hirdetés
zsiraf2.jpg

Meglepő méretű zsiráfborjú született a Nyíregyházi Állatparkban

A kis zsiráf az első három napban az anyjával élt egy belső istállóban, majd csatlakozhatott a külső kifutóban élő többi állathoz.
MTI, Fotó: Balázs Attila - szmo.hu
2019. augusztus 08.


hirdetés

Rothschlild-zsiráf (Giraffa camelopardalis rothschildi) született a Nyíregyházi Állatparkban, az utóddal együtt már hét zsiráf látható a sóstógyógyfürdői látványosságban.

A 450 nap vemhességi idő után világra jött nőstény borjú testmérete - a megszokottakkal ellentétben - gyakorlatilag a bikákéhoz hasonlít, a 175 centiméter hosszú és 60 kilogrammos utód egy órával születése után már biztosan állt a lábán.

Az ellés egyébként a múlt hétvégén, a látogatók szeme láttára indult el - közölte Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője.

A parkban eddig négy felnőtt nőstény és két hím élt, köztük a hétéves, Vanesa névre keresztelt anyaállat Lengyelországból, az Árpi névre hallgató kilencéves apa Csehországból érkezett az Európai Fajmegőrzési Program keretében. A csapat legifjabb tagja - aki egyébként a kilencedik Nyíregyházán született zsiráf - az első három napban az anyjával élt egy belső istállóban, majd csatlakozott a külső kifutóban zebrákkal és ritka antilopfajokkal élő zsiráfcsaládhoz.

A zsiráfok kilenc alfaját különítik el mintázatuk és afrikai élőhelyük alapján, a Nyíregyházi Állatparkban Rothschild-zsiráfok élnek. A faj a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapta nevét.

Lapozz még fotóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
air-canada-311517_960_720.jpg

Milliós kártérítést fizethet az Air Canada egy párnak, mert francia nyelvű felirataik kisebbek az angolnál

A bíróság is egyetértett az érveléssel, hogy a légitársaság szisztematikusan megsérti a francia anyanyelvű kanadaiak jogait.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 01.Hamarosan milliomos lesz egy kanadai pár, akik az egyik légitársaság felirataiban találtak hibát. Nem kizárólag észrevették a hiányosságot, de magukra nézve sértőnek érezték, ezért indítottak pert a légitársaság ellen. A CNN oldalán megjelent történet szerint a páros frankofón, vagyis Kanadában élnek, de franciául beszélnek. Kanada hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, az angol és a francia is hivatalos nyelv, ám a légitársaság a páros szerint ezt nem vette figyelembe, ezzel bántotta meg őket.

Ezen a héten a Szövetségi Bíróság az Air Canada-t

több mint 15.000 kanadai dollár (több mint 3,6 millió forint) megfizetésére kötelezte, ami mellett hivatalosan is bocsánatot kell kérniük a párostól a felirataik miatt.

Michel és Lynda Thibodeau 2016-ban perelte be a légitársaságot azért, mert a „lift” szó angolul szerepelt a biztonsági öveken, ám franciául nem, ami szerintük bántó a franciául beszélő helyi közösség számára.

Azt is állították, hogy a "kilépés" és a "figyelem" szavak francia fordításai szerepeltek ugyan a kívánt helyeken,

ám kisebb betűvel készültek, mint az angol szavak.

Mindezeken túl azt is sérelmezték, hogy a repülőtéren a francia nyelvű beszállásra vonatkozó tájékoztatás kevésbé volt részletes, mint az angol.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
pulte.png

Egy milliomos most tényleg szétosztja a vagyonát – Twitteren várja a jelentkezőket

A 31 éves Bill Pulte nem csak pénzt adományoz szívesen: korábban egy Teslával lepte meg egyik követőjét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 01.Időről időre felbukkan a közösségi oldalakon egy-egy kamuhír arról, hogy a világ milliomosai éppen osztgatják a vagyonukat, amiért csak jelentkeznünk kell. A The Sun cikkéből kiderül, hogy most valóban megtörtént a dolog: egy Bill Pulte nevű férfi olyan jelentkezőket vár, akik elfogadnának a pénzéből.

