hirdetés
ader-janos-fizetese-a-duplajara-emelkedik.jpg

Megindokolta a Fidesz, miért emelik 3 millióra Áder János fizetését

A párt álláspontja szerint azért is helyes lépés, mert több olyan országgyűlési képviselő is van, akinek magasabb a fizetése, mint a köztársasági elnöké.
MTI - szmo.hu
2019. november 16.


hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy egy törvényjavaslatban, amit Gulyás Gergely nyújtott be, azt kezdeményezik, hogy a jelenlegi 38650 forintos köztisztviselői illetményalap harminckilencszeresében meghatározott államfői tiszteletdíj jelentősen emelkedjen.

Kövér László házelnök nagyjából 2 millió 670 ezer forintos havi fizetésének 1,1-szeresét, vagyis körülbelül 2 millió 937 ezer forintot kapna.

Áder János havi fizetése a mostani 1 507 350 forintról, kb. 3 millióra növekedne.

Halász János november 16-án, szombaton tartott sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva közölte: a Fidesz támogatja a köztársasági elnök illetményének emelésére vonatkozó javaslatot, mert az államfő a legfőbb közjogi méltóság.

hirdetés

Ezért helyes, ha más közjogi méltóság - az Országgyűlés elnökének - illetményéhez kapcsolják a fizetését.

"Az államfő fizetése tíz éve nem emelkedett"

- mondta Áder János fizetésével kapcsolatban a szóvivő.

Szerint azért is helyes lépés az emelés, mert több olyan országgyűlési képviselő is van, akinek magasabb a fizetése, mint a köztársasági elnöké

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
erzsebet-kiralyno-1000x570.jpg

Erzsébet királynő 72 órán belül megoldást vár Harry és Meghan döntésére

A brit uralkodó kiadta az ukázt: keddig oldják meg a helyzetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 11.


hirdetés

Két napja hangos a világsajtó Harry herceg és felesége, Meghan Markle bejelentésétől, miszerint függetlenedni szeretnének a királyi családtól.

A sajtóértesülések szerint a királyi család ezt egyáltalán nem vette jó néven, Markle pedig már vissza is utazott Kanadába, ahol nyolchónapos fiukat, Archie-t hagyták.

A királynő fiával, Károly herceggel és unokáival, Vilmossal és Harry-vel próbálták megbeszélni a dolgot, ám egyelőre úgy fest, hogy nincs végső megoldás. Erre utal az is, hogy a Daily Telegraph értesülései szerint a királynő szoros határidőt szabott meg a palota illetékeseinek, hogy kielégítő megoldást találjanak a problémára:

72 órán belül javaslatot vár arra, hogyan oldható meg botrányok nélkül a hercegi pár eltávolodása a királyi családtól.

A királynő legkésőbb keddig szeretné az asztalán látni a javaslatot a megoldásra, amelynek azt is tartalmaznia kell, hogy milyen új feladatköröket láthatnak el Harry-ék így, hogy nem igazán kívánnak részt venni a királyi család életében.

hirdetés

A lap értesülései szerint tovább nehezíti a helyzetet, hogy Harry herceg bármikor felesége és fia után repülhet Kanadába még az ügy megoldása előtt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
lotto-1.jpg

Hatalmas összeget nyert valaki a Jokeren, az ötöslottón sokan lettek milliomosok

Nézd meg, hátha te vagy a szerencsés.
MTI - szmo.hu
2020. január 11.


hirdetés

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 2. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:

48 (negyvennyolc)

54 (ötvennégy)

63 (hatvanhárom)

hirdetés

82 (nyolcvankettő)

88 (nyolcvannyolc)

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;

4 találatos szelvény 43 darab, nyereményük egyenként 1.525.875 forint;

3 találatos szelvény 2989 darab, nyereményük egyenként 22.830 forint;

2 találatos szelvény 83.854 darab, nyereményük egyenként 2160 forint.

