A fiatal férfiak fele a csókolózást nem tartja megcsalásnak
Sőt, a szex-csetet sem. A kutatásból döbbenetes dolgok derültek ki.
Independent. Fotó: Pexels - szmo.hu
2018. december 15.A felmérést a BBC 5 Rádiócsatorna rendelte meg, több mint kétezer fiatal brit férfit és nőt kérdeztek meg a hűtlenséggel kapcsolatban.

Az elgondolkodtató végeredmény szerint a fiatal férfiak több, mint ötven százaléka sem a más nővel csókolózást, sem az online flörtölést és szex-csetelést nem tekinti megcsalásnak. A nők ennél szigorúbbak: több, mint hetven százalékuk szerint a fent említett esetek igenis a hűtlenség kategóriájába tartoznak.

Abban viszonylag nagy volt az egyetértés, hogy a fizikai együttlét már tényleg megcsalás: a megkérdezettek 91 százaléka szerint ha valaki mással lefekszel, akkor bizony hűtlen vagy a párodhoz (kérdés, hogyan értelmezi ezt a dolgot a maradék kilenc százalék). Az viszont megint csak érdekes, hogy a felmérés résztvevőinek csupán negyven százaléka vallotta azt, hogy ha regisztrál egy online társkeresőre, és a párja mellett "vadászgat", az megcsalás. Mintha a virtuális félrenézegetés nem számítana.

A kutatás vezetője, James Preece párkapcsolati szakértő szerint az mindenképp figyelmeztető jel, hogy a fiatal férfiak fele szerint a csók nem megcsalás. "Ha valaki mással csókolózol, és nem veszed számításba, hogy mindez hogyan hatna a párod érzéseire, ha a tudomására jutna, az azt jelzi, hogy nem tiszteled a szerelmedet." - mondta Preece.

A szakértő szerint aki a testi, vagy az online intimitást magánügynek tekinti, és nem érdekli, mennyire rombolja le ezzel a párjával kialakult szövetséget és kötődést, az nem gondolkodik elég éretten a párkapcsolatokról, tehát nem biztos, hogy érdemes vele együtt maradni.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x