hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Megdöntötte a pi-rekordot a Google egyik alkalmazottja
A japán Emma Haruka Iwao 31,4 ezer milliárd számjegyig adta meg a pi értékét. Ennek kimondása több mint 332 ezer évbe telne.
MTI, címkép: MaxPixel - szmo.hu
2019. március 14.


hirdetés

Harmincegyezer milliárd számjegyig adta meg a pi értékét a Google cég egyik alkalmazottja, megdöntve a korábbi rekordot, amely 22 ezer milliárd számjegy volt - jelentette be a vállalat csütörtökön, a nemzetközi pi napon.

A japán Emma Haruka Iwao számításához 170 terabyte mennyiségű adatra és 25 virtuális gép 121 napi munkájára volt szükség

- írta a BBC hírportálja.

A pi a matematika egyik leggyakrabban használt állandója, a kör kerületének és átmérőjének hányadosaként definiált transzcendens szám. Értéke kerekítéssel 3,14159, ezért tartják a nemzetközi pi napot március 14-én (3-14).

A sok számjegyű pit egyebek mellett számítógépek ellenőrzéséhez lehet használni, hiba esetén ugyanis a hányados valamelyik számjegye nem stimmel.

A matematikusokat régóta izgatja az irracionális és transzcendens szám, amelyben a tizedesjegyek ismétlődés nélkül, véletlenszerűen követik egymást.

Iwaót gyermekkora óta foglalkoztatja a pi értékének kiszámítása, amelyet reményei szerint a jövőben tovább fog folytatni. Az általa megadott 31,4 ezer milliárd számjegy kimondása több mint 332 ezer évbe telne.


KÖVESS MINKET:
Szándékosan nem hagyják a földönkívüli lények, hogy felfedezzük őket – állítják tudósok
A napokban megtartott konferencia résztvevői szerint 'galaktikus állatkertben' élünk, az idegenek pedig csendben figyelemmel kísérnek minket.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. március 24.


hirdetés

A Daily Mail számol be néhány tudós legújabb felfedezéséről, miszerint

egy galaktikus "állatkertben" élünk mindannyian, ahol idegen lények figyelnek minket.

Ezen a héten Párizsban gyűltek össze a kutatók a METI nemzetközi találkozóra, ahol megvitatták annak lehetőségét, hogy miért nem találtuk meg eddig az idegen civilizációk egyértelmű jeleit. Néhányan azt mondják: azért, mert az idegenek előbb találtak minket, és szándékosan elbújnak előlünk. A METI International (Messaging Extraterrestrial Intelligence) által szervezett napos eseményt minden második évben Párizsban tartják.

Annak ellenére, hogy évtizedek óta keressük, még sosem nem volt kapcsolatunk a földönkívüli civilizációkkal. A velük való első kapcsolatfelvétel alapvető protokollját ezzel szemben már az 1980-as években bevezették, de ezek csupán iránymutatások, nem pedig a helyzet kezelésére vonatkozó cselekvési terv.

Miért bújnának el az idegenek a szakértők szerint? Lapozz, és kiderül!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Expedícióra indulnának a világ szélére a laposföld-hívők
A nagyszabású expedíció több kérdést vet fel, de a laposföld-hívőknek mindegyikre van megoldásuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

Nagyszabású küldetést szervez a Nemzetközi Laposföld Konferencia nevű szervezet - írja a Geek.com. Jövőre indulna egy expedíció ahhoz a jégfalhoz, ami a laposföld-hívők szerint a világ szélén helyezkedik el, pont ott, ahol az Antarktisz van.

A laposföld-hívők szerint ugyanis az Antarktisz nem is a Föld déli kupakján van, hanem teljesen körbeöleli a bolygót és a végén egy több kilométer vastag, 50 méteres jégfal zárja le a világot.

