hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
2. erzsebet
14 meglepő szabály a királyi etikettből, amit még II. Erzsébet sem szeghet meg
Meddig ehetnek, mit viselhetnek, milyen társasjáték tilos számukra?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. augusztus 21.


hirdetés

Nem is gondolnánk, mennyire korlátozott lehet még a legfenségesebb élet is. A brit királyi család tagjainak pedig végképp, hiszen rengeteg szabály kíséri végig mindennapjaikat.

A Bright Side most elkészítette a legmeglepőbb szabályok listáját, amik egyenesen észbontóak lehetnek a mindennapi ember számára.

kiraly

1. 6 hollót kell tartaniuk a Tower of Londonnál

A legenda szerint ha a hollók elhagyják a tornyot, összedől a királyság. Emiatt mind a mai napig őriznek hollókat a Tower körül, általában többet is, mint amennyi kellene.

2. A királyi családon kívül senki nem érintheti meg őket

Ez egy általános szabály, amit sokszor megszegnek. Habár ritka, hogy hétköznapi emberek meg tudják közelíteni a királyi családot, néhány hírességgel készült kép során előfordul, hogy érintkeznek.

3. Nem szavazhatnak

Mivel szavaztuk akár igazságtalanul is befolyásolhatja a szavazás kimenetelét, a királyi családnak nincs beleszólása a pártok megválasztásába. Ahhoz, hogy zavartalanul tudjon működni a pártok létrehozása és irányítása, ők csak együttműködésükkel tudják támogatni őket.

4. Nem vehetnek részt a politikában

A legkisebb módon sem befolyásolhatja a királyi család véleményével a politikai közvéleményt vagy szerezhet támogatottságot a pozíciójából eredően.

5. Nem játszhatnak Monopolyt

András yorki herceg árulta el pár évvel ezelőtt, hogy nem játszhatnak otthon Monopolyt, mert egy-egy játék túlságosan indulatossá is válhat.

6. Nem ehetnek kagylót

Inkább elővigyázatosságból hozták létre a szabályt, hogy a királyi család tagjai nehogy ételmérgezést kapjanak vagy allergiás reakciót váltson ki. Ennek ellenére Károly herceg szívesen eszik osztrigát néha.

7. Be kell tartaniuk a rangsorral kapcsolatos előírásokat

Nagyon szigorúan kell követniük azokat a protokoll szabályokat, melyek kimondják ki ki után következik sorban egy nagyobb esemény során. Egy esküvő alatt például a ranguknak megfelelően vonulnak, természetesen a királynővel az élen.

8. Nem lehetnek római katolikusok

Habár a törvényt megváltoztatták 2011-ben, hogy ne akadályozzák a házasságot római katolikusokkal, a királyi család tagjainak hűnek kell maradniuk az Anglikán egyházhoz.

9. Ruházatuk nem lehet félreérthető

A királyi család nem viselhet kirívó, félreérthető ruházatot. Külsejükkel az eleganciát és visszafogottságot kell hirdetniük, ugyanakkor a kor divatját is követniük kell.

10. Nem viselhetnek szőrmét

III. Eduárd angol király mindenki, még a királyi család számára is betiltotta a szőrme viselését a XII. században. Ennek ellenére még a királynő is megfeledkezik néha erről a szabályról és szőrmét visel magán.

11. Udvariasan kell fogadniuk minden ajándékot

"Ajándék lónak ne nézd a fogát" - tartja a mondás. Így a királyi családnak is bármilyen jellegű, bárkitől érkező ajándékot szívélyesen kell fogadnia. Mivel az ajándékok a brit Koronához tartoznak, a királynő dönti el, ki melyik ajándékot tarthatja meg.

12. Nem utazhatnak együtt

Az egyenesági örökösök nagy távolságot nem utazhatnak együtt, hogy védjék őket. Ennek a szabálynak régebben volt alapja, amikor az utazás nagy kockázattal járt, azonban manapság már nem nagyon figyelnek erre oda.

13. Együtt kell tölteniük a karácsonyt

Hagyomány szerint a karácsonyt minden évben együtt kell, hogy töltse a királyi család. Ezt viszont Katalin törte meg, amikor úgy döntött, a saját családjával tölti a karácsonyt. Állítólag ez nem is tetszett a királynőnek.

14. Senki nem ehet, ha a királynő befejezte az étkezést

Bárki, aki a királynővel együtt étkezik, figyelnie kell, hogy meddig eszik a királynő. Őfelsége minden mozdulatát követni kell, így az asztalánál ülőknek is be kell fejezniük vele együtt az étkezést.

