hirdetés
rajk-laszlo.jpg

Meghalt Rajk László

A Kossuth-díjas építész és díszlettervező 70 éves volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 12.


hirdetés

Szeptember 11-én meghalt Rajk László Kossuth-díjas magyar építész, díszlettervező, a demokratikus ellenzék egykori tagja.

Édesapja Rajk László belügyminiszter volt, akit 1949 októberében, Rajk egyéves kora előtt kivégeztek.

Rajkot anyjától, Földi Juliannától is elszakították, aki börtönbe került. Ifj. Rajk László a Kovács István nevet kapta az ÁVH-tól, és a Lóczy Lajos utcában, egy kommunista gyermekotthonban élt éveken át.

Anyja csak 1954-ben, a börtönből való szabadulása után kaphatta vissza fiát, ifj. Rajk pedig ekkor vehette fel újra saját nevét.

Ifjabb Rajk László a gimnáziumi évek után a Budapesti Műszaki Egyetem építészkarára jelentkezett, ahol 1972-ben szerzett diplomát.

Ezt követően három évig a Lakóterv, majd 1975-1986 között az IPARTERV építészeként dolgozott. 1975-1976-ban a montréali McGill egyetem hallgatója volt, 1978-1981 között volt mesteriskolás.

1972-től 1975-ig a Lakóterv, 1975-től 1986-ig az Iparterv építésze volt. 1989 és 1991 között a Mafilm látványtervezőjeként dolgozott, 1995-től pedig saját vállalkozása vezető tervezője. 1992-től filmépítészetet tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2004-től pedig a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának a tagja.

Látványtervezői munkái között olyanok szerepelnek mint a legendás, 1981-es Megáll az idő díszlete, a Szerelem második vérig vagy az 1988-as Vörös zsaru díszlete.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
anya-ittas-vezetes-1000x649.jpg

Rendőrt hívott édesanyjára egy 10 éves kislány, aki lefilmezte, milyen részegen vezetett a nő

Az anya három kiskorú gyerekkel a kocsiban vezetett ittasan, akik már könyörögtek neki, hogy álljon félre, mielőtt baj lesz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Kihívta a rendőröket egy 10 éves kislány, miután édesanyja részegen vezetett úgy, hogy három 15 év alatti gyerek utazott a kocsiban.

Az eset múlt szombaton történt az amerikai Arizona állambeli Glendale városában. Amikor a hívás után a rendőrök kiérkeztek, a 31 éves nő a kocsi mellett tántorgott.

Lánya mutatott az egyenruhásoknak egy videót, amin látszott, milyen veszélyesen vezetett az anyja, miközben három kiskorú gyermek ült még vele együtt az autóban. A gyerekek visítva kérték, hogy álljon meg, mielőtt baleset történik.

Az anya, Stephanie Davis elismerte, hogy bort ivott, mielőtt volán mögé ült, de ezen kívül semmit nem mondott. Nem is kellett, mert egyértelmű jelei voltak annak, hogy részeg:

alkoholszagtól bűzlött, véreresek és könnyesek voltak a szemei, az arca piros volt, zavarosan beszélt, és ingadozott a hangulata.

Fotó: Maricopa County Sheriff's Office

A rendőrök bevitték a kapitányságra, de a nő segítség nélkül már a sétálásra sem volt képes. Amikor kiszállt a rendőrautóból, elesett, a járőröknek kellett felsegíteni és bekísérni a kapitányság épületébe.

Davis nem volt hajlandó alkoholszondát fújni, ezért vért vettek tőle.

A 31 éves nőt ittas vezetéssel vádolták meg, de szabadon engedték, szeptember 23-án kell bíróság elé állnia.

Forrás: USA Today


KÖVESS MINKET:hirdetés
ferfi-telefon-pixa.jpg

Brutális módon végzett édesapjával egy 25 éves fiatal, hogy nyugodtan játszhasson kedvenc játékával

Az indiai apa el akarta tiltani fiát a netes játéktól, ezért kikapcsolta a házukban az internetet és elvette a mobilját. A fiú viszont szörnyű bosszút állt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Megölte saját édesapját egy 25 éves férfi Indiában, mert az megpróbálta eltiltani őt kedvenc internetes játékától - számolt be a történtekről a The Indian Express.

Raghuveer Kumbar is a függője lett a PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) nevű játéknak, amely már korábban is okozott haláleseteket Indiában. Édesapja nem nézte jó szemmel, hogy a fia túl sok időt tölt a játékkal, ezért ez rendszeres vitatémává vált náluk.

Amikor a kérések és a felszólítások nem váltak be, a 61 éves férfi kikapcsolta az internetet a házukban és elvette a fiú telefonját. A 25 éves fiatalt ez annyira feldühítette, hogy megölte az édesapját, ráadásul brutális módon végzett vele: levágta a fejét és a lábait is.

