hirdetés
gyertya-gyasz-pixabay.jpg

Meghalt a NOX együttes állandó táncosa, Baraté Péter

A hírt a zenekar énekesnője, Péter Szabó Szilvia jelentette be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Gyászol a NOX együttes: meghalt egyik állandó táncosuk.

„Fájó szívvel és megrendülve tudatom Veletek, hogy Drága barátunk és egyben régi kollégám, hosszú évekig állandó táncosom, Baraté Péter (Csüli) tegnap elment!”

- írja Facebook-oldalán Péter Szabó Szilvia, a zenekar énekesnője.

„Csülikém, táncolj tovább az égi színpadon! Köszönöm Neked azt sok évnyi közös munkát, megannyi élményt és a barátságod!”

- búcsúzik társától a művész.

hirdetéshirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
alarcos-enekes-mehecske.jpg

Álarcos énekes: a Méhecske lepleződött le, Rubint Rella volt a jelmezben

Egyik nyomozó sem találta el, hogy Rubint Réka unokahúga bújt meg a maszk alatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 27.


hirdetés

A Méhecske esett ki az Álarcos énekes második évadának negyedik adásában, így neki kellett levennie a maszkot.

A vasárnapi műsorban rajta kívül az Egér, a Bika, a Kaktusz, a Zebra, a Röfi és a Kakas énekelt még. A párbajok alapján a biztos továbbjutók az Egér, a Zebra és a Röfi voltak, így a három megmaradt jelmezes közül választották ki a nyomozók azt, akinek a műsor végén fel kellett fednie magát.

A döntésük a Méhecskére esett. Mielőtt levette a maszkot, a nyomozók megtették végső tippjeiket. Hargitai Bea Bódi Sylvire, Csobot Adél Kapás Boglárkára, Sebestyén Balázs Mihalik Enikőre, Puskás Peti pedig Szilágyi Liliánára tippelt.

Végül kiderült, hogy Rubint Rella volt a jelmezben.

A leleplezés pillanata:

hirdetés

Így énekelt a Méhecske, azaz Rella a negyedik adásban:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
enola1.jpg

A csaj, aki lekörözi Sherlock Holmest – az Enola Holmes vagány és rekordokat dönt

A Stranger Things sztárja remekel a híres detektív húgáról szóló netflixes moziban.
Szajki-Vörös Adél, fotók: Netflix - szmo.hu
2020. szeptember 28.


hirdetés

A jövőnket mi alakítjuk, mondja a kamerába a film elején és végén is cinkosan Enola Holmes karaktere az azonos című filmben. Azaz a kultikus Stranger Thingsből megismert, előttünk felnövő Millie Bobby Brown, aki élete eddigi egyik legszuperebb alakítását nyújtja. Ő az, akinek a csillogó tekintete és apró színészi nüanszai miatt végignézzük ezt a kedves, jó szándékú filmet. És persze a megvalósítás igényessége miatt is, de ez az én szememben annyira másodlagos volt, mert mindig lenyűgöz egy ilyen színészi alakítás, ami szinte kivilágít a filmből.

A forgatókönyv is remek,

de erről még később. Az Enola Holmes már most is nagy siker: nálunk napok óta vezeti a Netflix magyarországi toplistáját, míg március óta a legnagyobb nézettségű mozi a streaming szolgáltatónál globálisan is. Megvan az oka: magával ragadó történet, fordulatok, igényes kivitelezés, és egy hősnő, akibe mindenki azonnal beleszeret. Aki ráadásul önreflexív filmes megoldásként folyamatosan a kamerába dumál, pofákat vág, kacsintgat, azaz önnön történetének vagány narrátora. Mindezt pontos viktoriánus dialektusban.

Az Enola Holmes egy könyvadaptáció, mely Nancy Springer regénye alapján készült, s a középpontjában a korábban ismeretlen Holmes-húg áll. A sztori szerint Enola - neve megfordítva: alone, azaz egyedül - egyedül nevelkedik egy Isten háta mögötti kastélyban, ahol édesanyjával (Helena Bonham Carter a film érzelmi száláért felelős, és szívbemarkoló az alakítása) élnek.

Enola mindenféléket tanul, melyre, mint később kiderül, nagy szüksége lesz - eddigre két fivére már kirepült a családi fészekből - , például harcművészetet, kódfejtést, és az enciklopedikus tudását is fejleszti a családi könyvtárból.

hirdetés

Anyjáról már az elején sejteni lehet, hogy nem akármilyen teremtés, de a sztori későbbi alakulásában nyilvánvalóvá válik az is, hogy az alma nem esett messze a fájától.

