hirdetés
horvathgabor_pera-1.jpg

Meghalt Horváth Gábor, a Videoton legendás focistája

A székesfehérvári focista tavasszal ünnepelte 60. születésnapját. Rövid betegség után kedden hunyt el.
Fotó: MOL Fehérvár FC - szmo.hu
2019. szeptember 18.


hirdetés

Rövid betegség után, szeptember 17-én késő este elhunyt id. Horváth Gábor - közölte oldalán a MOL Fehérvár FC.

id. Horváth Gábort még 1985-ben ismerte meg az ország: ő is tagja volt annak a legendás Videotonnak, amely többek között a Manchester Unitedet és a Paris Saint-Germaint legyőzve jutott az UEFA-kupa döntőjébe.

Ott végül a Real Madrid összesítésben 3:1-re legyőzte a fehérvári csapatot, de a spanyol fővárosban Májer Lajos góljával így is 1:0-ra nyert a Vidi.

id. Horváth Gábor - vagy ahogy mindenki ismerte, Pera - idén tavasszal lett 60 éves. Halálát fia közölte a klubbal.

A rövid betegség után kedd este elhunyt egykori játékos 317 NB1-es mérkőzésen 5 gólt szerzett a Videotonban, az UEFA-kupa menetelés során mind a 12 meccsen pályára lépett a csapatban. Visszavonulása után sem szakadt el a klubtól, és több pozícióban is dolgozott fehérvári foci sikeréért.

hirdetés

A klub saját halottjának tekinti id. Horváth Gábort. Temetésének időpontjáról később adnak tájékoztatást.

Márciusban a Fehérvár Televízióban hosszabb interjút készítettek az egykori focistával születésnapja alkalmából:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
michael-schumacher-1.jpg

Michael Schumacher nem beszél, csak a szemeivel tud kommunikálni

Schumacher volt csapatfőnökének exfelesége beszélt a legendás Forma-1-es pilóta állapotáról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 30.


hirdetés

Több információt is lehetett hallani az elmúlt hetekben Michael Schumacherről, aki hét évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet, állapotáról pedig alig tudni valamit.

A Forma-1-es legenda a franciaországi Méribelben esett el síelés közben, súlyos fejsérülést szenvedett, ami miatt kétszer meg kellett operálni. A családja a baleset óta nem oszt meg információkat a sajtóval, ezért csak olyan információk kerülnek napvilágra vele kapcsolatban, amiket a hozzá közel álló ismerősök, barátok árulnak el.

Nemrég egy svájci idegsebész, Erich Riederer beszélt arról, hogy

szerinte már nincs remény arra, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok valaha is felépüljön.

Az orvos soha nem volt tagja a hétszeres világbajnok orvosi csapatának, így a kezelésében sem vett részt, de a sérülés súlyosságáról rendelkezésre álló információk alapján

hirdetés

úgy gondolja, Schumacher vegetatív állapotban van, azaz magánál lehet, de nem tud reagálni.

Hasonló dolgokat mondott Elisabetta Gregoraci, Schumacher volt csapatfőnökének exfelesége is. A divatmodell most a Big Brother valóságshow olasz változatában szerepel, ott kérdezte meg az egyik játékostársa az egykori pilóta állapotáról - írja a Blikk.

Gregoraci azt mondta, úgy tudja, Schumacher még a beszédre sem képes.

"Nem beszél, csupán a szemeivel tud kommunikálni. Összesen három ember mehet be hozzá, rajtuk kívül senki sem láthatja"

- mondta a modell.

Arról is beszélt, hogy úgy értesült, a legendás autóversenyző Svájcból Spanyolországba költözött a családjával, és most egy olyan házban élnek, ahol a felesége egy kórházat rendezett be.

