Meghalt egy 29 éves magyar fiú Angliában – rajtad is múlhat, haza tudják-e szállítani a holttestét
Gábor azért költözött ki, hogy rokkantnyugdíjas édesanyját támogassa, de augusztus végén holtan találták. Ha nem gyűlik össze elég pénz, szinte semmi esély nem marad rá, hogy itthon temessék el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 04.


Egy Angliában élő magyar nő, Zsuzsa fordult hozzánk az alábbi történettel, a Jótékonymajmok Facebook-csoportján keresztül. Átadjuk neki a szót:

"Gábor egyetlen gyermeke volt édesanyjának. Tiszaújvárosban élt a családjával egészen addig, amíg el nem váltak a szülei. Az anyukája eladta az ottani lakást, hogy ki tudja fizetni az apukáját. Ami maradt, abból pedig Szerencsre költöztek, mert erre a vidékre való Tünde, az anyuka. Szóval vett egy romos hazát, s innentől kezdődött a töménytelen rossz.

Tünde 2 állást vállalt, hogy el tudja tartani a fiát. Így Gábor "kulcsos gyerek" lett. Apai példa nem volt előtte, mert az apja eltűnt a gyerek életéből. S az anyukának a két állás és a fia miatt nem lett új kapcsolata.

Gábor csintalan, de jó eszű gyerek volt, jól tanult. Persze, voltak kamaszkori balhéi, rossz társaságba is keveredett. De onnan kikerült. mikor Csehországba ment dolgozni.

Gyerekkori álma volt Angliába eljutni.

S amikor édesanyja megbetegedett, epilepsziás lett, az anya rokkantnyugdíjából éltek. Ez semmire nem volt elég, főleg azután, hogy 2016-ban elvette az állam tőle. Így kilátástalan lett a helyzetük.

Kölcsönből és baráti segítséggel először Csehországba, majd Franciaországba ment a fiú dolgozni.

És minden pénzét, amit tudott, hazaküldte gyógyszerekre az anyukájának. Aki egy húsboltban vállalt félállást, havi 40.000 Ft a keresete.

Aztán jött a nagy lehetőség, egy barátja szólt, hogy jöjjön Angliába. Segít bekerülni egy gyorsétterembe, ahol a barát is dolgozott. Így egy percig sem gondolkodott, transzferrel kijött Londonba. Lett szállás, állása és dolgozott az édesanyja miatt. Mindennap felhívta az anyukáját, csak, hogy tudja, jól van-e.

Azonnal repülőre szállt, ha a mamája kórházba került.

Hát ilyen volt.

Augusztus végén egyszer csak Gábor nem hívta az anyukáját, aki rögtön tudta hogy baj van. Kereste mindenhol, a lakótársak sem tudtak róla. Az anyukája jelentette a rendőrségen a fia eltűnését. Telefonált a londoni magyar nagykövetségre, a budapesti brit követségre. De semmi eredménye nem lett.

Majd november végén kapott egy hivatalos értesítést a brit hatóságoktól, hogy a fiát még augusztus 29-en megtalálták a Londontól 25 km-re lévő Epping Forest-ban, felakasztva. A halál oka: öngyilkosság.

A barátok, a család azonnal jelezte a rendőröknek, hogy ez képtelenség. Hiszen Gábor tudta, hogy az édesanyja megélhetése tőle függ. A gyógyszereket, a kezeléseket, a kórházi ellátásokat mind mind ő finanszírozta. S ő volt az egyetlen támasza az édesanyjának.

A nyomozás jelenleg is folyik, de a holttestet ezen a héten kiadják.

Amíg az anya nem megy érte, a hűtési és tárolási költség csak szaporodik, így napról napra kevesebb esélye marad Tündének, hogy önerőből haza tudja vitetni. Hiszen a 40.000 Ft a megélhetésére sem elég.

A temetkezési vállalkozó költsége, az adminisztráció, a hamvasztás, az urna mind hatalmas kiadás lenne az anyának. Ha hazakerülne a gyerek hamva, az otthoni urnahely, a szertartás, a pap és egyházi adó újabb hatalmas összeg. Ezért indítottunk gyűjtést."

Ha segítenél, az adománygyűjtő oldalt itt találod.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x