A szomszédok hívták ki a rendőröket, akik letartóztatták a fiút, és nyomozást indítottak az ügyben.

Indiai lapértesülések szerint a gyilkos hajnali 5 körül vette észre, hogy nincs internet a házban és a mobiltelefonja is eltűnt. A többi családtagot egy szobába zárta, amíg feldarabolta az apját.

A 2017-ben megjelent PlayerUnknown’s Battlegrounds nevű internes játékban több játékos játszhat egyszerre. Egy szigeten kell fegyvereket és védőeszközöket keresni, majd az ellenfeleket legyőzve utolsóként életben maradni. A lövöldözős játék rengeteg fiatalt kerített hatalmába Indiában, a függőség egyre jobban terjed.

Augusztusban két tragikus haláleset is történt a PUGB miatt: egy egyetemista öngyilkos lett, miután anyja leszidta, amiért túl sokat játszik a játékkal, egy 21 éves fiú pedig játék közben beleesett egy tóba, amelybe bele is fulladt.

Címkép: illusztráció (Pixabay)


KÖVESS MINKET:
hirdetés
baleset-vonat.png

Bedarálta a vonat a házaspár autóját Tápiógyörgyén, 450 méteren át tolta maga előtt

A bent ülők már az ütközés pillanatában meghaltak. Hiába működött a fénysorompó és a sorompó is, azt megkerülve hajtottak rá a sínekre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Borzasztó baleset történt kedd este Tápiógyörgyén: a Szolnok felől érkező vonat 450 méteren át tolt maga előtt egy autót, aminek utasai, egy házaspár, már az ütközés pillanatában meghaltak.

A Tények riportjából kiderül, hogy a kocsi megkerülte a sorompót, így került a sínekre. A történtekről egy szemtanú is megszólalt a műsorban. Elmondása szerint a fénysorompó működött, tilos jelzést adott, a sorompó pedig le volt zárva.

"Este jöttünk haza háromnegyed nyolc tájékán az élelmiszerboltból. Annyit láttunk, hogy egy bordó színű autó megkerülte a sorompót, majd elé hajtott a gyorsvonatnak, ami érkezett Szolnok irányából. Működött minden jelzőfény, a sorompó is" – mondta el Baranyai György. Azt is hozzátette, hogy a tragédia után mindenütt ruhadarabok, autóalkatrészek hevertek.

A közelben lakók közül többen is kirohantak a robajra, amit a karambol eredményezett. Egy névtelenséget kérő asszony azt idézte fel, hogy óriási csattanást hallott az ütközéskor, még az ablakaik is beleremegtek.

A vonaton utazókat másik járatra szállították át a tűzoltók, néhányan stoppal folytatták az útjukat.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
bp-cimkep.png

Tévedésből 20 milliót fizetett egy brit pár egy budapesti szállásért, hatalmas szívás lett a vége

A hotel alkalmazottja csúnyán hibázott, és bár hamar észre vették és korrigálták is, a pár kálváriája itt még egyáltalán nem ért véget. A bankkal küzdenek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Egy budapesti hotel alkalmazottjának hibája miatt közel 20 millióba került volna egy brit pár hétvégi kiruccanása, számol be a Daily Mail.

A hétvégi szállásért, két éjszakáért 169 fontot (nagyjából 60 ezer forint) kellett volna fizetniük, de a hotel (a lap szerint egy VIII. kerületi, Corvin-negyedbeli szálloda) munkatársa elég nagy bakit követett el, amikor az elszámolásra került a sor. Az összeg 60158 forint volt, az alkalmazott viszont euróban vonta ezt le a nő számlájáról. A 22 éves Charlotte Smith szintén azt hitte, hogy forintban van megadva az összeg, ezért simán aláírta a tranzakcióról kiállított számlát.

Szerencsétlen módon a nő bankja, a Barclays úgy vonta le a pénzt Charlotte bankszámlájáról, hogy összesen nem is volt rajta ennyi. Nem hitelkártyáról van szó. A műveletnek így óriási mínusz lett a vége.

Mire a hotel részéről észbe kaptak és alig pár perc alatt visszautalták a pénzt a nőnek, már sajnos elindult egy visszafordíthatatlannak tűnő folyamat a bürokrácia útvesztőiben. A bank közel 3000 fontot (több mint egymillió forint) számolt fel az oda-vissza utalásért, átváltásért és még ki tudja, miért. Nem is akarják megtéríteni neki, sőt, ennyivel mínuszban van most a számlája, ami érthető módon egyáltalán nem tetszik neki. Azt is mondta, hogy így nem tudja fizetni a hiteltörlesztései részleteit sem.

Charlotte már egy hete küszködik a bankkal, de egyelőre nem sok eredménnyel. Érvelésük szerint a nő jóváhagyta a tranzakciót.

Címkép: Mervai Márk


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x