hirdetés
azaki2.jpg

Meghódítaná a világot egy új magyar társasjáték

Az AZAKI gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt különleges élményt nyújt, ráadásul a készségeket is fejleszti.
Láng Dávid - szmo.hu
2015. november 07.


hirdetés

Már tart a közösségi finanszírozási kampánya annak a különleges családi társasjátéknak, amelyet egy nyolcfős magyar csapat dolgozott ki. Az AZAKI célja, hogy a manapság szinte egyeduralkodó digitális világból kiszakítva szórakoztasson, és észrevétlenül fejlessze a család minden tagjának képességeit.

Az alapötlet Szilágyi Andrea pedagógus-játéktervezőtől származik. Olyan játékot szeretett volna létrehozni, amiben tudástól és tulajdonságoktól függetlenül minden résztvevőnek aktív szerepe van, a győzelemhez elengedhetetlen az egymásra figyelés, és hasonló élményt nyújt, mint egy közös kirándulás.

azakitabla

A játéktábla

hirdetés

Az AZAKI képi világát Schmal Róza képzőművész álmodta meg. A társas minden elemét, a játéktáblát és a kártyákat is saját kezűleg festette, majd digitalizálta. Megérte az aprólékos munka: a végeredmény magáért beszél, csodaszép lett.

A fejlesztő pedagógusokkal és diákokkal is tesztelt AZAKI nemcsak egy különleges mesevilágba repíti a játékosait, de észrevétlenül segíti a rugalmas gondolkodást, fejleszti többek között a megfigyelőképességet, memóriát, szókincset és a test koordinációját is.

azaki4

Bár külső megjelenésében és alapsztorijában leginkább gyerekeknek szól, a játék igazi különlegessége az, hogy szabadon alakítható. Személyre, családra, korra szabható, így ugyanúgy lehet könnyed szórakozás a kisebbeknek és egy összetettebb, taktikai játék a nagyobbaknak. Mi is játszottunk vele, és tényleg remekül szórakoztunk.

A játék menete

A kerettörténet szerint az óriáskerék gazdája, Panda Papa nagy gondban van: egy hirtelen széllökés kisodorta kezéből a kisfia, Panda Bandi születésnapi zsúrjára előkészített Lufikat. Ezért a vidámparkban lófráló gyerekekhez fordul, hogy segítsenek lehalászni a lufikat.

Egy lufi megszerzéséhez két feltételnek kell teljesülnie: két kockával való dobás után a közelébe kell férkőzni (minden kosárból három lufi érhető el), és teljesíteni kell az Azaki Feltételt.

azaki3

A feltételek nagyon sokfélék lehetnek: vannak gyorsaságra vagy ügyességre épülők (például "Az, akinek a papírrepülője a legmesszebbre száll", "Az, aki előbb megnevetteti a másikat", "Az, aki először érinti meg a mellette ülőt"), mindennapos dolgokra rákérdezők ("Az, aki a héten járt színházban"), de teljes képtelenségek is ("Az, aki utazott már felhőn"). Utóbbi esetben az nyeri a lufit, aki először mondja ki hangosan, hogy "Azaki".

Persze az előre legyártott kártyák mellett bárki szabadon adhat hozzá további feltételeket is a játékhoz, a résztvevők életkorától, tudásától és érdeklődési körétől függően. Ettől lesz akár felnőttek számára is élvezhető.

azaki5

A feltételkártyák mellett vannak akciókártyák is, amelyekkel például elnémíthattok egy másik játékost (így ha a lufi megszerzéséhez beszélni kell, abból a körből kimarad), vagy a feltétel teljesítése esetén az adott kosár közelében lévő összes lufit megszerzitek, nem csak egyet. A játékot az nyeri, akinek végén a legtöbb lufija van.

