hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Meghalt egy 29 éves magyar fiú Angliában – rajtad is múlhat, haza tudják-e szállítani a holttestét
Gábor azért költözött ki, hogy rokkantnyugdíjas édesanyját támogassa, de augusztus végén holtan találták. Ha nem gyűlik össze elég pénz, szinte semmi esély nem marad rá, hogy itthon temessék el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 04.


hirdetés

Egy Angliában élő magyar nő, Zsuzsa fordult hozzánk az alábbi történettel, a Jótékonymajmok Facebook-csoportján keresztül. Átadjuk neki a szót:

"Gábor egyetlen gyermeke volt édesanyjának. Tiszaújvárosban élt a családjával egészen addig, amíg el nem váltak a szülei. Az anyukája eladta az ottani lakást, hogy ki tudja fizetni az apukáját. Ami maradt, abból pedig Szerencsre költöztek, mert erre a vidékre való Tünde, az anyuka. Szóval vett egy romos hazát, s innentől kezdődött a töménytelen rossz.

Tünde 2 állást vállalt, hogy el tudja tartani a fiát. Így Gábor "kulcsos gyerek" lett. Apai példa nem volt előtte, mert az apja eltűnt a gyerek életéből. S az anyukának a két állás és a fia miatt nem lett új kapcsolata.

Gábor csintalan, de jó eszű gyerek volt, jól tanult. Persze, voltak kamaszkori balhéi, rossz társaságba is keveredett. De onnan kikerült. mikor Csehországba ment dolgozni.

Gyerekkori álma volt Angliába eljutni.

S amikor édesanyja megbetegedett, epilepsziás lett, az anya rokkantnyugdíjából éltek. Ez semmire nem volt elég, főleg azután, hogy 2016-ban elvette az állam tőle. Így kilátástalan lett a helyzetük.

Kölcsönből és baráti segítséggel először Csehországba, majd Franciaországba ment a fiú dolgozni.

És minden pénzét, amit tudott, hazaküldte gyógyszerekre az anyukájának. Aki egy húsboltban vállalt félállást, havi 40.000 Ft a keresete.

Aztán jött a nagy lehetőség, egy barátja szólt, hogy jöjjön Angliába. Segít bekerülni egy gyorsétterembe, ahol a barát is dolgozott. Így egy percig sem gondolkodott, transzferrel kijött Londonba. Lett szállás, állása és dolgozott az édesanyja miatt. Mindennap felhívta az anyukáját, csak, hogy tudja, jól van-e.

Azonnal repülőre szállt, ha a mamája kórházba került.

Hát ilyen volt.

Augusztus végén egyszer csak Gábor nem hívta az anyukáját, aki rögtön tudta hogy baj van. Kereste mindenhol, a lakótársak sem tudtak róla. Az anyukája jelentette a rendőrségen a fia eltűnését. Telefonált a londoni magyar nagykövetségre, a budapesti brit követségre. De semmi eredménye nem lett.

Majd november végén kapott egy hivatalos értesítést a brit hatóságoktól, hogy a fiát még augusztus 29-en megtalálták a Londontól 25 km-re lévő Epping Forest-ban, felakasztva. A halál oka: öngyilkosság.

A barátok, a család azonnal jelezte a rendőröknek, hogy ez képtelenség. Hiszen Gábor tudta, hogy az édesanyja megélhetése tőle függ. A gyógyszereket, a kezeléseket, a kórházi ellátásokat mind mind ő finanszírozta. S ő volt az egyetlen támasza az édesanyjának.

A nyomozás jelenleg is folyik, de a holttestet ezen a héten kiadják.

Amíg az anya nem megy érte, a hűtési és tárolási költség csak szaporodik, így napról napra kevesebb esélye marad Tündének, hogy önerőből haza tudja vitetni. Hiszen a 40.000 Ft a megélhetésére sem elég.

A temetkezési vállalkozó költsége, az adminisztráció, a hamvasztás, az urna mind hatalmas kiadás lenne az anyának. Ha hazakerülne a gyerek hamva, az otthoni urnahely, a szertartás, a pap és egyházi adó újabb hatalmas összeg. Ezért indítottunk gyűjtést."

Ha segítenél, az adománygyűjtő oldalt itt találod.


