hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Megható sorokkal búcsúztak a Marvel-filmek sztárjai Stan Lee-től
A Marvel képregények alkotója Hollywood Hills-i otthonában lett rosszul hétfőn, helyi idő szerint a reggeli órákban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 13.


hirdetés

Kilencvenöt évesen, tüdőgyulladásban meghalt Stan Lee amerikai író, szerkesztő, a Marvel Comics képregénykiadó nyugalmazott elnöke. A sztárok közösségi oldalaikon búcsúztak tőle.

"Mindent neked köszönhetek. Nyugodj békében, Stan"

- írta Robert Downey Jr. (Vasember) az Instagram-oldalára.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I owe it all to you,,, Rest In Peace Stan... #MCU #Excelsior #legend #rip #stanlee #TeamStark

Robert Downey Jr. (@robertdowneyjr) által megosztott bejegyzés,

"Egy kreatív zsenit vesztettünk el. Stan Lee úttörő volt a szuperhős univerzumban. Büszke vagyok, hogy egy kis részt vállalhattam az örökségében, és hogy segíthettem az egyik karakterét életre kelteni" - ezt Hugh Jackman (Farkas) írta ki az Instára.

"Köszönjük azokat a hihetetlen kalandokat, amiben részünk lehetett a történeteidnek hála" - búcsúzott Chris Hemsworth (Thor) az Instagramon.

"Soha nem lesz még egy Stan Lee. Évtizedeken keresztül kalanddal, meneküléssel, kényelemmel, bizalommal, inspirációval, erővel, barátsággal és örömmel látta el a fiatalokat és az időseket is. Szeretetet és kedvességet adott át, valamint egy letörölhetetlen jelet hagyott sok-sok életen"

– írta a Twitteren Chris Evans (Amerika kapitány).

"A francba... Nyugodj békében, Stan. Köszönök mindent" - írta Ryan Reynolds (Deadpool) a Twitteren.

"Nem tudom elhinni. Nyugodj békében" - írta egyik posztjához Tobey Maguire (Pókember), aki egy másikban azt írta, sok embernek volt Stan Lee az apja.

"Köszönöm, te nagy legenda. Hiányozni fogsz. Nélküled nem lennék itt" – írta Sebastian Stan (Tél katonája).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thank you great legend. You will be missed. I wouldn’t be here without you. ❤️??❤️

Sebastian Stan (@imsebastianstan) által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:
Fogyatékossággal élő gyerekeknek készít különleges, hasonmás babákat egy nő
Varrt már végtaghiányos vagy éppen látássérült babát is - a kicsik pedig imádják őket!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

A nappalijában fabrikálja a babáit Amy Jandrisevits. Ezek azonban nem egyszerű játékszerek, nem "csak" babák.

A nő ugyanis speciális igényekkel rendelkező, valamilyen fogyatékossággal élő, illetve súlyos vagy ritka betegségekkel küzdő gyerekek számára varr hasonmás babákat.

Varrt már végtaghiányos, bőrhibás vagy látássérült babát, de olyat is, amelyik "Treacher-Collins-szindrómában szenvedett. És a gyerekek imádják a babákat!

Amy Jandrisevits korábban szociális munkásként dolgozott, és speciális igényű gyerekeknél a játékterápia volt az egyik módszere. 2014-ben indította a "A Doll Like Me" projektet, amelynek az ars poeticája az, hogy minden gyerek megérdemelne egy olyan babát, amiben saját magát láthatja viszont.

A nő minden játékszert egyedileg készít, úgy hogy az a lehető legjobban hasonlítson a leendő tulajdonosára. Mivel a babák ára 70-100 dollár, vagyis 20-30 ezer forint, egy adománygyűjtő oldal, a GoFundMe segítségével

lehetővé teszi azt is, hogy a közönség dobjon össze egy babát olyan gyereknek, akinek a szülei anyagi okok miatt nem tudják megvenni a játékszert.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Gyűjtenek a félárván maradt gyerekeknek, édesanyjukat elveszítették, hiába kapott új szívet
Nagyon nehéz, de folytatni kell az életünket - mondta az édesapa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Két kisgyereke ad neki erőt, hogy minden nap helyt álljon – ezt mondta az RTL Klub Híradójának az az édesapa, akinek beteg felesége nemrég halt meg.

Az asszony szív- és vesebeteg volt. Januárban új szívet kapott, de szervezete legyengült, és néhány hete meghalt. Férje most egyedül maradt két kisgyerekükkel. Azt mondja, nagyon nehéz, de folytatni kell az életüket felesége nélkül is, mert ő is ezt szeretné.

