hirdetés
tronokharca.jpg

Meglepő részleteket árult el a következő Trónok harca-sorozatról George R. R. Martin

A címről, a karakterekről és Westerosról is mondott néhány dolgot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 10.


hirdetés

Újabb információk derültek ki a már bejelentett Trónok harca előzménysorozatához, ráadásul maga George. R. R. Martin árult el fontos, ám elég meglepő részleteket a tartalomról.

Azt már eddig is tudtuk, hogy

az új széria a Trónok harca világában fog játszódni, de sokkal korábban, 5000 évvel A tűz és a jég dalának eseményei előtt.

Most a sikeres regények írója az Entertainment Weeklynek mesélt el pár újabb dolgot.

Kiderült például, hogy

1. Westeros nem hét, hanem 100 kisebb királyságra tagolódik majd

Ezt Martin azzal magyarázza, hogy ha visszamegyünk az időben, korábban 9, azelőtt pedig 12 királyság volt, sokkal régebben pedig 100 kis, jelentéktelen királyságok is léteztek. Ez alapján

Westeros még kaotikusabb, veszélyesebb és szabályozatlanabb lesz, mint a Trónok harcában.

2. A Trónok harcából megismert családok közül a Starkokat láthatjuk majd a sorozatban

Az író szerint ők voltak a rajongók kedvenc családja, ezért muszáj, hogy szerepeljenek az előzménysorozatban is.

A Lannisterek ugyan nem jelennek majd meg, de az otthonuk, a Caster-hegy viszont ott lesz, ahol egy másik család, a Casterek laknak majd.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
ambrus-zoltan-utolso-felvetel-1000x679.jpg

Ez az utolsó felvétel Ambrus Zoltánról, az Irigy Hónaljmirigy elhunyt tagjáról

Egy tavaly augusztusban megjelent klipben tűnt fel utoljára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 08.Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy 53 évesen hosszan tartó súlyos betegség után meghalt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy örökös tagja.

A hírt az együttes közölte a Facebook-oldalán. Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy tagja a TV2 Mokka című műsorában nyilatkozott zenésztársa halálával kapcsolatban. Azt mondta, ő sem tudja pontosan, mi okozta barátja halálát. Sipos Péter pedig azt is elárulta, hogy néhány napja meglátogatta gitárosukat, akkor kissé jobban volt, ám később egy újabb műtét várt rá.

Ambrus Zoltán 2005-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, ami után az évekig tartó rehabilitáció miatt az együttestől is el kellett köszönnie, így már ritkán láthattuk a nyilvánosság előtt. A Blikk most megkereste azt a videót, amiben Ambrus Zoltánt utoljára láthatta a közönség.

Ambrus Zoltán utoljára az Alcohol együttes Mr. Fotel-Rocker című klipjében tűnt fel, ami tavaly augusztusban jelent meg. Akkor a zenekar frontembere, Tóth Sándor azt nyilatkozta, hogy nagyon jól érezték magukat és a zenész is nagyon élvezte a munkát.


KÖVESS MINKET:hirdetés
1-5.jpg

25 éves a Forrest Gump - hárman is visszautasították Tom Hanks leghíresebb szerepét előtte

Ráadásul július 9-én van az amerikai színész 63. születésnapja is, aki a kis Forrestet játszó amatőr gyerekszereplőt utánozta, és így lett Forrest hús-vér figura.
Szajki-Vörös Adél, fotók: Instagram - szmo.hu
2019. július 06.Az Egyesült Államokban 1994. július 6-án mutatták be Robert Zemeckis nagyjátékfilmjét. Zemeckis előtte már bebizonyította, hogy nagyszerűen ért a vígjátékhoz, az érzelmi húrok pengetéséhez, sőt, ahhoz is, hogy maradandót alkosson a műfajban, hiszen aki nem tudná: ő rendezte a Vissza a jövőben három részét, amiből legalább az első több generáció számára is alapfilm. Zemeckis szuper döntést hozott a kilencvenes évek elején: adaptálni akarta Winston Groom regényét, ami egy csekély értelmű, de óriási szívű alabamai férfiról szól, akinek az életén keresztül végigkövethetjük Amerika Kennedy-időszakát, a Johnson-érát, a hippi-korszakot, a Watergate-ügy idejét és egyéb kulcsfontosságú eseményeket.