A 31 éves Bill Pulte kijelentette, hogy 1 millió dollárt fog szétosztani év végéig, ha meglesz az egymillió követője.

A férfi komolyan is gondolja a jótékonykodást: csak ezen a héten 4000 dollárt osztott szét, például arra, hogy segítsen egy anyának kilépni bántalmazó kapcsolatából, másik 890 dollárral pedig segített egy szegény családnak élelmiszereket vásárolni. 675 dollárral segített egy rákos beteget számláinak kifizetésében, és további 20 dollárt adott valakinek arra, hogy az illető tankolni tudjon és ez csak néhány a segítő akicói közül.

Pulte a Pulte Capital magántőke-társaság vezérigazgatója és William Pulte unokája, aki szintén milliárdos, és aki 1956-ban alapította a PulteGroupot. Amikor a nagyapja tavaly meghalt, Bill hatalmas pénzösszeget örökölt.

Július óta több ezer dollárt költött hasznos célokra, amelyek között szerepelt a 9 éves Emma Hernandez temetési költségeinek segítése is, akit három pitbull támadott meg biciklizés közben.

Pulte a napokban ezt írta Twitterén:

„Sokan félnek adni. De azt hiszem, hogy az élet örömének kulcsa az adás. Ha nem adunk, akkor az öröm is elkerül minket egész életünk során."

Még Donald Trump is megosztotta azt a bejegyzését, amiben kijelentette, hogy 30 ezer dollárt ad egy veteránnak, ha az Egyesült Államok elnöke megosztja a posztot.

Egy interjúban így fogalmazott:

„Manapság rengeteg gyűlölet és vitriol létezik a közösségi médiában, és arra gondoltam, vajon miért nem használjuk jól ezt a technológiát."

Pulte egy ideje rendszeresen nagy összegeket ad azoknak a felhasználóknak, akik retweetelik őt, és elmondják, mire kell nekik a segítség. Nem csak pénzt adományoz szívesen, korábban egy Teslával lepte meg egyik követőjét.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ferfi.png

15 ezer forint értékben lopott, 36 évet kellett börtönben töltenie egy amerikai férfinak

Az Alabama államban érvényben lévő „három csapás” törvény miatt, visszaesőként kapta a súlyos büntetést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 01.Nem is 36 évet, hanem életfogytiglant kapott az a férfi, akit tulajdonképpen egy 50 dolláros lopás miatt ítéltek el - írja a Mirror.

Ám a története nem ennyire egyszerű. Alvin Kennard, és egy barátja, 1983-ban 50 dollár 75 centet vittek el egy bessemeri pékség kasszájából. A férfi nem kapott volna ennyit, de akkor már büntetett előéletűnek számított, Alabamában pedig a „három csapás törvény” alapján a visszaesők kisebb lopásokért is kaphattak életfogytiglant.

A férfit először egy betörés után bocsátották próbaidőre 18 évesen, majd ezek után késsel fenyegetőzött egy pékségben, az egyik barátjával. Kennard később bűnösnek vallotta magát a benzinkút, a pékség, és a próbaideje megsértése miatt is, így a három vádpont miatt életfogytiglanra ítélték.

A férfi annyi kedvezményt kapott, hogy a büntetését a szülővárosban tölthette, így a családja és a barátai rendszeresen látogathatták.

Egy alabamai bíró 36 év letelte után, szerdán határozott Alvin Kennard szabadon bocsátásáról.

A tárgyaláson a férfi azt mondta:

"Sajnálom, amit tettem ... Hiba volt. Felelősséget vállalok a múltban történetekért és szeretnék a lehetőséget kapni, hogy ezt az egészet jóvátegyem."


KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x