistaként összejöttek. Nemcsak hogy azonos színű és mintájú öltözéket hordanak, de azt is állítják, hogy ez a vizuális harmónia kapcsolatukra is pozitív hatással volt.

A házaspár a Washington állambeli Auburnban járt középiskolába, ott találkoztak először, és gyorsan randevúzni is kezdtek. 19 éves koruk óta viselnek összeillő ruhákat egy kedves gesztusnak köszönhetően.

A sorsdöntő momentum az volt, amikor Rosemary édesanyja egy alkalommal ugyanolyan inget vásárolt nekik,

amit örömmel vettek fel. Rosemary s CBS13-nak így mesélt erről: " Én választottam a két inget - és azóta is mindig ugyanolyan ruhát hordunk."

A ruhák egyébként nagyon stílusosak: a férj a férfias variációt, neje a feminin változatot viseli, tehát egyáltalán nem ciki a megjelenésük. A mai napig Rosemary a stylist, és ezzel Francis tökéletesen meg van elégedve.

"Csak kikészíti nekem, én meg felveszem, így nekem nincs ezzel semmi gondom" - mondta lelkesen a férj az interjúban.

Klontzék 1951-ben házasodtak össze, és már az esküvői öltözéküket is egymáshoz tervezte a feleség: mindketten hófehér ruhát viseltek (az ifjú férj szmokingot). Máig aktív életet élnek: a helyi templom káplánjaiként rendszeresen énekelnek a híveknek, illetve a helyi kórházakban is gyakran fellépnek vallási témájú dalokat előadva.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
sirius_academy_north.jpg

Levette a blézerét, mert melege volt - egynapos kitiltást kapott az iskolából a brit diáklány

A lány felháborodott anyja szerint az eset és az iskola is 'teljes mértékben szánalmas'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 18.Kelly Shann szerint 14 éves lánya, Summer Burkitt csupán annyit tett, hogy levette a blézerét a Sirius Academy North nevezetű intézményben, mivel a tanóra közben melege volt, mégis egy nap eltiltást kapott cserébe.

A felháborodott anya szerint az eset és az iskola is "teljes mértékben szánalmas".

Az akadémia vezetője a Hull Live-nak nyilatkozott. Noha egyedi eseteket nem áll módjában kommentálni, szerinte minden efféle döntést egy "tartós ellenszegülés, dacos viselkedés vagy visszaélés" előz meg a diákok részéről.

Kelly Shann már csak azért is elfogadhatatlannak tartotta a történteket, mert lánya a 10. évfolyamot kezdte és ebben az évben kell majd megszereznie egy fontos, végzettségét igazoló bizonyítványt.

A szülő úgy gondolja, hogy az iskolában "nevetséges", egyenruhával kapcsolatos szabályokhoz vannak kötve a tanulók.

"Mit szeretnének inkább, hogy ott üljön és csinálja a dolgát, vagy sem? Nem látom, mi abban a probléma, hogy levette a blézert, ha közben dolgozott a feladatán. Ez teljes mértékben szánalmas."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
mom-2208928_1920.jpg

Albínó kisbabája született, sokáig a „tökéletes gyermekét” gyászolta egy ír anya

Hollie Dunlea feltett szándéka, hogy megvédje lányát az 'utálatos' emberektől, mert attól tart, hogy megjelenése miatt csúfolni fogják.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. szeptember 18.A 21 éves anyuka, Hollie Dunlea az RSVP Live hasábjain arról vallott, hogy amikor megtudta, hogy gyermeke albinizmussal született, kezdetben "le volt sújtva".

A kis Ellie ezzel a különös genetikai rendellenességgel jött világra, mely hatással van a bőre, a haja és a szemei pigmentációjára, illetve a látására is.

Édesanyja mostanra megbékélt gyönyörű gyermeke diagnózisával, de nem volt ez mindig így.

Hollie küldetésének tartja, hogy megvédje lányát az utálatos emberektől, mert attól tart, hogy idősebb korában megjelenése miatt csúfolni fogják.

Az albinizmus a színanyag képződésének veleszületett zavara, mely csökkent vagy hiányzó pigmentációban nyilvánul meg és 20 ezer emberből 1-et érint. A kis Ellie-t csupán 12 hetes korában, 2018 október 14-én oculocután albinizmussal diagnosztizálták. Hat hónapos koráig nem látta az árnyékokat.

