hirdetés
Citizens_of_Wuhan_lining_up_outside_of_a_drug_store_to_buy_masks_during_the_Wuhan_coronavirus_outbreak.jpg

Meghalt egy 17 éves mozgássérült fiú Kínában, miután a róla gondoskodó apját karanténba zárták

A mozgásképtelen fiú hat napon át feküdt magatehetetlenül, mielőtt meghalt.
Kép: illusztráció (Wikipédia) - szmo.hu
2020. január 30.


hirdetés

A cerebrális parézisben szenvedő fiú azt követően halt meg, hogy a vele élő és őt ápoló apját, valamint testvérét koronavírus gyanújával karanténba vitték - adta hírül a Beijing Youth Daily hírére hivatkozva a South China Morning Post.

A 17 éves Yan Cheng Hupej tartományban, egy falucskában élt édesapjával és 11 éves autista öccsével. Édesanyjuk a második fiú születését követően lett öngyilkos, azóta édesapjuk egyedül nevelte a fiúkat.

Yan cerebrális parézisben szenvedett, amely mozgásképtelenné tette, állapota miatt 24-órás felügyeletre szorult, amelyet apja látott el.

Január 17-én a tartomány fővárosán, Vuhanon keresztül Hongan tartomány egyik ősi falujába utaztak, hogy megünnepeljék a kínai újévet. Hazatértük után három nappal Yan édesapja és öccse belázasodott, a mentők pedig azonnal a falutól 25 kilométerre fekvő karanténba vitték őket koronavírus gyanújával.

A magatehetetlen fiút az ágyában hagyták étel, ital és felügyelet nélkül.

hirdetés

Yan édesapjáról és a fiatalabbik fiúról a karanténban bebizonyosodott, hogy koronavírussal fertőzöttek, így kórházba szállították őket, ám az édesapa kétségbeesetten próbált segítséget szerezni fiának. Felhívta a falu párttitkárát, hogy valaki nézzen rá a tinédzserre.

A hírek szerint hat nap alatt csupán kétszer jártak nála a falusiak.

Mivel nem igazán bízott benne, hogy tényleg törődnek vele, az egyik kínai közösségi platformon, a Weibón kért segítséget. A férfi fiókját hamarosan felfüggesztették.

Egyes források szerint Yan nagynénje is járt a fogyatékos fiúnál, ám az ő egészségügyi állapota sem engedte meg, hogy gyakran menjen hozzá, elmondása szerint nagyon rossz állapotban volt a fiú. Az azt követő három napon nem tudta meglátogatni,

szerdán viszont már holtan találták meg ágyában a fiút, aki hat napon át feküdt magatehetetlenül, minimális felügyelettel, egyedül otthon.

A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szijj-laszlo.jpg

A Szijjártó-féle luxusjacht tulajdonosa 91 milliárdos állami megbízást kapott

Szíjj László egy hídépítő tendert nyert el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 22.


hirdetés

Szíjj László cége, a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. nyerte a Kalocsa-Paks Új Duna-híd és az ahhoz kapcsolódó úthálózat tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzést - írja az EU hivatalos értesítőjére hivatkozva a 444.hu.

A beruházás összeértéke 91,9 milliárd forint, amiért a cégnek többek között el kell végeznie a tervezési munkákat, hidat, vízelvezető rendszert, közutat kell építenie.

A projektet ketté bontották, de a lap szerint az mindkét szerződésben közös, hogy jóval túllépték az eredetileg becsült költségeket: Az első szerződésnél 71,9 milliárd volt a becsült érték, de végül 76,9 milliárdról állapodtak meg, a másodikat pedig 8 milliárdra becsülték eredetileg, de végül a szerződés már 14,9 milliárdról szólt.

Vagyis a teljes projekt 12 milliárddal lett drágább a tervezettnél.