"Helyettesíteni az anyukájukat sajnos nem tudom, de mindent megteszek.. Küzdünk. A gyerekek is nagyon ügyesek. Túl hamar fel kellett nőniük" - mondta az édesapa.

VIDEÓ: az RTL Híradó riportja


KÖVESS MINKET:

Megvan, mikor temetik Baló Györgyöt
A család különös kéréssel fordult a gyászolókhoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

Jövő szombaton, délután kettő órakor lesz Baló György temetése a Farkasréti Temetőben. Ezt a család közölte. Eszerint a búcsúztatás nem sajtónyilvános, és azt kérik, senki ne készítsen kép és hangfelvételt, de szeretettel várnak mindenkit, aki tisztelte a televíziós újságírót.

A család azt is kéri, mindenki egy szál virággal rója le kegyeletét, a csokorra vagy koszorúra szánt összeget ajándékozza nehéz sorsú családoknak vagy nemes célú szervezeteknek.

Baló György hétfőn, hosszú betegség után, 71 éves korában hunyt el.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

Túlélte a parklandi lövöldözést - de nem tudta feldolgozni a traumát, öngyilkos lett
A 19 éves Sydney Aiello képtelen volt túltenni magát tanárai és osztálytársai elvesztésén. A család számára adománygyűjtő oldalon kérnek támogatást ahhoz, hogy megőrizzék az emlékét.
Nyitókép: GoFundMe - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

Aznap, amikor egy fegyveres lövöldözni kezdett a Marjory Stoneman Douglas középiskolában, Sydney Aiello menekült, hogy mentse az életét. De nem tudta magát túltenni a 17 halálos áldozatot követelő gyilkosságon, tanárai és osztálytársai elvesztésén, és a történtek hatalmas súllyal nehezedtek rá.

Egy évvel a parklandi tragédia után Sydney Aiello öngyilkosságot követett el. Az iskola pedig újra gyászol.

Mint arról korábban írtunk, 2018 február 15-én a parklandi iskola egyik volt diákja, egy 19 éves fiú lövöldözni kezdett és 17 embert ölt meg. A első lövések a tanítási idő végén, helyi idő szerint délután két óra körül dördültek el az iskola bejárata előtt, majd az udvaron, végül az épületben. A diákok magukra zárták a tantermeket, amíg a rendőrök meg nem érkeztek.

A lapok nagyon sokat írtak a tömeggyilkosságról, többek közt lehozták, hogy a lövöldözés egyik áldozata, a Marjory Stoneman Douglas amerikaifoci-csapatának edzője, Aaron Feis a saját testével védte diákjait, hogy élete árán megmentse őket.

Később az FBI elismerte, hogy hibázott a floridai tömeggyilkos ügyében - korábban ugyanis kaptak bejelentést arról, hogy az elkövető, a 19 éves fiú potenciális veszélyforrás.

Az eset után újra fellángolt az Egyesült Államokban a fegyvervásárlás és - tartás szigorítása körüli vita.

A floridai diákok fáklyás felvonulást szerveztek a fegyvervásárlást szabályozó törvények szigorítása érdekében, és valamennyi országos televízióban hallatták hangjukat. Azt üzenték: "Az imádság és együttérzés nem elég, a kormányzati tisztségviselőknek cselekedniük kell, vagy mondjanak le."

Sydney Aiello édesanyja, Cara Aiello elmondta a CBS Miami-nak, hogy a lánya a túlélők bűntudatával küzdött, és a tragédiát követő évben diagnosztizálták nála a poszttraumás stressz-szindrómát. A lány állítólag soha nem kért segítséget, ugyanakkor valóságos küzdelmet jelentettt számára, hogy bejárjon órákra, mert félt az osztályteremben.

Sydney-re nem csak a szűkebb közössége emlékezett meg, hanem olyan hírességek is, mint Ron Perlman, a Hellboy sztárja, valamint politikusok, közéleti személyiségek is.

Sydney közeli barátja volt Meadow Pollacknek, az egyik diáknak, akit a gyilkos megölt. Meadow apja, Andrew pedig a parklandi áldozatok egyik legenergikusabb szószólója lett - néhány nappal a borzalmas esemény után a Fehér Házban mondott érzelmes és szenvedélyes beszédet, a fegyvertartással kapcsolatos törvények szigorítása és az iskolai biztonság növelése mellett.

Az Aiello-család számára most adománygyűjtő oldalon kérnek támogatást ahhoz, hogy megőrizhessék Sydney emlékét.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x