hirdetés
egy.jpg

Megjutalmazzák a Hableány mentésében résztvevőket – kiemelten a búvárokat és a segítőket

A műveletben 498 ember vett részt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.


hirdetés

Megjutalmazzák a Hab­leány sétahajó és a benne rekedt halottak kiemelésében résztvevőket, írja a Magyar Nemzet.

A napilap információi szerint kiemelten kezelik majd azokat, akik a műveletben az életüket veszélyeztették, tehát a búvárokat és a közvetlen felszíni segítőiket.

A BRFK nyomozócsoportja és a Fővárosi Főügyészség különleges csoportja folytatják a katasztrófa okainak feltárását, elemzik és összevetik a bizonyítékokat, beleértve a 16 ipari kamera felvételeit. Végül a szakértők modellezik a történteket.

A Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. képviselője elmondta, hogy az eddigi nyomozások alapján a Viking Sigyn szállodahajó szabályszegést követett el, ugyanis nem jelezte előzési szándékát, nem adott hangjelzést és nem tartotta be az oldaltávolságot a Hableány felé.

A lap úgy értesült, hogy a büntetőeljárással párhuzamosan több kártérítési per is indulhat.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
snapshot-1.jpg

75 év után találkoztak a háborús szerelmesek, milliókat hatott meg Jeanine és Kara Troy románca

A normandiai partraszállás 75. évfordulója hozott össze újra egy amerikai férfi és egy francia nőt, akiknek szerelmét a háború szülte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 13.A ma egy metzi öregotthonban élő Jeanine Pierson 17 éves volt, amikor 1944-ben a kelet-franciaországi Briey kisvárosban találkozott egy jóképű amerikai katonával, Kara Troy Robbinsszal. A szövetségesek már felszabadították Párizst a náci megszállás alól, és kelet felé nyomultak. A 23 éves Robbins éppen kimenőn volt, és Jeanine öccsén keresztül ismerkedtek meg. A katona keresett valakit, aki kimossa a ruháit, a fiú elvitte őt hozzájuk, és édesanyja vállalta a feladatot. Jeanine és Kara Troy között azonban fellobbant a szerelem. Boldogságuk azonban alig két hónapig tartott. A fiatalembert szólította a parancs, egy éjjel váratlanul eltűnt, és soha többé nem tért vissza.

Jeanine és Kara Troy ma 92, illetve 98 éves. Mindketten megházasodtak, majd megözvegyültek. És 75 év után újra találkoztak, hála a D-nap évfordulójának és a France 2 tv-csatornának.

Ez utóbbi ugyanis a megemlékezések kapcsán felkereste Amerikában a partraszállás több veteránját.

Miután Robbins elmesélte szerelme történetét, a France 2 Jeanine keresésére indult. Így aztán, amikor a közel 100 éves Kara Troy megérkezett Franciaországba, egykori szerelme várta őt. Robbins nem akart hinni a szemének, azt hitte, Jeanine nem él már, pedig soha egy percre sem felejtette el őt.

A tv-kamerák megörökítették a nagy találkozást, ölelésüket, a felvétel azóta bejárta a világot és milliókat hatott meg.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
zsules-utan-fel-oraval-vizsgazott.png

Fél órával a szülése után a gyermekágyon érettségizett le a fiatal nő

A 21 éves etióp asszony azt mondja: semmiképp nem akarta csúsztatni a vizsgát, sőt, így még a vajúdás is könnyebb volt.
BBC - szmo.hu
2019. június 12.A 21 éves Almaz Derese már régóta készült a középiskolai záróvizsgákra. A BBC-nek azt nyilatkozta: a terhessége ideje alatt végig tanult.

Azt hitte, még meg tudja csinálni az írásbeliket, ám a Ramadán miatt (muzulmán vallási ünnep, amely egy hónapig tart, ez idő alatt a muszlimok napkeltétől-napnyugtáig böjtölnek) az iskola elcsúsztatta a vizsgákat.

A fiatalasszony három nagyon fontos, írásbeli vizsgája így épp arra a napra lett kitűzve, amikor elkezdett vajúdni.

A férje segített neki abban, hogy meggyőzzék az iskolát: küldjenek ki egy vizsgabiztost a kórházba, aki magával viszi a teszteket, és az újdonsült édesanya megírhatja őket.

Mindenkit lenyűgözött az asszony ereje: miután megszülte makkegészséges kisfiát, mindössze fél óra múlva nekiállt a vizsgáknak. A kórházi ágyon. Angolból, matematikából és amhara nyelvből (ez Etiópia hivatalos nyelve) írta meg a teszteket, amelyek érzése szerint nagyon jól sikerültek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hableany-emlekmu.png

Emlékmű lehet a Hableány roncsából

Vízre már biztosan nem fog szállni, a hajó orra azonban alkalmas lehet arra, hogy mementóvá váljon.
Címkép: MTI, Mohai Balázs - szmo.hu
2019. június 14.Korábban mi is megírtuk, hogy Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában többek között a Hableány tragédiájáról is beszélt.

Ekkor említette meg, hogy

mementót állítanának a szörnyű baleset emlékére,

és hogy emiatt a dél-koreai féllel is felveszik a kapcsolatot.

A Blikk ezzel kapcsolatban megkérdezte a hajót tulajdonló Panoráma Deck Kft-t, amelynek szóvivője, Tóth Mihály elmondta: soha többé nem szeretnék újra vízre engedni a sétahajót, több okból sem.

"Sem a műszaki állapota nem teszi lehetővé, de kegyeleti okból sem bocsátanánk újra vízre a Hableányt. Úgy látjuk, a hajó orra menthető, alkalmas lehet arra, hogy valamilyen formában egy emlékmű részeként akár kiállítsák. Mi ezt nem tehetjük meg közterületen, de ha véget ér a rendőrségi vizsgálat, szívesen átadjuk a kijelölt szervezetnek"

- nyilatkozta a lapnak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tarnabod-onkentes-fozes.jpg

Önkéntesek főznek egy hevesi falu egy mélyszegénységben élő lakóinak

Ételt osztanak, programokat szerveznek és meg is látogatják a tarnabodi családokat az önkéntes segítők.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 12.Rendszeresen főz a Heves megyei Tarnabod lakóinak egy önkéntes csapat. A mélyszegénységben élő falusiaknak alkalmanként 500 adag ételt készítenek el, amiből jut mindenkinek, sőt kenyeret, gyümölcsöt és némi édességet is kaphatnak.

A főzések egyik szervezője, Szemere Katalin az RTL Híradónak elmondta, hogy a családok fazekakkal mennek oda hozzájuk, és inkább hazaviszik az ételt, a gyerekeknek viszont gyakran megterítenek egy asztalnál, ők szívesen esznek ott a többiekkel.

Nagy szükség van az önkéntesek segítségére, hiszen Tarnabod Észak-Magyarország egyik legszegényebb települése, ahol a családok közmunkából vagy segélyből, családi pótlékból élnek. A Tarnabod és Mi nevű közösséget egy újságíró indította el, aki riportot készített a faluról, akkor pedig elhatározta, hogy segít az ott élőknek. Már évek óta osztanak ételeket a falusiaknak, de programokat, együttléteket is szerveznek nekik.

A rendszeres főzés viszont sok pénzbe kerül, ehhez egy jótékonysági vacsorán és árverésen gyűjtenek anyagi keretet. Ezt Veiszer Alinda fogja vezetni, aki maga is rendszeresen vesz részt at ételkészítéseken. A június 18-ai eseményre, amelyet a budapesti La Perle Noire Restaurant and Lounge étteremben tartanak, ide kattintva lehet jelentkezni.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x