KÖVESS MINKET:
Rubint Réka elhunyt édesapját gyászolja
Imre bácsit hosszas betegség után veszítette el a lánya.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Rubint Réka édesapja nyáron komoly szívműtéten esett át, ám a karácsonyt már otthon, szerettei körében tölthette.

Amint arról mi is beszámoltunk, a fitneszikon számára ez volt a lehető legnagyobb karácsonyi ajándék, amit hatalmas közös főzéssel koronázott meg a família.

Azonban a híresség a mai napon profilképét lecserélve adta hírül szeretett apukája halálának ledöbbentő tényét. A gyászba borult adatlapon egy óra leforgása alatt több, mint ezer kommentelő fejezte ki részvétét és támogatását.


KÖVESS MINKET:Majdnem 300 kutyát mentettek meg Valentin-napon: 28 millió forintot gyűjtöttek az árva ebeknek
Elképesztő összefogással hatalmas sikert ért el a Valentin Projekt, aminek az volt a célja, hogy a gazdátlan kutyák ellátására, gondozására és örökbeadásához gyűjtsön adományokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

A Valentin Projekt január végén indult útjára a Demény, a kötsög és az Eszkuláp Állatvédő Egyesület összefogása révén, ám hamar nagyobbra nőtt, mint azt a kezdeményezők remélhették. A szívmelengető felhívás villámgyorsan bejárta a közösségi oldalakat és a sajtót is, így egyre több emberhez eljutott az üzenet: a Valentin-napra szánt virág árát költsétek inkább egy rászoruló kutya életére.

Úgy tűnik, ez rengeteg ember szívét meglágyította, mert szinte azonnal elkezdtek érkezni a felajánlások.

Kevesebb mint héttel az akció elindítása után már több mint 5,5 millió forint gyűlt össze a kutyák számára, másfél hét múlva már 13 millióra hízott az összeg, február 14-ig pedig végül összesen 28.394.080 forint érkezett be az utalásokból – ami még csak nem is a teljes összeg, hiszen a projekthez csatlakozó cégek felajánlásai még nincsenek beleszámolva. A legtöbb pénz persze Valentin-napon jött össze, több mint 5 millió forint került az egyesület számlájára ezen a napon. Az adományozáshoz összesen 5185-en utaltak pénzt, ezzel pedig hozzájárultak ahhoz, hogy 283 kutya egészségéről, ellátásáról és gazdára találásáról gondoskodhassanak az állatvédők.

„Hihetetlen dolog ez, hiszen először indult ebben a formában gyűjtés: bemutatva a költségeket, folyamatra épülve és projekt szemléletben. Nagy dolgot hoztak létre a támogatók” – mondta el portálunknak Németh Réka, az Eszkuláp Állatvédő Egyesület vezetője.

Az egyesület minden 100 ezer forintból megment egy kutyát, ami annyit jelent, hogy elhoznak egy négylábút egy menhelyről vagy gyepmesteri telepről, elhelyezik egy kennelben vagy kutyapanzióban, megkaphatja a szükséges oltásokat és egyéb egészségügyi ellátást, ezután pedig remélhetőleg hamarosan új gazdit vagy legalább ideiglenes befogadót találnak neki. Azokat az ebeket, akiket rövid időn belül nem fogadnak örökbe, az egyesület veszi gondozásba.

Valentin Projekt

Valentin Projekt added a new photo.

Az új gazdira váró kutyák az ország minden részéről érkeznek: első körben a nyíregyházi székhelyű PCAS nevű szervezettel az újfehértói és hajdúhadházi gyepmesteri telepekről, majd az Állatokat Védjük Együtt egri menhelyéről, a kisvárdai Ugat-Lak kennelsoráról, és az ózdi, miskolci, szerepi, püspökladányi, karcagi gyepmesteri telepekről is. A nyugati országrészben elsőként a székesfehérvári ASKA védenceit látogatják majd meg az Eszkuláp tagjai, de kimondottan helyfelszabadítási céllal az Illatos úti ebrendészeti telepről is hoznak négylábúakat. Ezeken kívül még jó pár helyszín szerepel a listán, ahol még szívesen segítenének, például Egyeken, Edelényben, Kunhegyesen, Gyömrőn, Kecelen, Csongrádon és Várpalotán.