Enola tizenhatodik születésnapján anyja eltűnik, ám megérkezik két testvére, a már híres Sherlock (Henry Cavill is sziporkázik a kissé aspergeres detektív szerepében) és a mizantróp Mycroft (az eddig jóképű fazonokat játszó Sam Claflin végre megmutathatta, milyen vicces is tud lenni). A két báty totál kiakad, hogy az anyjuk eltűnt, és összefognának, hogy a szerintük elhanyagolt Enolát komoly tanítói kézbe adják, ő azonban elmenekül, hogy megtalálja az anyját.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
21-bridges.png

Chadwick Boseman a saját gázsijából egészítette ki alulfizetett partnernője fizetését

Sienna Miller elmondása szerint ez a történet tökéletesen tanúsítja, milyen jólelkű ember is volt Boseman valójában.
Címkép: 21 híd - szmo.hu
2020. szeptember 29.


hirdetés

Sienna Miller és Chadwick Boseman a tavaly bemutatott 21 híd című film forgatásán dolgoztak együtt. A produkció majdnem nem született meg, mivel a film készítői nem akarták megadni a színésznőnek azt a gázsit, amit kért - írja a 24.hu.

Boseman fellépett a színésznő érdekében és végül a saját gázsijából lecsípve pótolta ki fizetését, mivel eleve ő volt az, aki Millert szerette volna a szerepre.

Erről a színésznő az Empire-nek mesélt, a magazin ugyanis egy teljes lapszámot szentelt a Fekete Párduc nemrégiben rákban elhunyt színészének. Sienna Miller eredetileg nem akart beszélni erről, ám Boseman halála után úgy gondolta, története tökéletesen tanúsítja, milyen jólelkű ember is volt színész valójában.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-14.jpg

Nyári hobbimelóból karrier és Oscar – Matthew McConaughey-portré

A színészseni csak poénból beugrott egy forgatásra, majd 28 év múlva élő legenda lett.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. szeptember 30.


hirdetés

Matthew McConaughey-t csak annak nem kell bemutatni, aki az utóbbi harminc évben nem kapcsolta be a tévét vagy nem járt moziba, sőt, semmilyen kapcsolatba nem került filmmel, mert hősünk az amerikai mozi jelenlegi egyik legnagyobb alakja, sőt, önmagában is nagyon egyedi és szórakoztató a karaktere. Bizony, az ötven éves színész idestova három évtizede van a pályán, és mivel mi különösen kedveljük, összegyűjtöttünk pár izgalmas videót és infót róla.

Pár napja jót nevetett egykori önmagán

Szeptember 23-án került ki a YouTube-ra az a videó, melyben a színész megnézi első nagyjátékfilmjének, Richard Linklaternek (Sráckor, Mielőtt felkel a nap) a meghallgatását, melyen remekül és nagyon lazán szerepelt. Mint kiderült, ezért, mert fogalma sem volt, hogy nincs tétje. Íme:

A filmben - Tökéletlen idők - sok tini közé vegyült az akkor 23 éves McConaughey, és egy nagyzoló fiatal férfit alakított, aki a serdülők körében akar menőzni és egyéb zsigeri célokat elérni. McConaughey láthatóan megérintve és nosztalgikusan, valamit érzékelhetően szakmai szemmel nézi a videóban 28 évvel ezelőtti önmagát, majd megállapítja, hogy milyen érdekes, hogy anno azt hitte, ez csak egy három napos nyári munka volt - és tényleg nyári meló, azaz hobbi maradt, csak karrier lett belőle.

Egyébként érdekes adalék, hogy ebben a filmben hangzik el "Alright, alright, alright"-szólása híresen laza, elnyújtott hangsúlyával. Ráadásul ez az első mondata, amely valaha kamera előtt elhangzott. Ebben a videóban meséli el, ez hogy jött neki - gyakorlatilag magát játszotta, egy huszonévest, aki betép, rock and rollt hallgat és csajozik, és épp egy Doors-albumot hallgatott a felvétel előtt, melyben Jim Morrison hergeli ezzel a szöveggel a közönséget - akárcsak később ő maga a Magic Mike-ban is.

hirdetés

A színész évekkel később a Mielőtt meghaltam főszerepéért kapott Oscar-átvételkor köszönt így a közönségnek. Az "Alright" annyira a színész védjegyévé vált, hogy még egy pár gyűjtővideó is van róla, mikor és hányszor mondta el filmen:

És hányszor mondta el a nyilvánosság előtt, mert az önmenedzselés és önbizalom egyik hollywoodi királyaként tudja, milyen hatást vált ezzel ki a nézőiből:

Karriercsúcs, vészes fogyással

Épp abban az évben, amikor a fiatal Matthew McConaughey először állt hobbiból a kamera elé, azaz 1992-ben, elhunyt Ronald Woodroof, hét évvel azután, hogy HIV-pozitívként diagnosztizálták.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!