A Corkból származó anyja nemrég felfedte kezdeti ellenérzéseit, amik akkor kerítették hatalmukba, mikor a baba állapotával szembesült.

"Soha nem fogom elfelejteni a szülésznőmet, ahogy azt mondja, hogy 'van egy szőke kisbabánk', majd Ronan, Ellie apja is elismételte, miközben megcsókolt. Aztán a nővér így folytatta: 'valójában inkább fehér'. Én nem vettem rögtön a lapot, Ellie-t a mellkasomra helyezték és behívták az anyámat. Ő a mai napig azt mondja, hogy abban a pillanatban tudta, hogy albínó, amint meglátta a kis fehér fejét."

Másnap reggel az orvosok, ápolók, hallgatók, szülésznők, mindenki ott volt, hogy meglátogassa a "fehér hajú babát". Így hívták Ellie-t a kórteremben.

A fiatal anyuka először nagyon nehezen barátkozott meg a diagnózissal.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
menyasszony-eskuvo-stroke.jpg

Az igen kimondása előtt, az esküvőn kapott stroke-ot a várandós menyasszony

Császármetszéssel világra segítették a babát, de a 30 éves brazil anyukán már nem tudtak segíteni, a kórházban meghalt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.Stroke-ot kapott az esküvőjén egy 30 éves nő Brazíliában. Az esetről több külföldi lap is beszámolt.

A lapok azt írják brazil forrásokra való hivatkozással, hogy a tragikus eset São Paulóban történt.

Jessica Guedes beszámolók szerint már a templomhoz vezető úton rosszul lett a limuzinban, szédülésre, nyaki fájdalomra panaszkodott. Ám a családja azt hitte, hogy csak az esküvő miatt izgul.

A 6 hónapos terhes nő az autóban elájult.

Vőlegénye, a 31 éves Flavio Gonçalvez már az oltárnál várta a párját. Amikor megérkezett a limuzin, a menyasszony nem szállt ki belőle, egy rokon berohant, segítséget kérve, a vőlegény pedig az autóhoz sietett. Amikor a férfi kinyitotta az ajtót, a menyasszonya visszanyerte az eszméletét. Azt mondta, minden rendben, de nagyon fáj a nyaka.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
mxsh_-T9THJMIIMPM-unsplash-1000x666.jpg

Szívrohamban halt meg egy nő, aki előzőleg több száz dühös emotikont kapott az anyjától

Minden ott kezdődött, hogy az anyuka kütyüje elromlott, és lájkok helyett mérges emojikat küldözgetett súlyos mentális problémákkal küzdő lányának, aki ettől teljesen befordult.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2019. szeptember 18.Az egész egy ártatlan poszttal indult: Shabina Miah a Facebookra töltött fel egy bulivideót, amit az anyja lájkolni akart. Azonban

a nő iPadje elromlott, és a lájk helyett több száz dühös emotikont küldött 33 éves lányának. Az egyébként is súlyos mentális problémákkal küzdő Shabina ettől teljesen befordult, letiltotta édesanyját,

aki végül átment hozzá, hogy megbeszéljék a félreértést, írja a Metro.

Békülés helyett azonban alaposan összevesztek, és aznap este már nem is beszéltek egymással, hiába hívta Angela a lányát.

Másnap reggel aztán ismét átment a vérig sértett lány lakására, ám miután belépett, elfogta valami rossz érzés. Hiába kiabált, senki nem válaszolt. Ekkor felment az emeletre, ahol holtan találta lányát az ágyban.

Azonnal hívta a mentőket, akik azt javasolták, hogy próbálja meg újraéleszteni Shabinát. Angela azonban tudta, hogy túl késő, a fiatal lányt már nem lehet visszahozni.

Az orvosi vizsgálatok végül megállapították, hogy

a lány szívrohamot kapott, és bár a halála előtt fogyasztott kokaint is, ez olyan csekély mennyiség volt, hogy minden bizonnyal nem befolyásolta a tragikus eseményeket.

Shabinát utoljára a barátja láthatta élve. A fiúval nem sokkal a végzetes eseménysor előtt békültek ki egy szakítás után. Luke röviddel a tragédia előtt ment el otthonról, reggel hétkor búcsúzott el az ágyban síró lánytól, aki végtelenül rosszkedvűnek és zavartnak tűnt.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x