hirdetés
iskola-tanterem-pixabay.jpg

Meghalt egy koronavírusos tanár Budapesten – ő a negyedik pedagógus, aki a járvány áldozata lett

Egy újlipótvárosi iskola tanára volt. A szakszervezet azonnali lépéseket követel.
Címkép: illusztráció (Wokandapix/Pixabay) - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

Koronavírusban halt meg egy XIII. kerületi általános iskola tanára - erősítette meg a Pedagógusok Szakszervezete a hvg.hu értesülését.

A portál azt írja,

az újlipótvárosi iskola 52 éves tanára krónikus beteg is volt. Az egyik osztálya még az őszi szünet előtt karanténba került koronavírusos megbetegedés miatt.

Ő már a negyedik pedagógus Magyarországon, aki a járvány áldozata lett.

hirdetés

FRISSÍTÉS: a PSZ közleményt adott ki a témában.

Ebben azt követelik, hogy a kormány azonnal hozza nyilvánosságra, mit tesz a krónikus beteg tanárok, oktatásban dolgozók védelmében az őszi iskolai szünet után, a koronavírus-járvány egyre erősödő második hullámában.

Másik követelésük pedig az, hogy a kormány azonnal hozza nyilvánosságra, milyen fertőzöttségi-halálozási adatok után hajlandó végre bevezetni szigorításokat az oktatási intézményekben.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
muller-cecilia-koronavirus.jpg

Müller Cecília: Ha minden szabályt betartunk, az ünnepeket a családhoz közelebb tölthetjük el

Az operatív törzs mai tájékoztatóján arról is szó volt többek között, hogy a kormány december elején dönt majd arról, milyen korlátozások lesznek érvényben az ünnepek alatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Hétfőn is megtartotta szokásos napi tájékoztatóját az operatív törzs. Müller Cecília közölte, hogy Magyarországon jelenleg 78 kórházban látnak el koronavírusos betegeket. Ezek közül a debreceni, a Szabolcs és Borsod megyei, a Semmelweis Egyetem, illetve a Dél-pesti Centrumkórház a leginkább terhelés alatt lévő intézmények.

"Rendkívüli erőfeszítéssel, de bírja az ellátórendszer"

- fogalmazott az országos tisztifőorvos.

Beszélt arról is, hogy a kormányzat december elején dönt majd róla, hogy milyen szabályok lesznek érvényben az ünnepek alatt. Majd hozzátette, hogy a járványgörbék egyfajta lassulását tapasztalják, így reménykednek benne, hogy rövidesen javuló tendenciáról számolhatnak be.

“Ha minden szabályt betartunk, az ünnepeket a családhoz közelebb tölthetjük el”

hirdetés

- fogalmazott.

Müller Cecília a nyugdíjasoknak üzenve azt mondta, az idősek lehetőleg a számukra kijelölt vásárlási sávot vegyék igénybe.

Az országos tisztifőorvos kitért a legfrissebb járványadatokra is. Hangsúlyozta, hogy a PCR mellett már az antigén gyorstesztet is bőséggel használják a szakemberek. Ezzel szerinte jelentősen sikerült lecsökkenteni azt a várakozási időtartamot, amíg a háziorvos által megrendelt mintavétel megérkezik.

Elmondta, hogy az elhunytak száma 151 fővel emelkedett, ami szerinte egy viszonylag magas szám, ám a fertőzöttek növekedésével számítani kell rá, hogy az elhunytaké is nőni fog. Az országos tiszti főorvos ugyanakkor kiemelte azt is, hogy ismét több tízezerrel nőtt a gyógyultak száma, ami “óriási eredmény”.

Szerinte gyógyultnak az tekinthető, aki már 3 napja tünetmentes, és a tünetei megjelenésétől számított 10 nap eltelt. Elhangzott, hogy a járvány kezdete óta zajló mintavételek száma ma már 1 648 022-re tehető.

Müller Cecília kiemelte, hogy jelenleg 666-an szorulnak lélegeztetésre.

Az operatív tájékoztatott arról is, hogy a hétvégén összesen 1258-an szegték meg a kijárási tilalmat.

Log into Facebook

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
stethoscope-840125_1920.jpg

Egy hét alatt hat egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

Múlt héten még tízen szerepeltek a Magyar Orvosi Kamara listáján, most pedig már tizenhatan.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

A Magyar Orvosi Kamara honlapján állít emléket azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik koronavírusban haltak meg.