A Forrest Gump nagyot dobott Zemeckis karrierjén, akárcsak Tom Hanksén, aki annak az évnek az elején átvehette egy fontos filmben, a Philadelphiában nyújtott alakításáért az Oscar-díjat. Az Amerikai Filmakadémiát aztán nem érdekelte, hogy Hanksnek van egy friss szobra, a következő évben a Forrest Gumpért is odaadták neki a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Cikkünkben a filmmel és Hanksszel kapcsolatos érdekességekből válogattunk, melyek minden idők egyik legszeretetreméltóbb filmes karaktere, a 75-ös IQ-jú Forrest Gump kapcsán hangzottak el.

Forrest Gump híres hanghordozása a kis Forrestet alakító színésztől származik

"A kis Michael Conner Humphreys, aki a gyerek Forrestet játszotta ma már veterán, Afganisztánban szolgált - mesélte a színész - . A forgatáson Bob, a rendező odajött hozzám és azt mondta: "Van itt egy kis gond. Meg kéne tanítanod ennek a kölyöknek, hogy úgy beszéljen, ahogy te akarsz majd beszélni később a filmben. Akkor az ugrott be, hogy miért is nem beszélek inkább én úgy, ahogy ő beszél most? Ezért elkezdtünk egy csomó időt együtt tölteni, egy diktafon társaságában. Mississippiből származott, és nagyon keményen megnyomta a szavak végén a "g" hangot. Valahol van otthon egy csomó kazettám a nagyon fiatal Michael Conner Humphreysról, amint velem dumcsizik. 7-8 éves volt akkor."

És nemcsak a beszédét, de az egész játékát a kisfiú inspirálta

"Forrest Gump egész figurája a kis Michaelen alapult - emlékezett Hanks - például van az a jellegzetes testtartása, hogy hátul a csípőjére teszi a kezét. Vagy ahogy a fejét ingatta viccesen jobbra-balra. Ez mind-mind Michael Conner Humphreystól jött."

Tom Hanksnek ugyanúgy meghallgatásra kellett mennie a szerephez, mint a többi színésznek

Hanks bájos castingfelvételeit videón is meg lehet nézni. Az egyiken Robin Wrigttal próbálják el azt a jelenetet, amikor Forrest meglátogatja nagy szerelmét, Jenny-t, randevúra hívja, de kiderül, hogy a lánynak aznapra már van programja. A második Hanks nagyjelenete: ebben tudja meg, hogy Jenny anya és ő a kisfiú apja. Ezután következik a két gyerekszínész castingja, végül a kis Forrestet, a főszereplő fiát játszó Haley Joel Osment meghallgatása. Osmentnek egyébként ez volt az első filmszerepe, és a film casting directora fedezte fel egy Pizza Hut reklámban.

Lapozz a castingfelvételekért és a folytatásért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
bodmate_sound_pentek-2661.jpg

Rekordot döntött az idei Balaton Sound: még soha nem buliztak ennyien a fesztiválon

Rengeteg látogatót vonzott a Sound Zamárdiba, ahol idén a környezettudatosság is fontos szerepet kapot.
MTI, fotó: Rockstar Photographers - szmo.hu
2019. július 08.Minden eddiginél magasabb látogatószámmal zárt a Balaton Sound: a Zamárdiban megtartott fesztiválon

szerdától vasárnapig összesen 172 ezren vettek részt, a szombati nap pedig teltházat hozott.

A Balaton Soundon az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kaptak a prémium szolgáltatások: idén például négy VIP helyszín várta a látogatókat - emlékeztetett Fülöp Zoltán főszervező a fesztivál MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A rendezvény másik főszervezője, Lobenwein Norbert azt emelte ki, hogy sikerrel debütált a fesztivál új helyszíne, a The Club, ahol jól érzékelhető volt az underground elektronikus zene reneszánsza: mások mellett Marco Carola, Matador és Hernan Cattaneo szettjeit élvezhette itt a közönség.

