hirdetés
Meghalt egy 29 éves magyar fiú Angliában – rajtad is múlhat, haza tudják-e szállítani a holttestét
Gábor azért költözött ki, hogy rokkantnyugdíjas édesanyját támogassa, de augusztus végén holtan találták. Ha nem gyűlik össze elég pénz, szinte semmi esély nem marad rá, hogy itthon temessék el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 04.


hirdetés

Egy Angliában élő magyar nő, Zsuzsa fordult hozzánk az alábbi történettel, a Jótékonymajmok Facebook-csoportján keresztül. Átadjuk neki a szót:

"Gábor egyetlen gyermeke volt édesanyjának. Tiszaújvárosban élt a családjával egészen addig, amíg el nem váltak a szülei. Az anyukája eladta az ottani lakást, hogy ki tudja fizetni az apukáját. Ami maradt, abból pedig Szerencsre költöztek, mert erre a vidékre való Tünde, az anyuka. Szóval vett egy romos hazát, s innentől kezdődött a töménytelen rossz.

Tünde 2 állást vállalt, hogy el tudja tartani a fiát. Így Gábor "kulcsos gyerek" lett. Apai példa nem volt előtte, mert az apja eltűnt a gyerek életéből. S az anyukának a két állás és a fia miatt nem lett új kapcsolata.

Gábor csintalan, de jó eszű gyerek volt, jól tanult. Persze, voltak kamaszkori balhéi, rossz társaságba is keveredett. De onnan kikerült. mikor Csehországba ment dolgozni.

Gyerekkori álma volt Angliába eljutni.

S amikor édesanyja megbetegedett, epilepsziás lett, az anya rokkantnyugdíjából éltek. Ez semmire nem volt elég, főleg azután, hogy 2016-ban elvette az állam tőle. Így kilátástalan lett a helyzetük.

Kölcsönből és baráti segítséggel először Csehországba, majd Franciaországba ment a fiú dolgozni.

És minden pénzét, amit tudott, hazaküldte gyógyszerekre az anyukájának. Aki egy húsboltban vállalt félállást, havi 40.000 Ft a keresete.

Aztán jött a nagy lehetőség, egy barátja szólt, hogy jöjjön Angliába. Segít bekerülni egy gyorsétterembe, ahol a barát is dolgozott. Így egy percig sem gondolkodott, transzferrel kijött Londonba. Lett szállás, állása és dolgozott az édesanyja miatt. Mindennap felhívta az anyukáját, csak, hogy tudja, jól van-e.

Azonnal repülőre szállt, ha a mamája kórházba került.

Hát ilyen volt.

Augusztus végén egyszer csak Gábor nem hívta az anyukáját, aki rögtön tudta hogy baj van. Kereste mindenhol, a lakótársak sem tudtak róla. Az anyukája jelentette a rendőrségen a fia eltűnését. Telefonált a londoni magyar nagykövetségre, a budapesti brit követségre. De semmi eredménye nem lett.

Majd november végén kapott egy hivatalos értesítést a brit hatóságoktól, hogy a fiát még augusztus 29-en megtalálták a Londontól 25 km-re lévő Epping Forest-ban, felakasztva. A halál oka: öngyilkosság.

A barátok, a család azonnal jelezte a rendőröknek, hogy ez képtelenség. Hiszen Gábor tudta, hogy az édesanyja megélhetése tőle függ. A gyógyszereket, a kezeléseket, a kórházi ellátásokat mind mind ő finanszírozta. S ő volt az egyetlen támasza az édesanyjának.

A nyomozás jelenleg is folyik, de a holttestet ezen a héten kiadják.

Amíg az anya nem megy érte, a hűtési és tárolási költség csak szaporodik, így napról napra kevesebb esélye marad Tündének, hogy önerőből haza tudja vitetni. Hiszen a 40.000 Ft a megélhetésére sem elég.

