hirdetés
 
 
1
Meghalt Cseke László, a Szabad Európa Rádió legendás szerkesztője
A Teenager Party című műsor megálmodója 90 éves volt.
Fotók: YouTube - szmo.hu
2017. november 16.


hirdetés

November 13-án, Müchenben meghalt Cseke László, az egykori Szabad Európa rádió közismert szerkesztő-műsorvezetője.

A rádiós Ekecs Géza néven született és az 50-es évek elején érkezett Münchenbe, ahol csatlakozott az alakuló Szabad Európa rádióhoz, amelynek egyik legnépszerűbb műsorát, az 1959-ben induló Teenager Partyt szerkesztette Cseke László néven. A rádiózás mellett Cseke László Színes riportokat és filmszemléket is írt, majd a 60-as, 70-es években népszerű DJ lett. Egy könyve is megjelent A mikrofonnál és a lemezjátszónál Cseke László címen.

Cseke László 90 éves volt.

via 24.hu


KÖVESS MINKET:

Orbán Viktorral és a 4 gyermek utáni szja-mentességen élcelődik egy holland karikaturista
A rajz címe: 'Magyar idill'.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Twitteren jelent meg egy karikatúra, ami Orbán Viktoron gúnyolódik, és a nemrég bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterven.

A rajzon egy szülőgépként (vagy automataként) ábrázolt nő áll, akit átkarol a miniszterelnök.

A kép címe: Magyar idill.

Joep Bertrams egyébként senkit sem kímél, nemrég David Cameron volt a céltáblája, illetve II. Erzsébet angol királynő, de gúnyt űzött már a venezuelai elnökből, Donald Trumpból és Theresa May szerepléséből, illetve a Brexitből is.

Nem ez az első külföldi reakció a magyar kormány által bejelenetett intézkedés-csomagra, és a 4 gyermek után járó szja-mentesség hírére. Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter Twitter-üzenetében a 30-as évek Németországához hasonlította Magyarországot, amit Novák Katalin államtitkár nyílt levélben kért ki magának.


KÖVESS MINKET:
Kiderült, hogy vette el a fegyvert a bíróságon a túszejtő
A bántalmazott fegyőr megsérült, de már hazaengedték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Hazaengedték a kórházból azt a fegyőrt, akit Sz. Károly a bíróságon lefegyverzett, majd a fegyverrel megfenyegetett és az épületből elmenekült. A bűnözőt a rendőrség fél órás hajsza után meglőtte, a férfit jelenleg kórházban ápolják.

A fegyőrt a kórházból való távozása előtt Tóth Tamás, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának parancsnoka is meglátogatta. Kollégáját arra kérte, hogy csak akkor kezdjen újra dolgozni, ha már úgy érzi, hogy rendben van, fel tudta dolgozni a történteket - írta a Bors.

A lap információja szerint Sz. néhány pillanat alatt fegyverezte le a bíróságon a fegyőrt. A bűnözőt a tárgyaláson egy korábbi ügye miatt ítéleték el, de az ítélethirdetést követően nekitámadt a fegyőrnek.

A támadón a bíró rendelkezésének megfelelően nem volt bilincs, így tudta nagy erővel arcon ütni a fegyőrt, akitől elvette 9 milliméteres kaliberű fegyverét, amit nem csak rá, hanem a bíróra is ráemelt.

Ezek később súlyosbító körülmények lehetnek majd.

A fegyőr rutinos, már régóta szolgál a testületnél - írta a lap. Az eset megviselte, de lelkileg jól bírja, a támadás során viszont könnyebb sérülést szenvedett, ezért tartották a kórházban megfigyelésre.

A vizsgálat szerint szabályosan járt el a bíróság, amikor levetette a bilincset a fogolyról. Nem jelezték a bírónak, hogy veszélyes bűnözőről van szó, a tárgyalásra is csak egy biztonsági felügyelő kísérte.

A támadó őrizetben van, de állapota miatt altatásban tartják.


KÖVESS MINKET:

Valentin-nap alkalmából kirándulni indultak, holttestet találtak a Bakonyban
'Még soha nem láttam halottat, főleg ilyen körülmények között, nagyon megviselt az eset' - mondta el a férfi, aki rátalált a tetemre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Valentin-napon egy romantikus erdei sétát terveztek, de megdöbbentő dolgot találtak az erdőben Várpalota mellett.

Egy ösküi férfi és felesége a gyerekeket a nagymamára bízva indult neki a túrának, mikor Bánta-pusztánál egy hátizsákot vettek észre, melyet egy hegymászó kötéllel kötöttek ki két fa közé. Nem messze a helytől pedig egy ruhakupac feküdt a földön.

"Ahogy közelebb indultam, láttam, hogy egy szétszakadt felsőruházatú tetem hevert ott, még az oldalbordáit is lehetett látni, borzalmas volt" - mondta el a történteket a Veol.hu-nak a férfi. A ruhadarabok mellett csontok is voltak, így azonnal értesítették a rendőrséget, akik a helyszínelőkkel és mentőkkel együtt érkeztek ki.

"Még soha nem láttam halottat, főleg ilyen körülmények között, nagyon megviselt az eset"

- mondta Ferenc a lapnak.

A haláleset körülményeit a Várpalotai Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretein belül vizsgálja – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel - írta a Veol.hu.

Címlapkép: illusztráció, forrása: Pixabay


KÖVESS MINKET:

Rákkal küzd a Manchester United 19 éves játékosa
Max Taylor megkezdte a kemoterápiát, és üzent a rajongóknak Instagramon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Instagramon üzent a rajongóinak a Manchester United 19 éves játékosa, May Taylor.

A hátvéd ugyanis a rákkal küzd. A hírt a 24.hu szúrta ki.

Nemrég kezdődött May Taylor kemoterápiás kezelése, amiről az Instagramján jelent meg poszt. Ebben azt kéri, hogy támogassák adományokkal a gyógyulását.

A klub is tudatta, hogy a fiatal játékos servezete jól reagált a kemoterápiás kezelésre, és bíznak benne, hogy visszatér a játékosuk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Max Taylor (@maxtaylor00) által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x