hirdetés
pexels-1000x666.jpe

Meghalt a 74 éves férfi, aki beszorult az asztal mögé, és a mentők másfél óráig nem jöttek

A brit férfi az otthonában csúszott be az étkezőasztala és a szék közé, a nyaka szorult be, rosszul lett. Kétszer is hívta a mentőket, mire kiértek, késő volt.
BBC. A kép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. május 25.


hirdetés

Megrázó hangfelvételeket tett közzé a család a 74 éves brit nagypapa, Michael Green agóniájáról, amit a mentők telefonközpontja rögzített. A férfit, aki tüdőbetegségben és hasnyálmirigy-gyulladásban is szenvedett, otthon érte baleset. Egy rossz mozdulatot tehetett, mert becsúszott a székével az étkezőasztala mögé, és úgy beszorult, hogy egyedül képtelen volt kijönni. Volt ugyan nála telefon, hívta is a Leicester városában illetékes mentőszolgálatot.

"Istenem, a nyakam beszorult a székbe, nagyon zsibbad, kérem, jöjjenek gyorsan" - hallatszik a hangfelvételen a férfi könyörgése. Elmondása szerint akkor már órák óta ott feküdt, és a fájdalomtól nyögött.

A diszpécser az úgynevezett hármas, tehát sürgős, de még nem életveszélyes kategóriába sorolta a segélyhívást, és azt mondta a férfinak, hogy talán órákat is kell várnia a segítségre. Negyven perc múlva a férfi ismét telefonált, akkor már azt mondta: "Teljesen lezsibbadtam. Azt hiszem, haldoklom."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
shipwrecked-boat-party-1000x528.jpg

„Hajótörés bulit” reklámozott egy partiszervező cég a Liszt Ferenc repülőtéren

A Budapest Airport azonnal levetette a digitális felületekről a videóreklámot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.„Hajótörés bulit” hirdető videóreklámmal találkozhattak a Liszt Ferenc repülőtéren a Budapestre érkezők - írja az Index.

A Shipwrecked Boat Party hirdetésében a fővárosba érkező turistáknak kínálnak kétórás hajókázást a Dunán DJ-vel, különböző italfogyasztási csomagokkal és egy profi fotóssal, aki képeket készít a fedélzeten bulizókról Budapest emblematikus helyszínein.

A múlt hét szerdán történt dunai hajótragédia után viszont nem volt helyénvaló ez a reklám, ezért a Budapest Airport azonnal levetette a digitális felületekről. Mint azt Hardy Mihály szóvivő elmondta, már harmadik hete futott ez a hirdetés a reptér érkezési oldalán.

"A Hableány és utasainak tragédiája azonban teljesen más kontextusba helyezi ezt a reklámot. Emiatt felvettük a kapcsolatot a reklámügynökséggel, és azonnal levetettük a reklámot a digitális felületekről, így az a továbbiakban nem látható"

- erősítette meg a szóvivő az Indexnek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
facebook.jpg

Magától lélegzik az a kisbaba, akit megfojtott anyja méhéből vágtak ki

A nő kitervelten követte el a gyilkosságot, hónapokon át játszotta, hogy terhes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.A Mirror oldalán jelent meg a történet egy túlélő csecsemőről, akit megfojtott édesanyja hasából sikerült kimentenie az orvosoknak.

A fiatal nőt egy Clarisa Figueroa nevő támadója fojtotta meg, majd kivágta a csecsemőt a 19 éves kismama holttestéből.

Ezt követően telefonált a hatóságoknak, azt állítva, otthonszüléssel adott életet a fiának, aki nem lélegzik.

Figueroa kitervelten követte el a gyilkosságot, hónapokon át játszotta, hogy terhes. Lánya és férje segített neki. Az erőszakkal világra „segített” fiút, kórházba vitték, ahol kiderült: súlyos agykárosodást szenvedett.

Az apa egyik ismerőse szerint a csecsemő küzd a túlélésért, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy lekapcsolták a lélegeztetőgépről, mert már egyedül is képes levegőt venni.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
donald.jpg

Élőben nézheted, amint II. Erzsébet végigvezeti Donald Trumpot és feleségét a Buckingham-palotán

Az elnök és felesége 3 napot töltenek majd Európában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.Donald Trumpot Buckingham-palotában fogadta II. Erzsébet, aki részletesen bemutatta az amerikai elnöknek és feleségének a brit uralkodó hivatalos rezidenciájáját.

A pár érkezése után egy zártkörű ebédre és üdvözlő ünnepségre volt hivatalos.

A privát ebéd után a házaspár a Westminster-apátságban tesz kirándulást, később a királynő egy bankettet rendez a Buckingham-palotában, ahol részt vesz a Cambridge hercege és hercegnője is.

A Trump és a távozó miniszterelnök, Theresa May közötti tárgyalások kedden kezdődnek, a pár pedig várhatóan megvitatja az éghajlatváltozás kérdését és a kínai Huawei technológiai céggel kapcsolatos aktualitásokról is szó esik.

A háromnapos látogatás során számos brit városban terveznek tiltakozásokat, többek között Londonban, Manchesterben, Belfastban és Birminghamben is - írja a BBC.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rogan-antal-mti-foto-balogh-zoltan-1000x667.jpg

Döntött a Kúria: lehet bűnözőnek nevezni Rogán Antalt

Már hosszú évek óta húzódott a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és Juhász Péter ügye, most ítélet született.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.Döntött a Kúria abban az ügyben, ami még öt évvel ezelőtt robbant ki Juhász Péter, az Együtt volt elnöke és Rogán Antal között.

A 2014-es parlamenti választások során Juhász Péter több dologgal is megvádolta Rogán Antalt, példul azzal, hogy maffiózókkal üzletelt, ezért ő maga is bűnöző. Azzal is meggyanúsította a politikust, hogy több bűncselekménnyel vádolt Portik Tamással állt kapcsolatban. Portik egy tárgyaláson olyan tanúvallomást tett, hogy kenőpénzt adott Rogánnak, aki el is fogadta azt tőle.

Az ügyben 2016 nyarán lett volna az első szembesítés, akkor azonban Rogán Antal halaszthatatlan közfeladat ellátásra hivatkozva nem ment el, és bár megígérte, hogy a következő alkalommal már ott lesz, később kijelentette, hogy mégsem, mert ügyvédei szerint nem is kell megjelennie. Magyarázata szerint eredetileg el ugyan el akart menni, ám amikor rájött, hogy Juhász és Portik összejátszanak, elment a kedve tőle, és nem akar egy teremben lenni Juhász Péterrel.

A bíróság első fokon azt mondta ki, hogy a szabad véleménynyilvánítás érdekében a politikusi személyiségi jogokat kell korlátozni, Rogán pedig nem igazolt olyan érdeket, amit a bíróságnak szemmel előtt kellett volna tartani. A politikus a Kúriához fordult, de végül a testület helyben hagyta az első és a másodfokú bíróság döntését is

- írja az Index.

A Kúria is a vélemény-nyilvánítás szabadságának alkotmányban védett terjedelmét említi indoklásként, valamint azt is írják, hogy az értékítéletek fokozott védelmet kell, hogy élvezzenek a közügyekkel kapcsolatban.

A bíróságnak nem a felperesek szubjektív sértettség érzéséből kell kiindulnia, hanem külső objektív szemléletmódot kell alkalmaznia - áll az indoklásban.

Az ítélet szerint Rogán Antal és a belvárosi önkormányzat (amely szintén perelte Juhász Pétert) elvesztették a pert, ezért meg kell fizetniük a felülvizsgálati eljárás költségét az alperes Juhásznak.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x