Még utoljára letépi a fejünket Budapesten a Slayer
Búcsúturnéjával hozzánk is eljön a trash metál egyik alapköve.
Kovács-Tóth Noémi - szmo.hu
2018. december 05.


A Nagy Négyes úgy hangzik, mint egy szuperhősfilm, és ez nem is áll messze a valóságtól. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax jelentik ezt a zenetörténelmi jelentőségű csapatot, azaz a trash-metál őseit, csupa olyan zenésszel, akik nélkül rengeteg új műfaj és zenekar sosem alakult volna meg.

Ezért hatalmas horderejű esemény a magyar rajongók körében, hogy a Slayer feloszlik, de előtte világkörüli búcsúturnéja során útba ejti Budapestet is 2019. június 11-én, a Papp László Arénában.

Mi az: kopasz, szakállas, tetovált és lehetetlen követni az ujjait?

Természetesen Kerry King, a Slayer ikonikus gitárosa, aki Jeff Hannemannal együtt alapította a zenekart 1981-ben. Két évvel később debütáltak az első albumukkal – amikor a Metallica –, és azóta is töretlen sikernek örvendenek a fémszívűek körében.

Nem éppen rádióbarát zenéről van szó, sokszor énekelnek (na jó, üvöltenek) sátánizmusról és sorozatgyilkosokról, de a vérprofi gitár- és dupla lábdobfutamok a vájtfülűeket is meggyőzik. Egyszer beperelték a zenekart, miután két tinédzser megölt egy lányt: a gyászoló szülők szerint ugyanis a Slayer zenéje és dalszövegei váltották ki az indulatokat, de ez a vád végül nem állta meg a helyét.

Hírnevüket a harmadik, Reign In Blood című lemezükkel szerezték meg, ami Amerikában aranylemez lett félmilliós eladással.

A Slayert összesen ötször jelölték Grammy-díjra, ebből kétszer el is nyerte a zenekar a megtisztelő szobrot.

Szóval az még megbocsátható, hogy egy zenekar 37 év zúzás után megfárad és feloszlik, az viszont nem, ha kihagyod ezt a bulit! Úgyhogy tessék elővenni a szerszámos ládából a szegecseket és feltuningolni a ruhatáradat, hogy legyen miben tombolni a jövő nyár legzúzósabb koncertjén.

Fotók: Wikimedia Commons


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x