hirdetés
aircraft-3313714_1920.jpg

Megérkeztek a vegyifegyver-ellenőrök Szíriába

Több mint egy hete nem tudni semmi konkrétat a bombázásokról, most végre kiderülhet az igazság.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. április 13.


hirdetés

Április 7-én vegyi támadás gyanúja merült fel a szíriai Dúmában. Az ottani kormányt és a lázadókat békítő oroszok szóvivője, Jurij Jevtusenko, és a szír miniszterelnök, Bassár el-Aszad egyaránt tagadták, hogy a szír kormány alkalmazta volna a feltételezhetően klórgázzal vagy idegméreggel töltött rakétát.

Ezután az amerikai és az orosz kormány fegyverkezési versenye következett, egymást fenyegették bombákkal és rakétákkal, azonban ezek kilövésére nem került sor.

Trump Twitter-oldalán próbálta csillapítani a kedélyeket: "A kapcsolatunk Oroszországgal sokkal rosszabb, még a hidegháborúhoz képest is. Erre nincsen különösebb ok. Oroszországnak szüksége van ránk, hogy helyrehozza a gazdaságát, és most minden nemzetnek együtt kell működnie. Fejezzük be a fegyverkezési versenyt?"

hirdetés

Eközben a francia kormány állította, hogy tudják, ki követte el a támadásokat, azonban a bizonyítékokat nem hozták nyilvánosságra. Nem sokkal később Oroszország is így nyilatkozott, de bizonyítékot ők sem szolgáltattak. Most pedig az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén jelentette be Antonio Guterres főtitkár, hogy megérkeztek az ellenőrök, akikhez hétvégén még további szakemberek fognak csatlakozni, és végre kiderül, hogy tényleg vegyi támadás történt-e.

Azt már most tudni, hogy ötszázan szenvedtek mérgezést és közülük hetvenen haltak meg.

Forrás: HVG, Fotó: Pixabay


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
perm.jpg

„Élve megfőttek” az orosz hostelkatasztrófa áldozatai

A tragédiában 5 ember vesztette életét, köztük egy kisgyerek is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Éjszaka 5-en haltak meg, beleértve egy 5 éves kislányt, és 3 ember súlyosan megsérült, mikor egy oroszországi hostelben elrepedt a fűtéscső, és elárasztotta az alsó szintet – írja a Mirror.

A Perm városában működő hostel egy lakóépület pince- és földszintjét foglalta el, a baleset a pinceszinten történt az éjszakai órákban, amikor a vendégek éppen aludtak.

Az alsó szinten elhelyezkedő szobák ablaktalanok, illetve vészkijárat sem található egyikben sem, így a bajba jutott vendégeknek nem volt esélye a menekülésre. A forró víz és gőz elárasztotta a szintet, így a bent lévő vendégek gyakorlatilag megfőttek.

A jelentések szerint a hostelban a közeli kórházban kezelt betegek hozzátartozói tartózkodhattak a tragédia idején, mivel a rákkezelésben részesülő betegek családjai gyakran szálltak meg ezekben a szobákban éjszakára.

Az eset kapcsán eljárás indult a szálláshely biztonsági körülményeit illetően. Korábban már többször is felmerült az orosz médiában, hogy vizsgálni kellene a hostelekben uralkodó ellenőrizetlen biztonsági állapotokat, mivel még több tragédiához vezethetnek a jövőben.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

PDO Adatbazis kapcsolodasi hiba: SQLSTATE[HY000] [2002] Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (11)