A Forbes listáján a negyedik leggazdagabb magyarként jegyzett tiszakécskei vállalkozó, Szíjj László legutóbb akkor került a hírekbe, amikor 7 milliárd forint értékű luxusjachtja, a Lady MRD fedélzetén fotózták le az Adrián Szijjártó Péter külügyminisztert, aki akkor elvileg éppen a belarusz helyzetről egyeztetett litván és lengyel kollégájával. Az ügyről Szijjártó és környezete azóta is azt állítja, az a miniszter magánügye.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
orban_foci.jpg

Mégis ott lehet Orbán a Szuperkupa döntőjén, elhalasztják az EU-csúcsot

A halasztásnak természetesen nincs köze a meccshez, de a miniszterelnök jól járt vele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 22.


hirdetés

Korábban úgy tűnt, Orbán Viktornak ki kell hagynia a csütörtöki budapesti Bayern München-Sevilla Szuperkupa-döntőt, mert annak időpontja egybeesik az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletével.

Most úgy tűnik, a koronavírus járvány elintézte, hogy a magyar kormányfő élőben szurkolhasson a Puskás Stadionban:

az Európai Tanács elnöke, Charles Michell ugyanis fertőzöttel érintkezett, és karanténba került. Emiatt a csúcstalálkozót egy héttel, október elsejére halasztják.

444 via Politico

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szegedi-borton_fertotlenites.jpg

38 fogvatartott kapta el a koronavírust a szegedi börtönben

Egy munkaterületen kaphatták el a betegséget.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 22.


hirdetés

Újabb 19 fertőzöttel együtt a szegedi börtönben összesen már 38 fogvatartott kapta el a koronavírust az intézmény nagyfai épületében. Az RTL Klub Híradójának inromációi szerint a fertőzést egy kinti munkaterületről hurcolhatták be a rabok.

A nagyfai részleget júliusban bővítették, jelenleg 640 rab befogadására alkalmas.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága hétfőn erősítette meg az RTL információját, miszerint a börtönben 19 új, koronavírusos beteget azonosítottak. Őket a BV központi kórházába szállították, jelenleg karanténban vannak.

A mostani esetek után a teljes épületet és minden eszközt fertőtleníteni kellett. Az RTL úgy tudja, a fogvatartottak a börtönhöz tartozó egyik munkaterületen fertőződtek meg, jelenleg panasz- és tünetmentesek.

A RTL Klub Híradójának teljes riportja az esetről:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
janos-korhaz_gyakorlat_mti.jpg

Nem alakul Covid-kórházzá a Szent János Kórház

Az intézmény cáfolta az erről szóló pletykákat.
MTI / Fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2020. szeptember 22.


hirdetés

Az álhírekkel szemben nem alakul Covid-kórházzá a Szent János Kórház - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

Az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő közleményében azt írta,

a traumatológia ügyelet keddtől, szeptember 22-étől érvényes átszervezése az Országos Mentőszolgálattal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) egyeztetett módon, csak az adott hétre vonatkozik és csupán az ügyeleti időben történő felvételekre terjed ki.

Jövő hétfőtől ugyanis a hét négy napján továbbra is folyamatosan biztosítjuk a területi ellátást, kedden, szerdán és vasárnap pedig csak az ügyeleti időben kértük mentesítésünket a járványügyi többletfeladatok miatt. Erről újabb határozatot fog kibocsátani az NNK - írták.

Hozzátették: teljességgel téves az a hír, hogy a Szent János Kórház valamennyi betegellátó osztályát illetően Covid-kórházzá alakul, csupán az Ortopédiai osztály átszervezése kezdődött meg. Jelezték: az osztályt felkészítik a lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegek fogadására és ellátására, ahogyan tavasszal is tették.

hirdetés

A bent fekvő betegek érdekeit messzemenően figyelembe véve, a fokozatos átállás miatt kértük az ügyeleti felvételi kötelezettség alól való mentesítést erre az egyetlen hétre

- tették hozzá.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!