A temetkezési vállalkozó költsége, az adminisztráció, a hamvasztás, az urna mind hatalmas kiadás lenne az anyának. Ha hazakerülne a gyerek hamva, az otthoni urnahely, a szertartás, a pap és egyházi adó újabb hatalmas összeg. Ezért indítottunk gyűjtést."

Ha segítenél, az adománygyűjtő oldalt itt találod.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
„Elaludtam a barátaim autójában és lebénulva ébredtem” – egy balesetet szenvedett lány megrázó története
Mikor felébredt a kórházban, azt hitte, hogy az autóbaleset csupán egy rossz álom – mostanra embereket motivál azzal, ami történt vele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 21.A 28 éves kaliforniai Tammy Le élete 2008 áprilisában örökre megváltozott, miután egy borzasztó autóbalesetet követően mellkastól lefelé lebénult.

Mélyen aludt barátai autójának hátsóülésén, amikor egy másik vezető hibájából megtörtént a baj és a kocsi egyenesen a két sávot elválasztó korlátba csapódott.

A lány nem sokra emlékszik az iszonyú szerencsétlenségből, csak a kórházban tért magához. Azt hitte, hogy az egész csak egy rossz álom.

Emlékfoszlányai között a szörnyű pillanat azért megmaradt, amikor az összetört roncsban fejjel lefelé ébredt és az ablakok üvegszilánkjai borítottak mindent.

Miután kiszabadították őket, a legközelebbi kórházba kerültek.

A következő emléke az, amint a kórházban magához térvén meghallja, amint az orvosok kimondják a "lebénult" szót.

Ekkor még meg volt róla bizonyosodva, hogy egy rémálom az egész, ám a legközelebbi ébredésnél jött a szörnyű felismerés, hogy nem.

A balesetben Tammy csigolyái törést szenvedek és sürgős sebészeti beavatkozást igényelt, hogy nyaki gerincét helyrehozzák.

Három hónapot töltött kórházban.

Tammy mellkastól lefelé bénult le, de csak akkor realizálta a helyzet súlyát, amikor a nővérek elmondták neki, hogy nem ehet vagy ihat önállóan.

A sokk, amit két ilyen alapvető tevékenység önálló elvégzésének elvesztése okozott a lánynál, leírhatatlan volt.

Tammy mostanra megbirkózott helyzetével és képes önállóan enni, de beismerte, hogy az önállótlanság kezdeti foka elviselhetetlen volt számára.

Történetét a Mirrornak mesélte el, hogy kitartásra ösztönözze az embereket.

"Úgy éreztem, hogy embertelen az, hogy nem tudom mozgatni bármelyik testrészemet. Folyamatosan morfiumot kértem, hogy elaludjak és elhagyjam a valóságot, mert nehéz volt megbirkóznom vele.

Csak egy átlagos 17 éves iskolás lány voltam, aki két munkahelyen is dolgozott. Hétközben egy korcsolyapányán dolgoztam, hétvégén anyukám műköröm szalonjában."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Minden nap az osztályterem előtt várja a hűséges kutya a tanárt, akit már el is temettek
Filmre is vették a szomorú ebet.
fotók: Facebook - szmo.hu
2019. május 22.A Metro írta meg a annak a négylábúnak a szívszaggató történetét, aki kétségbeesetten várja, hogy visszatérjen az osztályteremhez az a tanár, aki gondozta, és aki egykor ott tanított. Az 58 éves Carmelito Marcelo pár hete stroke-ot kapott, majd május 18-án elhunyt. Ám Buboy, a kutyus, aki naponta kétszer kedvesen üdvözölte két éven át a Fülöp-szigeteki Mabalacat City Főiskolán, továbbra is abban reménykedik, hogy még viszontlátja jóbarátját.

Buboy, the dog who waited for his owner who passed away

WATCH: This dog broke the hearts of netizens after he was seen standing by the door of a room in Mabalacat City College while waiting for his owner, Professor Carmelito Marcelo, who passed away on Saturday.