Az utazásnak viszont több kérdéses momentuma is van. Az egyik, hogy az utazáshoz szükséges hajó GPS koordinációk alapján jut el a célig, de a laposföld-elmélet nem egyeztethető össze a műholdakkal. Ugyanakkor ez az elszánt hívőket nem érdekli, hiszen mindenféle járműről is beszélnek, amikről eddig nem hallhattunk, illetve a GPS kérdésére is van válaszuk. Csak szerintük ezeket azért nem tudjuk, mert az emberiséget tévhitben tartják azok, akik szerint a Föld gömbölyű.

Lapozz, és kiderül, miért nem esnek le, ha a Föld szélére érnek - szerintük:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:

A heroinnál ötvenszer erősebb szer terjed Észak-Amerikában
A morfiumnál százszor, a heroinnál ötvenszer erősebb a hatása. Az Egyesült Államokban és Kanadában már valóságos népbetegségként tartják számon a fentanil nevű szintetikus drog használatát.
Göbölyös N. László - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

A fentanil elterjedésének okát az olyan nagy hatású fájdalomcsillapítókból korlátlanul kiadott orvosi receptekben látják, mint az Oxikodon, de lebecsülték függőséget okozó erejét. Ugyanakkor nagy mennyiségben elsősorban Mexikóból és Kínából, bizonytalan forrásokból áramlott be, nagy részük internetes megrendelések alapján postán érkezik. Az egészségügyi szakemberek már 2016-ban, még az Obama-kormányzat idején, egyenesen szükségállapot elrendelését követelték, de a hatóságok későn és gyengén reagáltak erre a veszélyre – emlékeztetett a Washington Post.

A fentanil áldozatainak száma 2011 óta szinte minden évben megduplázódik, a legsúlyosabb a helyzet az afro-amerikai közösségen belül. 2017-ben 72 ezer amerikai halt meg a fájdalomcsillapító-túladagolás miatt, többen, mint akik közlekedési balesetben, vagy lőfegyverek által vesztették életüket. Naponta csaknem 200-an halnak meg ilyen körülmények között. 2016 óta a fentanil vette át a vezetést a túladagolásos halálok listáján az Egyesült Államokban. A Johns-Hopkins egyetem tanulmánya szerint 1000 páciens közül, akiknek fentanilt írtak fel, csaknem a felének nem lett volna szabad kapnia. A kutatásból az is kiderült, hogy az orvosok egyötöde nem tudta, hogy a fentanil főleg bizonyos rákbetegségekre javallott és simán felírták derékfájásra vagy krónikus fejgörcsökre.

Különösen riasztó az a tavaly decemberben közzétett statisztika, amely a JAMA orvosi szaklapban jelent meg: 1999 és 2016 között 9000 amerikai gyerek és kamasz halt meg receptre felírt gyógyszerek miatt, közülük csak 8000-en 15 és 19 év közöttiek.

Mi több, az újszülötteket sem kíméli ez a pusztítás: minden 20 percben születik egy olyan baba, aki a szülők függősége miatt már bizonyos értelemben drogfüggőként születik, ami fejlődésbeli lemaradást, mozgásproblémákat, sőt, a függés iránti hajlamot is vonhatja maga után.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:
Álommelót kínál a NASA: feküdj ágyban 60 napig ötmillió forintért!
Két hónapon át nem kell mást tenni, csak ágyban feküdni, és ezzel milliókat lehet keresni. Elsőre egészen ígéretesen hangzik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Éppen ezt kínálja az amerikai űrügynökség. A NASA résztvevőket keres mesterséges gravitációval folytatott kísérleteihez. Ezek célja, hogy tanulmányozzák a súlytalanság hatását az emberi testre, és hogy a tudósok ennek alapján olyan megelőző vagy ellenintézkedéseket dolgozzanak ki, amelyek révén az űrállomásokra küldött asztronautáknak nem kell idejük nagy részét sporttal tölteniük.

A résztvevőknek 14 ezer fontot (kb 5,20 millió forintot) fizet, a tesztalanyok a vizsgálat idején ágyban fekszenek. Csakhogy a kísérlet teljes időtartama 89 nap, és így már egy kicsit más a történet – írja a Mirror.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x