Az előző héten tízen szerepeltek a szomorú listán, immár tizenhatan, vagyis az előző héthez hasonlóan ismét hattal nőtt a fertőzésben elhunytak száma

- szúrta ki a 24.hu.

Az áldozatok között van kórházi főigazgató, ápoló, négy háziorvos, két mentőtiszt, beteghordó, radiológus főorvos, két ápolónő, orvosi asszisztens, kutatóorvos, mentőápoló és nőgyógyász.

A MOK közölte, minden elhunyt kollégájuk hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársaikat.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
romain-grosjean-korhaz.jpg

Videóban üzent horrorbalesete után a Forma 1-es pilóta a kórházból

Romain Grosjean égési sérülésekkel megúszta az elképesztő balesetet, szerinte a glória mentette meg az életét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Mint megírtuk, ijesztő baleset történt a vasárnapi bahreni Forma-1-es verseny legelején: Romain Grosjean autója nekiütközött a szalagkorlátnak, majd kettészakadt és kigyulladt, miközben a pilóta még benne ült.

A roncsdarab már hatalmas lángokkal égett, amikor a Haas csapat versenyzője kimászott belőle, és a csodával határos módon a saját lábán hagyta el a baleset helyszínét.

Mindenki legnagyobb megkönnyebbülésére

Grosjean szerencsére "olcsón" megúszta az életveszélyes balesetet, ugyan a kezén és a lábán égési sérüléseket szenvedett, de ezt leszámítva jól van.

hirdetés

A versenyző még vasárnap este a kórházból jelentkezett be Instagram-oldalán, hogy megnyugtasson mindenkit. Azt mondta, nagyjából rendben van, bár a kezei és a lábai be vannak kötözve, és egyelőre ágyban kell maradnia. Szerinte a Forma-1-es autókra szerelt, a pilóták fejét védő glóriának köszönheti az életét.

"Néhány éve még nem támogattam a glóriát, de már úgy gondolom, hogy ez a legnagyszerűbb dolog, amit megvalósítottunk a Forma-1-ben, enélkül ma nem szólhatnék hozzátok"

- mondta.

Hétfő délelőtt a Haas F1 Team közleményt adott ki Grosjean állapotáról, e szerint a francia a kórházban töltötte az éjszakát, és jól halad a kezén keletkezett égési sérülések kezelése. A pilótát csapatfőnöke, Günther Steiner is meglátogatta hétfőn a kórházban.

A közlemény szerint kedden már ki is engedhetik a kórházból Grosjeant, a hétvégi Szahíri Nagydíjon (amely szintén a bahreini versenypályán lesz majd) azonban nem vehet részt.

Csapata már meg is nevezte az utódját: Pietro Fittipaldi, az istálló egyik tartalékpilótája helyettesíti majd a francia versenyzőt.

A 24 éves brazil pilóta a korábbi F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, aki már több amerikai és európai együléses autóverseny-sorozatban is szerepelt már jó eredményekkel. Korábban már többször pályára gurulhatott a Haas F1-es autójával teszteken, de a mostani hétvége lesz az első éles bevetése, ráadásul a csapat idei autóját is pénteken vezetheti először.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
stethoscope-1584223_1920.jpg

Megölte két koronavírusos betegét egy német orvos

Az Esseni Egyetemi Klinika főorvosa halálos adag gyógyszert adott be a betegeinek, mert állítása szerint nem akarta, hogy szenvedjenek.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Az Esseni Egyetemi Klinika főorvosa véget akart vetni két koronavírusos beteg szenvedéseinek, ezért halálos adag gyógyszert adott be nekik - írta az Index a focus.de cikke alapján.

A 44 éves férfit gyilkosság gyanújával őrizetbe vették, majd letartóztatták. Az orvos azt mondta,

tettével a betegek szenvedésének akart véget vetni.

A két betegnek egyéb, nem részletezett krónikus betegségei is voltak, mindketten az intenzív osztályon feküdtek, amikor orvosuk halálos adag gyógyszert adott be nekik. A két eset között néhány nap telt el.

Az orvost, aki az intenzív osztályon fekvő, krónikus betegeket látta el, a kollégái gondoskodó, komoly szaktudással bíró kollégaként jellemezték.

hirdetés

Egyikük szerint a főorvos nem tudta elviselni a betegek szenvedését, és alighanem meg volt róla győződve, hogy jót cselekszik. Ez pedig szerinte az egészségügyi dolgozók mentális túlterheltségére és kétségbeesésére is utalhat.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!