Erről egyébként a sajtó is beszámolt már. Mi is megírtuk, hogy a hírek szerint Corinna Schumacher három éve, 27 millió fontért vette meg azt a mallorcai villát a Real Madrid elnökétől, Florentino Péreztől, ahová nemrég átszállították az eddig Svájcban ápolt férjét.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
dozsa-gyorgy-uti-gazolo-birosagon-mti-monus-marton.jpg

Négy év fogházra ítélték és örökre eltiltották a vezetéstől a Dózsa György úti gázolót első fokon

M. Richárd nemcsak a halálos balesetért kapta a fogházbüntetést, hanem egy másik ügye miatt is. Az ítélet nem jogerős, másodfokon folytatódik a büntetőper.
MTI, fotó: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2020. szeptember 30.


hirdetés

Négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Az egyik vádpont szerint M. Richárd 2017-ben Budapesten a Dózsa György úton nagy teljesítményű nyugati rendszámú személyautójával 100 kilométeres sebességnél is jóval gyorsabban összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó autóval, amelynek két utasa meghalt, vezetője pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyben ugyancsak megvádolt másik sofőr felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Egy másik vádpont szerint 2015-ben M. Richárd és egy kerékpáros között alakult ki közlekedési incidens, ami miatt M. Richárdot garázdasággal, könnyű testi sértéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolta meg az ügyészség.

hirdetés

M. Richárd a garázdaságot és a könnyű testi sértést elismerte, a halálos közúti balesettel kapcsolatban pedig részben elismerte felelősséget.

Elsőfokú ítéletében a PKKB a halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt M. Richárd és a másik járművezető felelősségét is megállapította. Utóbbit egy év tíz hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és egy évre eltiltotta a járművezetéstől.

A szóbeli indoklásban elhangzott, hogy M. Richárd súlyosan megszegte a KRESZ szabályait a sebességhatár csaknem háromszoros túllépésével, a másik vezető pedig a kanyarodás és az elsőbbségadás szabályainak megsértésével.

Ezen túlmenően egyik vádlott biztonsági öve sem volt bekötve, M. Richárd szervezetében kokaint mutattak ki a baleset után, vezetés közben mobiltelefont használt és érvényes járművezetői engedélye sem volt.

A bíró leszögezte, hogy ha a gyorshajtással, illetve a kanyarodással, elsőbbségadással kapcsolatos szabályszegéseknek csak az egyike elmarad volna, már nem következik be a tragikus végeredmény.

Megjegyezte, hogy M. Richárd vezetői képességét nem befolyásolta az elfogyasztott kokain, továbbá a szakértő által megállapított személyiségzavara sem korlátozta abban, hogy tisztában legyen cselekedete társadalomra veszélyességével. A bíró beszélt arról is, hogy a baleset helyszíne egy "nehéz" kereszteződés, ezért elvárható lett volna az arra közlekedőktől a fokozott gondosság, időközben egyébként a kereszteződés forgalmi rendjét megváltoztatták.

A másik vádpontban a bíróság megállapította az elsőrendű vádlott bűnösségét garázdaság és könnyű testi sértés miatt, ugyanakkor felmentette a közúti veszélyeztetetés vádja alól.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész M. Richárd terhére, ugyanakkor M. Richárd enyhítéséért, a másik vádlott pedig felmentésért fellebbezett, így a Dózsa György úti, két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset büntetőpere másodfokon folytatódik majd.

Az ügyész kérte M. Richárd letartóztatását részben a kiszabott négy év szabadságvesztés, valamint egy vesztegetés miatt folyamatban lévő másik büntetőeljárás, részben pedig bűnismétlés veszélye miatt. A védő ugyanakkor a jelenlegi bűnügyi felügyelet, a lakhelyelhagyási tilalom megszüntetését kérte, hivatkozva többek között arra, hogy

M. Richárdnak a négyéves szabadságvesztésből lehet, hogy csak néhány hónapot kell letöltenie a lehetséges kedvezmények és a már eddig letartóztatásban töltött idő miatt.

Az elsőfokú bíróság megszüntette az M. Richárd elleni kényszerintézkedést, ami ellen az ügyész szintén fellebbezett.

M. Richárdot 2006-ban az úgynevezett kecskeméti maffiaperben jogerősen nyolc év szabadságvesztésre ítélték, mert a Radnai László elsőrendű vádlott által vezetett bűnszervezet "katonája" volt. A bűnszervezet drogkereskedelemmel, védelmi pénzek szedésével, prostitúcióval foglalkozott, amikor pedig 2004-ben elfogták egyes tagjait, épp egy rivális bandával való leszámolásra készült.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mccann.jpg

Kislány-fürdőruhákat és pedofil képeket találtak nála, de mindent tagad Madeleine McCann feltételezett gyilkosa

Több ezer pedofil fotó volt a férfi lakókocsijában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 30.


hirdetés

Továbbra sem ismeri el Madeleine McCann feltételezett gyilkosa, hogy bármi köze lenne a kislány 13 évvel ezelőtti eltűnéséhez és halálához, de egyre inkább szorul a hurok körülötte. Olyan közvetett bizonyítékok kerültek elő, amelyek tovább valószínűsítik bűnösségét.