Forrás: Bright Side


KÖVESS MINKET:
Mi lehetett Kincsem, a legyőzhetetlen csodakanca titka?
Mi történt kedvenc cica-barátjával? Miért nem akart inni az elé tett vízből? Sok érdekesség a világ leghíresebb és legértékesebb lovairól, köztük Overdose utódairól is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

Kincsem nevét mindenki jól ismeri, az 1874-ben született legyőzhetetlen csodakanca sikertörténetéből még filmet is forgattak.

Kincsemről kiderül, honnan az elnevezése, miért érdekes a kis lila virágcsokor, vagy mit kell tudni a díjairól. Miért is különleges, hogy kancaként nyert? Mi volt a szerepe a cicának? Miért nem ivott az elé tett vízből?

A Fókusz Plusz stábja felkutatta világ leghíresebb és legértékesebb lovait, és meglátogatták a sokszoros bajnok, Overdose egyik csikóját is. Aurora érdeklődő, még a madarakat is megnézi. Hamarosan kiderül, mennyire tehetséges.

VIDEÓ: AZ RTL Fókusz riportja

Címlapkép: Illusztráció, forrása: Wikipédia


KÖVESS MINKET:
Anya-lánya pilótapáros fotója tarolta le a netet
Az inspiráló képet egy lelkes utas osztotta meg, máris közel 50 ezer kedvelést gyűjtött be Twitteren.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 24.


hirdetés

A menő anya-lánya párosok versenyén igazán jó eséllyel indulhatna Wendy és Kelly Rexon, az American Airlines két repülőgép pilótája.

Az irigylésre méltó családi csapatmunka a vérükben van, hiszen valódi pilótadinasztia az övék: Wendy ma már nyugdíjas édesapja is pilóta volt, illetve férje és másik lánya, Kate most is az.

Az internetet meghódító fotót Dr. John R. Watret, egy megihletődött utas készítette, mikor Los Angelesből Atlantába repült március 16-án és rendkívül motiválónak tartotta, hogy a pilóta és a másodpilóta is nő volt. Az, hogy egy anya-lánya párosról van szó, csak hab a tortán!

Természetesen meg is osztotta a képet Twitter-oldalán, ahol azt írta, hogy jó volt az út és szerinte nagyon inspiráló ez az elkapott momentum a nők számára és igazán "csodálatos". A reakciók nem maradtak el, a 45 és félezer kedvelés mellett 17 ezren retweetelték is.

Úgy látszik, ezzel elindított egy láncolatot, mivel a képet újraposztolta egy másik pilóta is, melyen másodpilóta fiával szerepel.

Forrás: DailyMail


KÖVESS MINKET:
Videón, ahogy a berendezéssel együtt tehetetlenül imbolyog a norvég tengerjáró hajó
Ezt még nézni is rossz...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 24.


hirdetés

Szombaton meghibásodtak egy tengerjáró luxushajó motorjai Norvégia nyugati partjainak közelében, ezért a fedélzeten tartózkodó több mint 1300 embert ki kell menteni. A Viking Sky nevű hajó irányíthatatlanul sodródott More og Romsdal megye partjainak közelében a szárazföld felé, és délután két órakor adott le vészjelzést. Végül az egyik motort be tudták indítani, így le tudták horgonyozni a hajót.

Az utasok közül többen készítettek felvételeket arról, ahogy az irányíthatatlanul imbolyog. Az utastérben még a bútorok is egyik oldalról a másikra csúsztak, amikor a hajót megdobta a víz valamelyik irányba.

Sőt, még a plafon is leszakadt, pont az egyik utasra estek a darabjai, aki éppen a terem egyik feléből a másikba tartott és próbált megkapaszkodni egy fotelben.

Ez látható ezen a Twitteren megosztott videón is:


KÖVESS MINKET:

Senki nem avatkozott közbe, amikor egy férfi megrugdosott egy idős nőt a New York-i metrón
Többen is levideózták az esetet, anélkül, hogy egy szót is szóltak volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 24.


hirdetés

A napokban felkerült a Twitterre egy videó, amin egy férfi durván összerugdos egy idős nőt a New York-i metrón. Az esetet többen is levideózták, de senki nem segített a nőnek, miközben a férfi bántalmazta. A Twitteren található videón látszik, ahogy a 36 éves Marc Gomez odamegy a 78 éves nőhöz, aki a sarokban ült és egyszer csak elkezdi rugdosni a fejét és az oldalát.

A férfi ezután leszállt a metróról Bronxban. Azzal is tisztában volt, hogy videózzák, mert mielőtt leszállt volna belenézett a kamerába és azt mondta, tegyék fel a videót arra az oldalra, hogy ilyen erőszakos jeleneteket osztanak meg.

Az esemény még március 10-én történt, azt, hogy a férfi pontosan miért rugdosta meg az asszonyt nem lehet tudni. De a rendőrség szombaton megerősítette, hogy a férfit őrizetbe vették - írja a New York Times.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x