Meghosszabbítják a 3-as metró vonalát
A 3-as metró új végállomása a Megyeri út és a Külső Szilágyi út találkozásánál lesz, a Jégpalota szomszédságában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 08.


"Két felszíni és két felszín alatti új állomást kap az északi irányban megnyúló metró. A végállomásnál új megállóhely épül a Budapest-Vác vasútvonalon, és intermodális csomópont jön létre." - írja az ujpest.hu.

A 3-as metró felújítása 2017. novemberében kezdődött, viszont már biztos, hogy nem fejezik be időben a munkálatokat. Eredetileg decemberre tervezték az átadást, de már a nyár végén kiderült, hogy pár hónapos csúszás várható.

Az ujpest.hu most arról számolt be, hogy a jelenleg Kispest és Újpest között húzódó, teljes felújítás alatt levő metróvonalat északi irányba egészen Káposztásmegyerig bővítik.

Információik szerint 4,9 kilométernyi kétvágányú metrópálya épül, négy új közbenső állomás jön létre, két felszíni és két felszín alatti, valamint kiépül egy karbantartó, takarító járműtelep is.

"A projektben a váci vasútvonalon fekvő Rákospalota-Újpest vasútállomásnál is kiépül egy metrómegálló. Ehhez kapcsolódva a közbeszerzés egy P+R parkoló létrehozását és villamos pálya korrekcióját irányozza elő.

A 3-as metró új végállomása a Megyeri út és a Külső Szilágyi út találkozásánál lesz, a Jégpalota szomszédságában. Itt egy intermodális csomópont épül ki, mely összekapcsolja a 14-es villamos, a 3-as metró, a váci vasút, a helyi buszok állomásait."

- írja a lap. Azt is hozzáteszik, hogy ehhez elbontják a villamos pályáját és végállomását, kiépítik a metró végállomását, egy új autóbusz végállomást, egy új vasúti megállóhelyet (miután jelenleg Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között nincs megállója a vonatnak),valamint P+R, B+R parkolókat építenek.

Korábban a várható átadásról a BKV azt írta, hogy "a megújult Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út állomásokon várhatóan 2019. első negyedév végén indul újra az utasforgalom, a teljes vonalszakasz korszerűsítésének tervezett átadása pedig 2022".


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x