hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Meghalt a 101 éves Éva néni, aki saját padot kapott a Gellérthegy-utcában
Megható Facebook-posztban búcsúzik tőle Sándor Erzsi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 02.


hirdetés

Meghalt a 101 éves Sasvári Éva, aki decemberben saját padot kapott az utcájában. A pad felállítását segítője, Postásy Csaba intézte el, és ebben az önkormányzat támogatta. A padon az áll "Sasvári Éva Pihenő".

Éva néni akkor azt mondta a Promotions-nek: "Nem szoktam sok mindent venni a közeli boltban, de ha már ott vagyok, azért megtelik a két bevásárlótáska. Itt a szemközti ház kőpárkányán szoktam hazafelé menet lerogyni, kicsit elrendezni a táskában a bevásárolt dolgokat. Csaba aztán elég sokszor látott ott ücsörögni, s eszébe jutott, hogy kellene nekem egy pad".

Ez a pad most szomorúan, üresen áll.

"Megsértődött a sorsra, amikor januárban eltörte a lábát. Úgy érezte ezzel aljasul megfúrták a párkák azt a tervét, hogy bebizonyítsa, az emberi élet eltarthat 120 évig"

írja a Facebookon közzétett búcsúztatójában Sándor Erzsi.

"Egyre dühösebb lett a párkákra, akik aljasul elrontották a szemét és egyre kevésbé tudott olvasni, pedig ezzel és az állandó járkálással töltötte ki az életét. Azt, amit mindennél jobban szeretett. Az életét. Mindennel együtt. A páratlan tragédiákkal a beleszületett gazdagsággal és a kétkezi munkájára utalt szegénységével együtt.

Szerette, hogy túlélt és szerette, hogy képes túllépni. Szerette és megbecsülte az apróságokat. A szobája falára vetülő árnyékot, az erkélyéig felkúszó borostyánt még a borostyánon látogatóba érkező egeret is."

Sasvári Éva zsidó családból származott, általános iskolás volt, amikor szüleivel Magyarországra jöttek. Édesanyját 1944 decemberében a Dunába lőtték, ő kislányként egy védett házban vészelte át a háborút. Divattervező akart lenni, de a zsidótörvények ezt nem tették lehetővé. Később mégis az ő lakása lett a magyar művészvilág krémjének szalonja.

Több ismert művész is előszeretettel járt Éva kulturális és divatszalonjába, ahol tőle rendeltek saját készítésű pulcsikat. Itt találkozott Major Tamással is, aki a feleségének rendelt pulcsikat Sasvári Évától - és 25 évig voltak együtt.

Major Tamás halála után üzletkötő lett, külföldre járt, idegen nyelven tárgyalt. Szeretett utazni és olvasni.


KÖVESS MINKET:

Egy utcai fa törzsében él a hajléktalan férfi Budapest belvárosában
Lakója szerint akár 2-3 ember is elférne a fa belsejében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 19.


hirdetés

Budapest szívében, a Kodály köröndön egy 150 éves platánfában él Mucska Péter, aki Szlovákiából érkezett Magyarországra. A férfi az RTL Híradójának mondta: egy hónapja költözött a fa belsejébe, és úgy érzi, jó helye van, mert a széltől és az esőtől is megvédi búvóhelye.

Azt mondja: két embernek megfelelő a lakhely és akár fel is állhatnak benne lakói, olyan tágas.

A férfi elmondta: csak aludni jár lakhelyére, napközben igyekszik valahogy pénzt keresni.


KÖVESS MINKET:
Bejártuk a Kelenföldi Erőművet - hátborzongató az elhagyatott, art deco-stílusú kapcsolóterem
Már jó ideje üresen áll, és ez bizony látszik is rajta. Tudtad, hogy Brad Pitt is forgatott benne?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 18.


hirdetés

A Kelenföldi Erőmű több mint 100 éves épületében jártunk, megnéztük a különleges, art deco stílusú kapcsolótermet is, ami 2005-ben, a századik évfordulón egy hónapon keresztül nyitva állt a látogatók előtt.

