hirdetés
donald_trump-1000x538.jpg

Még a saját pártja sem támogatja Trumpot az elnökválasztás elhalasztásában

Többen is megszólaltak a témában. Például Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi frakcióvezetője, aki szerint még háborúk idején sem volt rá példa, hogy elhalasszák a választásokat. Éppen ezért idén is meg fogják oldani.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Magára maradt Donald Trump azzal az ötletével, hogy el kéne halasztani az idei amerikai elnökválasztást, így elkerülve a levélszavazatokkal való manipulálást.

Az nem meglepő, hogy a demokraták egy emberként utasították el a felvetést, de Trump saját pártjában, a republikánusok között sem aratott sikert az ötlet, sőt, a vezető politikusok sem támogatják.

Az Amerika történetében példátlan lépéshez viszont szüksége lenne a szövetségeseire, ugyanis Trumpnak nincs is meg a hatásköre, hogy erről döntsön, azt csak a Kongresszus teheti meg.

Mivel a republikánusok és a demokraták egyaránt elutasítják a javaslatot, jóformán esélytelenné vált Trump számára, hogy november 3-án ne járuljanak urnához az emberek.

hirdetés

A republikánusok vezető politikusai megszólaltak a témában - írja a BBC: Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi frakcióvezetője szerint Amerika történelme alatt még sosem kellett elhalasztani a választásokat, még a háborúk és hasonló, nehéz időszakok miatt sem. Éppen ezért idén is meg fogják oldani, hogy az állampolgárok leadhassák voksaikat. A képviselőház frakcióvezetője, Kevin McCarthy csatlakozott McConnellhez, és szintén a halasztás ellen foglalt állást.

Még Lindsey Graham szenátor is azt nyilatkozta, hogy a halasztás rossz ötlet, pedig róla köztudott, hogy Trump egyik legnagyobb támogatója.

Az ominózus tweet óta már Trump csapata is finomított a történeten: mikor Hogan Gidley-t, az elnök országos kampányának szóvivőjét kérdezték erről, annyit válaszolt, hogy az elnök csupán feltett egy kérdést.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
hajduboszormeny.jpg

36-an lettek koronavírusosak egyetlen családi rendezvény után két megyében is

Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megyében több mint 120-an kerültek karanténba a buli után.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 03.


hirdetés

Több tucat ember kapta el a koronavírust egyetlen házibuli után itthon, sőt úgy tudni, 120-nál is többen hatósági házi karanténba kerültek a kontaktkutatás után - hangzott el az M1 Híradójában.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közölte: a fertőzöttek egy családi rendezvényen vettek részt júliusban Győr-Moson-Sopron megyében. Nagy valószínűséggel ott fertőződtek meg.

A hírek szerint innen jutott el a vírus az ország másik végébe, Hajdú-Bihar megyébe. A vizsgálatok eddig összesen 36 főnél, közülük 22 Hajdú-Bihar megyei – hajdúböszörményi és téglási – lakosnál mutatták ki a vírust, közülük többen kórházi ápolásra szorulnak, de már jól vannak. Ezen kívül 11 soproni és 3 sárvári fertőzött van.

A világban eddig kialakult fertőzésgócok szinte kivétel nélkül valamilyen tömegeseményhez köthetők, ahol

az úgynevezett szuperterjesztők okozzák a legtöbb gondot. Ők azok, akik tünetmentesek, de több tucat embert is megfertőzhetnek

hirdetés

- írja a Híradó.hu.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Kiszáradó Tisza, gyilkos hőség, pénzbe kerülő tiszta víz – riasztó jövőképpel sokkolják a szegedieket

Így nézhet ki 30 év múlva Szeged, ha továbbra is félvállról vesszük a klímaváltozás elleni küzdelmet – legalábbis egy környezetvédelmi projekt elképzelése szerint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 03.


hirdetés

Megrázó látványtervekkel igyekszik felhívni a figyelmet a klímaváltozás következményeire a Szeged Vision. Múlt héten indult weboldalukon és Facebook-oldalukon olyan elképzelt jövőképet mutatnak be, amely akár a 30 évvel későbbi valóságot is ábrázolhatja.

"Valahogy így nézhet majd ki Szeged 2050-ben, ha továbbra is félvállról vesszük a klímaváltozás elleni küzdelmet"

- írták az alábbi, 360 fokban megnézhető látványtervhez, ami elég szomorú képet fest Szeged jövőjéről.

Ezen többek közt azt láthatjuk, hogy a Tisza már szinte teljesen kiszáradt, halálos hőség van, az emberek sorban állnak a tiszta vízért, amiért már fizetni kell, és szeméthegyek lepik el a közterületeket.

