Megható módon búcsúztak Eta nénitől a 74-es troli vezetői
Eta néni volt a 'pótnagyijuk'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 15.Megható módon búcsúztak a 74-es és a 74A troli sofőrjei Eta nénitől. Az idős hölgy törzsutasuk volt, halála után mécsesekkel, egy fotóval és búcsúlevéllel emlékeztek meg róla - írta meg az Index.

Az egyik trolivezető mesélt a néniről: "Az utasok jó részét arcról ismerjük, itt nem derogál egymásnak köszönni felszálláskor, és talán a konfliktusok is itt a legritkábbak. Volt egy törzsutas, egy idős hölgy: Eta néni. Gyakran utazott velünk, leült hozzánk a végállomásra beszélgetni, mesélt a múltjáról, beszélt emberi kapcsolatokról, kedvesen, de kissé akcentussal, hiszen gyermekként menekült Görögországból hozzánk a II. világháború után".

A mesék végét mindig azzal zárta, hogy egy dolog fontos, hogy szeressétek egymást. A sofőrökhöz is mindig kedves volt, "hercegem", vagy "hercegnőm" néven köszönt nekik, ők pedig "pótnagyiként" szerették.

86 évesen, december 12-én halt meg.

A levelet író trolis megható sorokat írt még a gyászhírhez: "Ritkaságszámba megy - főleg a mai kissé embertelen, lélektelen világban - hogy a szolgáltató dolgozói gyászolják egy állandó utasukat, de ez most így van... Talán a mai világban furcsán hat kimondani, hogy igen, azok a járművezetők is emberek, azoknak is van szívük és érzésük, akik napi szinte araszolnak a dugóban, akik olykor mégsem mosolyognak, akikre olykor panaszkodnak, mert be szeretnék tartani és tartatni a szabályokat, és akik olykor hibáznak is, hiszen emberből vannak. Mert valóban, ők is emberek. Ők is tudnak szeretni, törődni, mosolyogni, és ha az élet úgy hozza, bizony őszintén gyászolni is".

A búcsúlevelet és a fotót az Indexen Itt láthatod.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x