hirdetés
adorable-21998_960_720.jpg

Meghalt egy újszülött, miután kimerült anyja elaludt etetés közben – a szakértők viszont más okot sejtenek

A nőnek nem volt alkohol, vagy kábítószer a szervezetében kisfia halála idején.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. augusztus 06.


hirdetés

Minden szülő rémálma történt meg egy nővel, aki holtan találta kisfiát egy etetés után, melynek során a nő elaludt. A Metro oldalán megjelent történetükből kiderül, hogy a kisfiút arccal lefelé fekve találta meg ébredés után.

A kis Harry-t azonnal a helyi Cumbria Furness Kórházba szállították, de hamarosan halottnak nyilvánították az orvosok.

A gyereket a térdére tette, majd etetni kezdte - mondta el a nő a helyi bíróságon. Hozzátette, hogy

elaludt és mire felébredt, Harryt lefelé fordulva találta. A nő felnőtt fia, Thomas hívta a segélyhívót.

Ez a kismama állítása, ám a kicsi halálával kapcsolatban a szakértők mást feltételeznek. Dr. Alison Armor patológus szerint egy felnőtt aludhatott a gyereken, ez vezetett a tragédiához. Kollégája, dr. Jo McPartland, gyermekorvos és patológus azonban nem egészen ért egyet a feltételezéssel, szerinte a halál oka egyértelműen nem megállapítható.

Dr. Nicholas Shaw halottkém szintén arra a következtetésre jutott, hogy

Harry halálát az okozta, hogy egy felnőttel együtt aludt.

Dr. Shaw később így kommentálta az esetet:

"Nem hibáztatom Joanne-t. Fárasztó napja volt, etette a babát és elaludt. Ha nem így lett volna, biztos vagyok benne, hogy visszatette volna a kiságyába. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a csecsemők ne aludjanak a felnőttekkel. Ki kell őket hozni a kiságyból, leülni egy székre etetéshez, majd visszatenni a gyermekágyba. Ezt a következtetést kell újra levonnunk ebből a nagyon szomorú esetből – mondta a szakember kiemelve, hogy a tesztek azt mutatták, hogy Marwood asszonynak nem volt alkohol, vagy kábítószere a szervezetében Harry halála idején.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kutyakinzas.jpg

Kocsija lökhárítójához kötve kínozta halálra kutyáját egy nő, így akarta megbüntetni

Amikor egy másik autós kérdőre vonta, csak annyit mondott: „egyáltalán nem sajnálom!” Mire a rendőrök kiértek a helyszínre, a kutya elpusztult.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra augusztus 5-én reggel érkezett lakossági bejelentés arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton - írja a police.hu. Az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel az 5413-as számú úton.

Az esetről Bíró Brigitta a Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány Facebook-oldalán is beszámolt. Azt írja, hogy az esetet egy "egy állatvédelemben teljesen laikus ember pillantotta meg", a férfi videót is készített arról, ahogy az idős asszony áll a haldokló kutyája felett. A videó ezen a linken elérhető, csak erős idegzetűeknek!

A rendőrség szerint először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A felvétel ekkor készült, az állat a kocsi mögött feküdt, de még élt. A férfi kérdőre akarta vonni a nőt, ekkor szóváltásba keveredtek.

Ebből kiderült, hogy a kutya elszökött, a 68 éves nő pedig így akarta megbüntetni az állatot.

„(...) majd gondolod, hogy a hátamon hozom.”

- üvöltötte a nő, amikor a férfi megkérdezte, miért kell így kikészíteni az állatot, majd, amikor a férfi úgy helyezkedett, hogy az autó rendszámát is fel tudja venni, a nő azt kiabálta neki, hogy foglalkozzon a családjával inkább.

Az idős nő aztán azt is hozzáfűzte, hogy

"Egyáltalán nem sajnálom, mert nincs szüksége neki, hogy elmenjen.”

A nő a vérző lábú ebet végül fekve húzta hazáig az úttesten. A rendőrök helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult.

Bíró Brigitta posztjában azt írta, "a rendőrségi feljelentést megtettük, a kutya kihantolása és boncolása megtörtént.”

A rendőrök előállították a 68 éves balotaszállási nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Vesey_Kovacs_Laszlo.jpg

„Tolószékes embereket se szeretnénk mozgólépcsőnyi hirdetéseken nézegetni” – így érvel a Pesti Srácok a Coca-Cola plakátjai ellen

A lap publicistája, Vésey Kovács László hosszú véleménycikket írt a témában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06."Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!" című írásával reagált a már a világsajtót is bejáró Coca-Cola-ügyre Vésey Kovács László, a Pesti Srácok szerzője.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Budapesten kihelyezett, azonos neműek közti szerelem elfogadását "Zéró cukor - Zéró előítélet" és #loveislove, azaz "a szerelem az szerelem" szlogennel hirdető reklámokon többen is felháborodtak és elindult egy online petíció is, melynek aláírói a Coca-Cola bojkottjára szólítotják fel az embereket.

Vésey most minderre reflektálva szedte csokorba gondolatait.

Először sorbavette, hogy miként nyilatkoztak a Coca-Cola reklámkampányáról a szerinte balliberális univerzumba tartozó politikusok, majd a cég véleményét is kikérdezte az ügyről, de saját megfogalmazása szerint csak "feketeöves mellébeszélést" kapott.