Az elektronikus zenei szcéna legnagyobbjai mellett idén nagy arányban képviseltették magukat az "urban music" előadói, mint például Future, Denzel Curry vagy a Designer; a szervezők kiemelték továbbá az Elrow, Paul Kalkbrenner, Claptone, a Chainsmokers, valamint a Marshmello fellépését is.

A környezettudatos programok részeként idén faültetési program indult, melynek keretében Zamárdi minden évben 10 fát kap a Balaton Soundtól. Az idei faültetésen - hazai sztárok mellett - Armin van Buuren is részt vett.

Egy élhetőbb bolygóért kampányolt a CauseArt Platform kampánynagykövete, a Chainsmokers DJ duó a Balaton Sound támogatásával. A fesztivál visszatérő fellépői, Andrew Taggart és Alex Pall másodszor állt a CauseArt Platform mellé: 2018-ban az értő olvasásért emeltek szót, idén a fenntartható fejlődés fontosságára hívják fel a figyelmet.

A tavalyi sikerre tekintettel folytatódott a biztonságos fesztiválozást célzó Safety First program. A szervezők kétszer annyi, csaknem 80 önkéntest vontak be, köztük külföldieket is. Az újdonságok közé tartozott a Balaton Sound applikáción belül létrehozott új funkció, a SoundWatch, amelynek segítségével a fesztiválozók a térképen láthatták, hol található a hozzájuk legközelebbi Safety First pont, de közvetlenül is kérhettek segítséget.

A jövő évi Balaton Soundot 2020. július 8-tól 12-ig tartják meg Zamárdiban.

Az idei Soundról több cikkünkben is beszámoltunk. A legdögösebb csajokat ITT gyűjtöttük össze, a sztárok fesztiválos képeit IDE KATTINTVA és ITT nézheted meg, ebben a cikkben pedig visszanézheted a pénteki nap leglátványosabb képeit.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
64924104_1442228345916844_4246286517464465408_n.jpg

A Stranger Things harmadik évada a hibáival együtt is az egyik legjobb sorozat

Végig olyan izgalmas maradt, hogy képtelenség volt szünetet tartani, egyben daráltam le. Spoileres kritika!
SzÉ - szmo.hu
2019. július 08.Soha nem történt még velem ahhoz hasonló, mint a Stranger Things első évadánál. Az egyik barátom hívta fel a figyelmet a sorozatra, és arra, hogy egyben fent van a Netflixen.

Éjjel kezdtem el nézni, és képtelen voltam abbahagyni, reggelre daráltam le a teljes évadot.

Olyan erős volt a varázsa, annyira rejtélyes volt, és annak ellenére, hogy számtalan más film elemeivel és motívumaival szőtték át, semmilyen korábbi sorozathoz nem hasonlított.

Kiválóan működött a dramaturgia, a helyszín, az atmoszféra, tökéletesen választották ki a szereplőket. Én utálom a horrorfilmeket, de ez a többféle műfajból összegyúrt alkotás magával ragadott.

A Stranger Things a nyolcvanas években játszódik, egy nem létező indianai kisvárosban, Hawkinsban.

A nyugis városka életét kissé felkavarja, amikor nyomtalanul között eltűnik egy gyerek.

Barátai megpróbálják kideríteni, mi történt. Közben egymás után történnek velük és az eseményekbe sodródó felnőttekkel furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok.

Nagyon vártam 2017-ben a második évadot. És bár az sem volt rossz, úgy éreztem, elvesztette korábbi misztikumát. Már nem tudtam egy nap alatt megnézni az összes részt, nem is hiányzott.

A második évadban ugyanis sok olyan új cselekmény és szereplő lépett be, ami vagy aki csupán zavaró elemmé vált. Úgy éreztem, kilógtak a történetből.

INNENTŐL SPOILERES! Ha kíváncsi vagy, lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x