A négy éves Madeleine egy portugáliai üdülőhelyről tűnt el nyomtalanul 2007-ben. Bár soha nem került elő, a hatóságoknak meggyőződésük, hogy a kislány gyilkosság áldozata lett. A fő gyanúsított egy korábban pedofil cselekedetek és nemi erőszak címén elítélt német férfi, Christian Brueckner. A 43 éves Brückner jelenleg is börtönben van hazájában, miután két éve Görögországban drogügy miatt letartóztatták, biztonsági okokból magánzárkában tartják.

A gyanúsított lakókocsijában nemrégiben kislányokra való fürdőruhákat, valamint hat pendrive-on 8000 olyan fotót találtak, amelyeken gyermekeken követnek el erőszakot. Ügyvédje szerint Brückner ezek után is mindent tagad a kis Madeleine-nel kapcsolatban.

A lakókocsi szerepel abban a dokumentumfilmben, amelyet az ügyről a napokban mutattak be az egyik német tv-csatornán.

A BBC szerint ezt a járművet sosem látták Portugáliában, ott Brückner egy kempingfurgonnal, illetve egy fekete Jaguárral közlekedett.

hirdetés

Portugáliában Madeleine szüleinek, Gerry és Kate McCann-nek barátai azzal vádolták a német rendőrséget, hogy „szórakoznak” a házaspárral, mert nem közölnek velük semmilyen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a kislány halott.

Hans Christian Wolters német ügyész megerősítette, hogy levelet írt a szülőknek, amelyben közölte, hogy Madeleine meghalt, de azt nem árulta el, hogy ezt mire alapozzák. A szülők viszont azt mondják, hogy eddig még nem kaptak ilyen levelet.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nebih-reggelizo.jpg

Lejárt alapanyag, rovarirtó mellett tárolt ételek egy budapesti hamburgerezőben

A Nébih azonnal bezáratta a helyet.
MTI, fotók: Nébih - szmo.hu
2020. szeptember 30.


hirdetés

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy fővárosi reggeliző és hamburgerező tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szeptemberben a helyszínen tapasztalt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt, a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

A Nébih tájékoztatása szerint a 13. kerületben található, a Kokesi Projekt Kft. által működtető vendéglátóegységben egyebek mellett a hűtőkapacitás nem biztosította a szabályos tárolás feltételeit, ezért a sütésre váró félkész alapanyagokat hűtés nélkül, a polcokon és a padozaton tárolták.

A kiszolgálópulton kínált szendvicseket, péksüteményeket nem óvták a cseppfertőzéstől és a rovaroktól, sőt közvetlenül mellettük tárolták a csomagolóanyagot, rovarirtós dobozt, üdítőitalokat, szórólapokat és ide tették a vendégek a visszahozott, használt edényeket is

- tették hozzá.

Kiderült az is, hogy a hamburgerezőben nem volt alkalmas hely és vízvételi lehetőség a zöldség tárolására, mosására, tisztítására.

hirdetés

A jégsalátát és a salátakeveréket tisztítatlanul használták fel a szendvicskészítéshez. A frissen érkezett, tisztítatlan paprikát, narancsot, uborkát, káposztát a vendégtérben tárolták.

Ez nem volt összhangban a vállalkozás részére kiadott engedéllyel sem, amely szerint csak tisztított, konyhakész, csomagolt zöldség és gyümölcs vihető be az egységbe.

Mindezek mellett a hatóság kivont a forgalomból 10 olyan tételt, amelyek eredete nem volt nyomonkövethető, illetve tisztítatlan salátával készült és egy lejárt fogyaszthatósági idejű alapanyagot, megtiltotta azok forgalomba hozatalát, felhasználását, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Az egység az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta a tevékenységét - közölte a Nébih.

Egy fővárosi reggeliző és hamburgerező ellenőrzése

Egy fővárosi reggeliző és hamburgerező egység tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nébih szakemberei szeptemberben a helyszínen tapasztalt, é...


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!