A részletes szabályokért KATT IDE (pdf fájl)

A játék közösségi finanszírozása november 3-án indult el a Kickstarter oldalon. Az Azaki otthon kinyomtatható, pdf-es verzióját 10 euróért kaphatjátok meg, a normál, keménytáblás-dobozos változat ára pedig 25 eurónál kezdődik. Van lehetőségetek társasjátékot adományozni a Bátor Tábor számára is.

A harmincnapos kampány, ha sikerrel zárul, az első ezerötszáz darab társasjáték gyártását és a támogatókhoz való eljuttatását finanszírozza majd. Az alkotók Magyarország mellett a nemzetközi terjeszkedésre is nagy hangsúlyt fektetnek, bemutatkozó anyagaikat mind elkészítették angol nyelven is. Ki tudja, lehet hogy ez lesz az új magyar sikersztori - mi mindenesetre szurkolunk neki.

Bővebb infókat a hivatalos honlapon találtok.

Ha tetszik a játék, oszd meg ezt a cikket!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
dallosbogi-forbes-sikeres-magyar-fiatal.jpg

Dallos Bogi a legsikeresebb 30 év alatti magyar fiatal

Még csak 23 éves, de ő vezeti a Forbes idei listáját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 22.


hirdetés

A Forbes minden évben elkészíti a "30 sikeres magyar 30 alatt" című listáját.

Ezen a legsikeresebb magyar fiatalokat mutatják be.

Idén a 23 éves Dallos Bogi került a lista első helyére.

"14 éves korában édesapja felvette, ahogy énekel, és feltöltötte Youtube-ra. Végzős gimnazista korában már a Sportaréna színpadán találta magát James Blunt előzenekaraként" - írja a Forbes.hu.

hirdetés

Dallos Bogi számait sokan ismerik, de igazán akkor robbant be a neve a köztudatba, amikor elvállalta az X-Faktorban a mentori feladatokat.

Az RTL Klub műsora, a Fókusz most riportot készített az énekesnővel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ingatlanos2.jpg

Lehetőség karrierváltásra: ingyenessé tették az online ingatlanos tanfolyamot

Május 31-ig díjmentesen elérhető az ingatlanostanfolyam.hu korábban 75 000 Ft-ért árult videós tanfolyama, ezzel is próbálnak segíteni a munkájukat elveszítő magyaroknak.
Fotók: VING - szmo.hu
2020. május 15.


hirdetés

Magyarországon március elején jelent meg az egész világot térdre kényszerítő koronavírus. A járvány miatt globálisan emberek milliói veszítették el állásukat, cégek álltak le, munkahelyek szűntek meg. Mégis vannak olyan vállalatok, ahol ebben a rendkívül nehéz időszakban is sikerült növelni a munkavállalói létszámot, ilyenek az ingatlanhálózatok.

A koronavírus-járvány kirobbanása óta 120 fővel növelte csapatát egy magyar tulajdonú, országos hálózatú ingatlaniroda. A Városi Ingatlaniroda (VING) jelenleg közel 300 fős létszámmal az itthoni ingatlanközvetítői hálózatok élmezőnyébe került.

A robbanásszerű emelkedés már önmagában meglepte az alapítókat, de kezelték a helyzetet és jelenleg is heti 15-20 fővel folytatódik a bővülés, ami minden eddigi várakozásukat felülmúlja.

„A legreálisabb becslések szerint a létszámunk elérheti a következő hetekben, hónapokban akár az 500 főt is, amellyel meghatározó szereplővé válhatunk az ingatlanpiacon. A létszámugrásnak a járványhelyzet volt a kiváltó oka, de az elmúlt nyolc évben már kifejezetten arra fejlesztettünk, hogy egyszerre home office rendszerben és irodahálózattal is el tudjuk látni az értékesítői feladatokat, ami most hatalmas előnyt jelent”

– magyarázta Barna József operatív cégvezető, aki érdekességként említette, hogy a Városi Ingatlanirodánál nem alkottak franchise hálózatot, hanem egyetlen központi cégként működnek, jól összehangolt online cégirányítási rendszerrel.

hirdetés
Barna József

Ingyenes ingatlanos tanfolyam otthonról

A cég ott segít, ahol tud, ezt bizonyítja az is, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a korábban 75 000 Ft-ért árult online videó alapú képzésüket is ingyenessé tették.