A szerző szerint felháborító, hogy a "népnevelő ambíciókat dédelgető nagyvállalatok" morálból és elvekből akarnak leckét adni a fogyasztóiknak.

"Azzal is elég kárt okoznak, hogy egy csomó fölösleges terméket tukmálnak rá az emberekre a mindent elöntő reklámjaikkal, de az már igazán túlzás, hogy az internetes keresőmotorunkat, az operációs rendszerünket, a banki szolgáltatásainkat, az autónkba való benzint meg az italunkat biztosító cégek a belőlünk húzott hasznuk mellé már azt is meg akarják szabni, hogy mit kell gondolnunk a homoszexualitásról"

- írja Vésey Kovács László.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
forma.jpg

A futam alatt lopták el a fotósok milliós értékű felszerelését a Hungaroringen

Több nagyon drága objektívnek is nyoma veszett egy őrzött teremből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.A vasárnapi budapesti Formula 1-es futam alatt több fotós drága felszerelését is ellopták a Hungaroringen.

A drága objektíveket egy őrzött irodából vitték el. Ilyenre még soha nem volt példa a magyar nagydíj történetében.

Az egyik károsult Kaiser Erika a Facebookon írta meg, hogy mi történt vele, és segítséget kért, hátha valahol felbukkan a két objektívje.

A posztjában azt írta:

"ELLOPTÁK! - Olyan jól indult. Olyan jó hétvégém volt most a Hungaroringen. Úgy éreztem, hogy a szokásosnál többször voltam jókor jó helyen. Ügyes voltam, majdhogynem elégedett. De aztán... az utolsó pillanatban is haza lehet vágni az egészet, amikor már 4 nap után, hullafáradtan menne haza az ember, de az asztala majdnem üres. Két objektívem tűnt el vasárnap, ellopták.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM - gyáriszám: 4920006927

Canon EF 300mm f/2.8L IS USM - gyáriszám: 44880, dátumkódja: UV1119

Drága hétvége volt... A rendőrségi feljelentést természetesen megtettem."

Völgyi Attila fotós a blogjában írt az esetről, arra is felhívta a figyelmet, hogy a használt fotóscikkek vásárlásakor legyen mindenki óvatos, mert előfordulhat, hogy a lopott felszerelést kínálják eladásra.

Egy másik lopásról is beszámolt: "A Getty Images fotósának Canon EF 600/4 L IS USM objektívét szintén ellopták. Ő a fotós szobában a munkaasztal alatt hagyta teléjét, innen tűnt el nyomtalanul".

A 444.hu információja szerint már a futam közben elbontották a teremhez vezető biztonsági kaput, és a biztonsági őrök ellenőrizték a belépést, ráadásul a teremben nem működött biztonsági kamera. A portálnak a rendőrség azt írta:

"az esettel összefüggésben a Gödöllői Rendőrkapitányságon indult nyomozás lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. Az eljárás folyamatban van, annak részleteiről bővebb tájékoztatást jelenleg nem kívánunk adni."

Címkép: illusztráció, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rendorseg-police-frank-cali.jpg

Bérgyilkost fogadott kutyája megöléséhez a dencsházi kocsmárosnő

Krumpli, kenyér, hús és ital volt a korlátozott értelmi képességű tettes fizetsége.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.Különösen kegyetlen állatkínzás miatt nyomoznak a baranyai rendőrök.

A dencsházi kocsmárosnő ahelyett, hogy örökbe adta volna Léna nevű kutyáját, inkább megölette az állatot egy helyi, korlátozott értelmi képességű férfival - cserébe alkoholt és ételt adott.

Mindezt az elkövető a nő gyermekei szeme láttára követte el, a kutya pedig élt, amikor elásták. Az eset egyik megdöbbentő részlete, hogy a Bors szerint a kocsmáros egyik fia is segédkezett elkapni az állatot, amikor az utolsó erejével szökni próbált.

"Már megkapta az első csapást a baltával, amikor sikerült elszöknie. Szegény, árva lélek annyira bízott a gazdáiban, hogy a kocsma elé menekült, mintegy az életéért könyörögve. De ehelyett visszavitték azok az emberek, akikben a leginkább bízott"

– mondta dühösen egy helyi állatvédő.

Szerinte az asszony korábban is borzasztóan bánt kutyájával. Kikötötte a kertben, elzárva a külvilágtól, ám ha Léna olykor elszökött, akkor barátságosan viselkedett a falusiakkal és mindenki aranyos kutyának ismerte.

A nő egyszer már meg akart szabadulni tőle, kitette a kocsijából, azonban az állatvédők felszólítására félbehagyta tettét.

A csoport rögtön elkezdett új gazda után keresni és egy hölgy örömmel vállalta volna Lénát az összes költséggel együtt, telefonon kereste is az asszonyt, az azonban érthetetlen módon elutasította az egészet - inkább felbérelte a korlátozott értelmi képességű helyi férfit, hogy végezzen vele.

Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatkínzás Ellen csoport vezetője a Borsnak elmondta, hogy a kirívóan kegyetlen eset után 20-25-en mentek le a helyszínre, de a nő rendőrt hívott és elvitette a csapatot.

Ők is feljelentést tettek, elmennek a bíróságra is, és demonstrációt is terveznek a nő kocsmája elé.

A baranyai rendőrök a bejelentés után kivonultak a telekre, Léna tetemét a gyilkosával ásatták ki.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x