Egy-egy helyről egyszerre 10-15-20 kutya érkezik majd, akiket először egy telephelyre kerülnek a szükséges oltások megszerzéséig, utána mehetnek gazdihoz, ideiglenes befogadóhoz vagy kutyapanzióba

– tudtuk meg, az egyesület vezetőjétől.

Németh Réka szerint az egyik legnagyobb kihívás az, hogy kétszáz darab feletti kutyát, főleg keverékeket, kevésbé feltűnő, sokszor bántalmazott vagy hiányos szocializációjú, problémás kutyákat nem egyszerű örökbe adni, pedig csak akkor tudnak új kutyákat menteni, ha a „régieket” már befogadta valaki, így felszabadulnak a helyek. Ennek érdekében ezután is szeretnének a köztudatban maradni, hogy az emberek segítségével minél több kutyaéletet menthessenek meg.

Természetesen az akció után is lehet támogatni az egyesületet, hiszen a kutyáknak sem csak Valentin-napkor van szüksége a törődésre.

Valentin Projekt

Hát, itt a vége! Mindig azt emlegetjük Rékával, hogy 5-10 kutyára számítottunk. Mert mindenre számítottunk, de erre nem. Erre nem is lehet. Hogy 2019-ben Magyarországon két őrült nő, két kutyabolond...


KÖVESS MINKET:

45 év szolgálati idő után emlékezetes módon búcsúztatták a szeghalmi mentőst a kollégái
A Facebookon közzétett videót több mint 2 ezren osztották meg, több százan gratuláltak és kívántak boldog nyugdíjas éveket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 14.


hirdetés

45 év szolgálat után, az utolsó munkanap végén! - ezzel a szöveggel osztotta meg egy férfi Facebookon azt a videót, ami az édesapja utolsó munkanapjáról készült.

A kollégák ugyanis megható módon, fényjelzésekkel és szirénával búcsúztatták nyugdíjba vonuló munkatársukat.

A videóra több ezren reagáltak, több mint 2 ezren osztották meg, és több százan írtak jókívánságot.

VIDEÓ: Emlékezetes búcsú:

Gergő Kardos

45 év szolgálat után, az utolsó munkanap végén!


KÖVESS MINKET:

Karok és lábak nélkül született – az orvosok már magzatként halálra ítélték, mégis él a kisbaba
A kis RJ Wilson élete nehézkesen indult, de végül rácáfolt a jóslatokra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 13.


hirdetés

Édesanyja, Jasmine Self még csak öthónapos terhes volt, amikor egy ultrahangvizsgálat során kiderült, hogy a magzat végtagjai nem fejlődnek. Tetra-amelia szindrómát állapítottak meg nála, ami egy nagyon ritka fejlődési rendellenesség. Emiatt a babának hiányosságok léptek fel nemcsak a végtagjaiban, hanem az arcán, a szívében, az idegrendszerében, a csontvázában és a nemi szervében.

"Csak néztem rá, és amikor az orvos megkérdezte, hogy megértettem-e, elkezdtem sírni. Tudni akartam, hogy tettem-e valami rosszat, az én hibám-e, mert pár hónapig nem is mentem orvoshoz"

- emlékezett vissza az édesanya.

A doktorok azt javasolták neki, hogy szakítsa meg a terhességet, mert nem valószínű, hogy a kisfiú túléli a szülést. Jasmine és párja azonban úgy döntöttek, vállalják a kockázatot.

RJ végül a 29. hétre született meg tavaly szeptemberben, csupán egy kilóval. Az anya csak a szülés után három nappal később vehette először a kezébe a gyermekét. A kisfiú élete első két hónapját az intenzív osztályon töltötte, de a várakozásokkal ellentétben ezt is túlélte, és ma már otthon lehet a családjával.

"Ő is egy normális baba, leszámítva, hogy nincsenek karjai és lábai. Próbáltak kinőni, de végül nem fejlődtek eléggé - én gumicukroknak hívom őket. A felnőttek nem kíváncsiskodnak, ha meglátják, hogy nincsenek végtagjai, de a gyerekek őszinték és rákérdeznek, én pedig válaszolok nekik"

- mondta Jasmine.

Bár az édesanya aggódik fia jövőjéért, de szerinte szép életet fog élni a rendellenesség ellenére is. Úgy gondolja, hogy RJ később előadásokat és beszédeket tarthat arról, milyen végtagok nélkül boldogulni.

Forrás: Daily Mail


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x