„A körülmények miatt 2020. május 31-ig díjmentesen elérhetővé tettük a képzésünket. Így megadjuk a lehetőséget a tanulásra és az elhelyezkedésre mindazoknak, akik a koronavírus miatt munka nélkül maradtak. A mi csapatunkhoz is bárki csatlakozhat, és ehhez a megfelelő felkészítést is megadjuk, teljesen ingyen”

– tette hozzá Barna József.

A képzési anyagokat e-mailben küldik videotámogatással. Az új csatlakozók kapnak egy olyan profilt, amelyet a befutott ingatlanértékesítők használnak. Felállítottak emellett egy 100 pontból álló karrierprogramot, ami segít elindulni a pályán.

A tanfolyam itt érhető el: www.ingatlanostanfolyam.hu

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nok-lapja-cimlap-apolono.jpg

Egy ápolónő lett a Nők Lapja legújabb címlaplánya

Nagy Zsuzsanna személyes történetén keresztül mutatja meg az egészségügyi dolgozók munkáját a járvány idején.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 20.


hirdetés

Egy ápolónő került a Nők Lapja legújabb számának címlapjára. A magazin Nagy Zsuzsannával készített hosszabb interjút, aki elmondta, milyen a koronavírus-járvány idején az egészségügyben dolgozni.

„Nem tudjuk, meddig tart, nincsenek rutinok, tíz beteg jól reagál valamire, kettő pedig nem. Küzdünk minden betegért, de közben az ismeretlennel harcolunk, mert még nincs arca az ellenségnek. Magunkra is nagyon kell vigyáznunk, hogy holnap megint dolgozhassunk”

– mondta az ápolónő a lapnak.

A Nők Lapja ezzel a rendhagyó címlappal szerette volna kifejezni elismerését az óriási erőfeszítésért, áldozatért és személyes kockázatvállalásért minden orvosnak, ápolónak, és azoknak, akik hősiesen helytállnak a jelenlegi helyzetben.

Egyébként volt már példa arra, hogy a magazin címlapján nem egy ismert ember szerepelt. Az 1950-es év első lapszámának címoldalán például egy munkáslánnyal találkozhattak az olvasók, de a parasztságot vagy éppen az értelmiséget megtestesítő, névtelen asszonyok, hölgyek, lányok is gyakran voltak címlaplányok - írja a Kreatív Online.

hirdetés

Nők Lapja

? Holnaptól kapható! ? Ahogy az egész ország, úgy a Nők Lapja szerkesztősége is hálás minden orvosnak, ápolónak, segítőnek, aki hősiesen helytáll a jelenlegi helyzetben. Rendhagyó címlappal (és...


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Oszaka-naomi.jpg

Letaszították a trónról Serena Williamst, Oszaka Naomi a világ legjobban kereső női teniszezője

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es japán győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly.
MTI, fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. május 23.


hirdetés

A japán Oszaka Naomi megelőzte az amerikai Serena Williamst, ezzel élre állt a világ legjobban fizetett női sportolóinak listáján, amelyet az amerikai Forbes üzleti magazin tett közzé.

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly. Ez 1,4 millió dollárral több, mint a listát az elmúlt négy évben vezető Williams bevétele.

Eddig az orosz teniszező, Marija Sarapova tartotta a női sportolók között az éves jövedelmi rekordot: 2015-ben 29,7 millió dollár volt a bevétele, ezt döntötte most meg a 22 éves Oszaka. A női sportolók kereseti listáját 1990 óta mindig teniszezők vezetik a Forbesnál.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!