A tervezés egyik alapelve az volt, hogy a dolgozónak joga van mindent látni. Az erőmű ma már nem üzemel, műemlékként tartják számon, de népszerű forgatási helyszín is egyben: a Tankcsapda egyik videóklipje itt készült, járt benne Brad Pitt is, sőt az Ideglelés Csernobilban is itt forgott.

Érdekesség, hogy a második világháború alatt bunkert építettek bele, ami a támadások alatt a lehulló üvegszilánkoktól védte az ott dolgozókat.

Ha a kapcsolótermen nem is annyira bántóan, de a többi helységen bizony látszódik, hogy évek óta üresen áll az épület.


KÖVESS MINKET:

Kamu drogokról fújt a járdára figyelmeztető feliratot a Szimpla két dolgozója, de őket vitték be a rendőrök
Este az utca tele van kamu dílerekkel, akik zaklatják a járókelőket, a rendőrség mégsem lép fel velük szemben kellőképpen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Felfújtak egy feliratot a Kazinczy utcában az úttestre, amin a kamu drogokat árusító dílerekre figyelmeztetnek: "Don't buy fake drogs!" Emiatt a rendőrök a felirat készítőit hallgatták ki.

"A Szimpla két munkatársáról van szó, a klub szerint azért is fújták fel a feliratot, mert este az utca tele van kamu dílerekkel, akik zaklatják a járókelőket, a rendőrség mégsem lép fel velük szemben kellőképpen"

- írja a 444.

A police.hu-n a következő hír jelent meg "Tetten érték a rongálókat" címmel: "Az erzsébetvárosi térfigyelő központba 2019. március 20-án 11 óra 10 perckor érkezett bejelentés, hogy két férfi festékszóró flakonnal Budapesten a VII. kerület Kazinczy utcában több helyen is angol nyelvű feliratokat fújt a járdára.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésén tetten ért két férfit elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket és kezdeményezték bíróság elé állításukat.

Ellenük rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás, szabadlábon védekeznek. A több, mint 50 helyen kifújt feliratokkal okozott kár értéke közel 500 ezer forint."​

Az ügyről a Kazinczy utca Facebook-oldal így írt: "Ma ismét megjelent néhány felirat az utcában dél körül, ami a kamu drogkereskedésre és a turisták lehúzására, átverésére hívja fel a figyelmet. A rendőrök hamar kiszálltak, és Danit, valamint Bencét, akiket a Kazinczyban jól ismernek sokan, vádolják ezeknek felfújásával, és be is vitték őket a kapitányságra.

Szomorú dolog, hogy a rend őrei, ahelyett, hogy a drogkereskedőket állítanák le, és ilyen szempontból koncentrálnának délután és este az utcára,

olyanokat fegyelmeznek és visznek be, akik itt dolgoznak évek óta, és sokat tesznek ezért a helyért!"


KÖVESS MINKET:

Kiderült, hol vannak Budapest legveszélyesebb útjai
A legtöbb baleset a Váci úton történt, de egy rövidebb szakaszra leszűkítve nem az végzett az élen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Budapestet tekintve a Váci úton, az Üllői úton, valamint a Pesti úton volt a legtöbb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset 2018-ban.

Sokkoló, de sajnos igaz:

tavaly több személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt Magyarországon, mint az azt megelőző évben.

A KSH legfrissebb adataiból a Vezess összeállított két érdekes listát a különösen veszélyes budapesti utakról.

A legtöbb baleset alapján készült lajstrom élén a Váci út végzett,

ahol tavaly 90 baleset történt. A nem túl előkelő versenyben az Üllői út és a Pesti út következik.

Mint látható, ennek a toplistának az első három helyére alapvetően a hosszabb utak kerültek, de egészen más a kép, ha figyelembe vesszük az utak hosszát is, és azokhoz arányosítva vizsgáljuk meg a balesetszámokat. Eszerint

a főváros legveszélyesebb útja az Andrássy út, amelynek 2 kilométerén 37 ütközés történt.

Ebben az összevetésben a József körút és a Margit körút került még fel a képzeletbeli dobogóra.

A teljes listákat a részletes balesetszámokkal ITT találod.

Korábbi magyarországi adatok

Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x