Joker: 324671

Az 1 darab Joker-telitalálatra 95.823.385 forintot fizetnek.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ukran.png

Ukrajna a nyugati országoknál előbb tudta, hogy lelőtték az utasszállítót

Úgy vélik, hogy a pilóták az első becsapódás után meghaltak.
MTI - szmo.hu
2020. január 11.


hirdetés

Ukrajna előbb tudta, hogy rakéta találta el a MAU ukrán légitársaság Teheránnál lezuhant gépét, mint ahogy az erről szóló információt nyugati országok közzétették - jelentette ki Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára szombaton a BBC Ukrajina internetes kiadványnak adott nyilatkozatában.

"Még azelőtt, hogy Irán megváltoztatta álláspontját, mi ismertük ezt az információt. Mi már akkor tudtuk, amikor más országbeli partnereink elkezdték nyilvánosságra hozni"

- mondta a tisztségviselő.

Elmondta, hogy az Iránban dolgozó ukrán szakértők megérkezésüktől kezdve folyamatosan küldték az információkat Kijevnek. "Rövid idő alatt az összes információt összerakva, rájöttünk, hogy mi történt" - mondta. Szavai szerint az ukrán szakértők bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy rakéta találta el a gépet.

Ugyanakkor - mint Danyilov magyarázta - nem hozhattak mindent azonnal nyilvánosságra, nehogy Irán kiutasítsa a területéről az ukrán szakértőket.

hirdetés

"Úgy vélem, Irán megértette, hogy nincs értelme tovább tagadni, és különben is, az (a bizonyíték) már az ukrán félnél volt" - mondta.

Megjegyezte még, hogy "nagy valószínűséggel" Kijevben meg tudják nevezni a rakéta típusát, valamint azt is tudják, hogy mikor és kitől vásárolta azt az iráni vezetés.

Az ukrán elnöki hivatal csak szombaton tette közzé azokat a fotókat a gép roncsdarabjairól, amelyek Kijev szerint egyértelműen bizonyítják, hogy rakétatalálat érte a gépet. Danyilov kifejtette:

a fotókon látható, hogy az egyik - nyilvánvalóan az első becsapódó - rakéta a pilótafülkét találta el. A korábbi hírekben közzétett videofelvételeken az látható, hogy két légvédelmi rakéta találja el az utasszállító gépet.

"Ezt már bizonyított ténynek tekintjük, és ezért volt az, hogy megszakadt a pilótáink által folytatott beszélgetés (a földi irányítással).

Ők (a pilóták), sajnos, közvetlenül az első becsapódás után meghaltak"

- fejtette ki a védelmi tanács vezetője.

Közben az ukrán főügyészi hivatal átminősítette a katasztrófa ügyben indított eljárást több ember sérelmére elkövetett szándékos emberölésre és repülőgép megsemmisítésére.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
nyugdij.jpg

Kiderült, majdnem megduplázta a pénzét, aki a magánnyugdíjpénztárban maradt

Minden egymilliójuk után átlag 600-700 ezer forinttal jártak jobban, mint azok, akik visszatértek az állami rendszerbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 11.


hirdetés

Majdnem megduplázták megtakarításukat a maradék magánnyugdíjpénztári tagok az elmúlt 9 évben. Így számol az énpénzem.hu. A kormány felhívására 3 millióan tértek vissza az állami nyugdíjrendszerbe, és kevesebb, mint 100 ezren maradtak a magánnyugdíjpénztáraknál.

Minden egyes milliójuk után átlagosan 600-700 ezer forintos reálhozammal számolhatnak, ennyivel jártak jobban, mint akik 2011-ben megfogadták a kormány tanácsát és visszatértek az állami rendszerbe.

Azaz 80-90 százalékkal gyarapodott a befizetésük az elmúlt kilenc év alatt. Akik az állami nyugdíjrendszert választották elestek a magánpénztári hozamtól.

A Fidesznél most azt mondják, változott a piac. A szocialisták szerint viszont a kormánypártok átverték az embereket.

A kormány tájékoztatása szerint az államosított magánnyugdíj-vagyont már évekkel ezelőtt majdnem teljesen elköltötték, nagy részét adósságcsökkentésre használták, valamint befizettek belőle a költségvetésbe is.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!