Szeged Vision

A 19. század első éveiben sokan szembesültek azzal, hogy eddig v... égzett munkájukat gépekkel olcsóbban lehet helyettesíteni. Ekkor indult a gépromboló mozgalom, aminek számtalan szövőszék, cséplőgép és egyéb "masina" lett az áldozata. A technológia fejlődése révén sorra tűnnek el teljes iparágak, szűnnek meg munkahelyek, tűnnek el szakmák és helyükre érkeznek újak.

hirdetés

A szegedvision.hu oldalon interaktív módon azt is meg lehet nézni, pontosan mik jelentenek veszélyt Szegedre, és gyakorlatilag az egész világra nézve.

A globális felmelegedés okozta hőség, szárazság és vízhiány mellett kiemelik például azt, hogy az autó már luxuscikk lesz, és mivel a kőolaj alapú üzemanyag 30 év múlva szinte már megfizethetetlen lesz, rengeteg autóroncsot találunk majd az utcán. Emellett az élelmiszerválsággal, a munkanélküliséggel és az összeomló társadalombiztosítással is szembe kell majd nézniük az embereknek.

Mindezzel azt akarják szemlélteni, hogy milyen jövő vár az emberiségre - és a szegediekre - nem is olyan sokára, hacsak nem változtatunk a szokásainkon. A Széchenyi 2020 pályázati támogatással megvalósult projekt fő célja az, hogy beszélgetést kezdeményezzenek a helyi fejlesztésekről. A projekt részeként hétfőn délután 17 órakor dr. Gál Tamás klimatológus beszél majd a klimatológiáról, Szegedről és a Szeged Vision által felvázolt jövőképről a Facebookon egy élő videóközvetítés keretében.

Forrás: Index

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
xvi-benedek.jpg

Súlyos beteg XVI. Benedek

A volt pápa haldokló testvérét látogatta meg Bajorországban, ezután gyengült le.
Fotó: MTI/EPA/Philipp Gülland - szmo.hu
2020. augusztus 03.


hirdetés

XVI. Benedek emeritus pápa súlyosan megbetegedett azt követően, hogy hazatért szülőföldjéről, Bajorországból, ahol haldokló fivérét látogatta meg - írta a Passauer Neue Presse című német napilap hétfőn.

A lap Peter Seewaldra, a visszavonult katolikus egyházfő életrajzírójára hivatkozva azt írta, hogy

a 93 éves vallási vezető övsömörben szenved azóta, hogy visszatért Rómába. A vírusfertőzés XVI. Benedek arcát érinti, és erős fájdalmakkal jár.

Seewald, aki többször készített terjedelmes interjút az emeritus pápával, szombaton nyújtott át neki egy példányt életrajzából. Találkozásukkor a vallási vezető bizakodó volt, és arról beszélt, hogy újra nekifog az írásnak, ha javul az állapota. Azonban Seewald szerint az emeritus pápa egészsége meglehetősen törékeny. Bár memóriafunkciói rendben vannak, hangja erőtlen és alig hallható.

XVI. Benedek júniusban négynapos látogatást tett haldokló fivérénél Regensburgban.

hirdetés

Ez volt az első alkalom, hogy elhagyta Olaszországot, amióta 2013-ban lemondott.

Bátyja, Georg Ratzinger július 1-jén hunyt el 96 éves korában.

XVI. Benedek - született Joseph Ratzinger - visszavonulása óta a Mater Ecclesiae nevű vatikáni kolostorban él. 2005-ben választották pápává Szent II. János Pál utódjaként. Az elmúlt hatszáz évben ő volt az első katolikus egyházfő, aki lemondott. Utódjává Ferenc pápát választották.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
bansagiildiko.jpg

Felmondott Bánsági Ildikó a Nemzeti Színházban

Facebook-oldalán jelentette be a döntést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 03.


hirdetés

Rövid, lényegre törő Facebook-posztban jelentette be hétfőn délután Bánsági Ildikó, hogy felmondott a Nemzeti Színházban – szúrta ki a Blikk.

A színésznő hét év után vesz búcsút a társulattól, döntését egyelőre nem indokolta meg.

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth díjas művész a 168 Órának szűkszavú nyilatkozatában azt mondta,

„betelt a pohár, összecsaptak a hullámok a fejem felett.”

Szerinte egyre átláthatatlanabb dolgok történnek a színésztársadalomban, „régen, akik imádtunk együtt dolgozni és együtt lenni, most nem beszélünk, és ez nem jó.” Ezért érezte úgy, hogy most kívülre kell helyezkednie ebből, mivel nem tudott semleges maradni. Jelezte, pár nap múlva tud csak nyilatkozni arról, pontosan miért is hagyta el a Nemzeti Színház társulatát.

hirdetés

Már csak azért is, mert - ahogy fogalmazott -

ezt az időszakot „el kell siratni.” Hozzátette, azért is döntött így, hogy ha valaki hasonló cipőben jár, az tegye meg ezt a lépést, amennyiben még hezitálna.

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!