“Ang hirap makita na hinihintay niya ang amo niya na lumabas ng faculty room, pero hindi nya alam na wala na amo niya,” uploader Mark Christian Arceo said.

This morning, the students of Mr. Marcelo brought the dog to the wake of his beloved owner. (Videos and photos courtesy of Mark Christian Arceo)

Közzétette: Philippine Star – 2019. május 20., hétfő

A megható felvételen, melyet a főiskola hallgatói készítették, látható, hogy a kutyus állhatatosan kaparássza a professzor ajtaját. A diákok annyira megsajnálták az állatot, hogy úgy döntöttek, elviszik a helyi templomba, ahol Carmelitót felravatalozták. A kutyus szomorúan nyüszíteni kezdett, amikor megmutatták neki öreg barátja testét.

Buboy ezután lefeküdt a földre, s ott is maradt, a koporsó mellett. Mark Christian Arceo, az a hallgató, aki ekkor videózott és fényképezett, ezzel az idézettel posztolta ki közösségi oldalára a felvételeket: "A kutya az egyetlen lény a földön, aki jobban szeret téged, mint önmagát - Josh Billings".

Buboy hamarosan új otthonra találhat, a főiskolai dolgozók már keresik új gazdiját. Addig is gondoskodnak róla: a tanárok és a diákok szeretgetik, etetik minden nap a hűséges négylábút.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Diákok élesztettek újra egy idős tanárt a Szegedi Tudományegyetemen
A diákoknak kötelező tantárgy az elsősegélynyújtás, a megszerzett tudásnak pedig most nagy hasznát vették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 22.Hallgatók mentették meg egy egyetemi tanár életét a Szegedi Tudományegyetemen. Éppen öregfiúk meccset játszottak az oktatók, amikor az egyik idősebb férfi összeesett. Kollégái és a vizsgázó testnevelés szakos diákok rögtön a segítségére siettek.

Az egyik hallgató, Dina Dániel az RTL Híradónak azt mondta,

azonnal megkezdte a szívmasszázst, ami társai segítségével elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a tanár tüdeje levegőhöz jusson. Ezzel megmentették az életét, hiszen a mentők csak hosszú percek múlva értek ki. A szakemberek folytatták az újraélesztés, majd kórházba szállították az idős férfit. A fiatal megmentője szerint már jobban van.

Dina Dániel elmondta, hogy ösztönösen cselekedett, tudta, hogy segítenie kell. Szerencsére éppen fél éve tanulta az újraélesztést. A hallgatóknak ugyanis kötelező tantárgy az elsősegélynyújtás.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Ingyen lakhatnak a diákok egy idősek otthonában, egy kis beszélgetésért cserébe
Mindenki jól jár az üzlettel.
Kép: Humanitas - szmo.hu
2019. május 20.Barátságos kezdeményezés született Hollandiában, aminek minden szereplője jól jár egy nem mindennapi üzlettel. Deventerben, egy idősek otthonában, a Humanitasban a közösségi, karitatív munkát vállaló egyetemisták és főiskolások ingyen lakhatnak.

A diákoktól csak azt várják el, hogy havonta 30 órát töltsenek az idősekkel, ami lehet beszélgetés, bevásárlás, vagy segítség az internet használatában.

A tapasztalatok nagyon jók: amióta a nemzedékeket átfogó együttélésnek nevezett modell működik, az idősek nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, és az sem ritka, amikor valódi barátság születik egy-egy olyan páros tagjai között, akiket gyakran 60-70 év választ el egymástól.

Azok a fiatalok, akik beköltöznek az intézménybe, pontosan tudják, mit vállalnak. A lakhatásukért cserébe jó szomszédi viszonyt kell kialakítaniuk az ott élőkkel, és ezt felelősségteljesen, következetesen meg is valósítják.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x