hirdetés
Megbüntette a TV2-t a Kúria, mert a hírműsoraikban csak a Fidesz kampányüzenetét közölték
A csatorna hírműsoraiban csak a kormánypárt szerepelt az EP-választással kapcsolatban, a többieket meg sem említették.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2019. április 27.


hirdetés

A Kúria döntése szerint a TV2 április 15-17. között a Tények, Tények este, Tények reggel, Tények röviden, Tények extra című hírműsoraiban megsértette a választási esélyegyenlőség alapelvét - szúrta ki a hvg.hu a Kúria legújabb határozatában.

A Kúria megállapította, hogy "a Fidesz-KDNP jelölő szervezet három egymást követő napon többször is megjelenhetett, kifejthette az Európai Unió bevándorlási politikával kapcsolatos véleményét, míg más jelölő szervezetek részére egy esetben sem adott megjelenési lehetőséget a médiaszolgáltató."

A határozat szerint pedig "a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye éppen azáltal nem valósult meg, hogy naponként több műsorszám került adásba úgy, hogy azok mindegyike csak egy jelölőszervezet álláspontját jelenítette meg, holott – a szerkesztői szabadság korlátozása nélkül – az egyes műsorok időtartama is lehetőséget biztosított volna az esélyegyenlőség tartalmi követelmények megfelelő érvényesüléséhez."

A Kúria határozatában azt is említi, hogy amennyiben a kampánnyal kapcsolatos híradást készítenek legalább utalásszerűen kerüljön említésre, hogy más pártok is készülnek a választásra és nekik is vannak elképzeléseik abban az esetben, ha mandátumot szereznek.

A határozatban a Kúria eltiltotta a TV2-t a további jogsértéstől, továbbá arra kötelezték, hogy a döntést három napon belül a jogsértő közléssel azonos napszakban és ahhoz hasonló módon tegye közzé. A végzés ellen felülvizsgálat nem lehetséges.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Akár heteken belül szabadulhat a skálás gyilkos, aki három ember haláláért felelős
Bene Lászlót az elsőfokú bíróság már tavaly kiengedte volna, de másodfokon megváltoztatták az ítéletet. Májusban újratárgyalják az ügyet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.Pár hét múlva szabadulhat a börtönből Bene László, aki 1996 óta raboskodik a szegedi Csillagban - írja a Blikk. A férfi a '90-es években három gyilkosságot követett el, Magyarország egyik legkönyörtelenebb bűnözőjeként emlegetik, de főként skálás gyilkosként híresült el.

Bene László és társa, Donászi Aladár a '80-as években ismerkedett össze a börtönben, mind a ketten értelmiségi család sarjai voltak. 1991-ben azonban Donászi elkövette az első gyilkosságot. Ekkor még egyedül ölt, bár már hívta Bene Lászlót is, de az akkor még nemet mondott.

Később, hosszas tervezés után a Budai Skála bevételét akarták megszerezni. Azt tudták, hogy az összeget taxival szállítják majd el, így a páros keresztbeállt a taxi előtt, amikor a pénzt vitték el, majd Donászi kinyitotta a taxi ajtaját és azonnal tüzelni kezdett. A brutális gyilkosságban egy ember vesztette életét, az autóban utazó másik pénzszállító túlélte a támadást.

Ezután pedig két vadászt lőttek le, amikor azok észrevették, hogy lőgyakorlatot tartanak a Fejér megyei Sárszentmihály melletti erdőben.

1996-ban Bene Lászlót és Donászi Aladárt a Legfelsőbb Bíróság életfogytiglanra ítélte, de legkorábban 20 év letöltése után feltételesen szabadlábra kerülhetnek. Donászi öngyilkos lett a börtönben, Bene László sorsáról pedig májusban dönthet a bíróság.

Igaz, a férfi már tavaly szabadlábra kerülhetett volna, a bíróság első fokon ugyanis ezt az ítéletet hozta, de másodfokon másképp határoztak és maga Bene sem akart szabadlábra kerülni.

Bene az elmúlt egy évben nem kapott fegyelmit a rácsok mögött, de dicséretet sem a Vasárnapi Blikk információi szerint. A lap ugyanakkor arra is kitért, hogy Bene Lászlót otthon sem várja senki, az édesanyja ugyanis meghalt, testvére pedig eladta a házat, amiben a férfi szabadulása után egy szobát kaphatott volna.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x