hirdetés
halloween-aranyos-kisfiu.jpg

Másoknak is hagyott saját édességéből egy kisfiú Halloweenkor, videóra is vették

A 8 éves Jackson üresen talált egy tálat egy ház előtt, de gondoskodott róla, hogy az utána érkezők már találjanak benne egy kis finomságot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 02.


hirdetés

Nagyon kedves gesztust tett egy kisfiú Halloween éjszakáján, amit egy ház biztonsági kamerája fel is vett.

Az elsősorban Amerikában elterjedt, de már szerte a világban ünnepelt Halloween október utolsó napján volt, amikor is a hagyomány szerint a gyerekek ijesztő jelmezekbe öltöznek be, és becsengetnek a környező utcák házaiba, hogy egy kis finomságot kunyeráljanak.

Sokan ilyenkor nem kérnek a "csokit vagy csalunk" játékból, egyszerűen csak kitesznek egy édességekkel teli tálat vagy dobozt a házuk elé, amiből a hozzájuk érkező gyerekek szedhetnek maguknak, nem kell becsengetniük a lakókhoz. Egy marylandi háznál viszont teljesen másra lettek figyelmesek, amikor ránéztek a bejáratot figyelő kamera felvételére.

A 8 éves Jackson Champagne Drakulának öltözött az ijesztgetés ünnepén, és csakúgy mint a kortársai, ő is elindult édességgyűjtő útjára. Már fel is halmozott egy jó nagy szatyornyival, amikor egy olyan házhoz érkezett rokonaival, ahol már üres volt a gyerekek számára fenntartott édességes tál.

"Mindet elvitték. Már nincs benne édesség"

- mondta meglepetten.

Ezután körülnézett, majd

elkezdte a saját szatyrából bepakolni a csokikat és cukrokat az üres tálba. Két nagy marékkal tett bele, mielőtt a családja szólt neki, hogy menjenek tovább.

Egyikük viszont kiszúrta, mit csinált a kisfiú, és meg is dicsérte, hogy milyen aranyos volt ez tőle.

Mindezt a ház kamerája rögzítette is, a tulajdonost pedig annyira meghatotta, amit látott a felvételen, hogy megosztotta a Facebookon.

"Ez reményt adhat mindenkinek arra, hogy még mindig vannak fantasztikus emberek a világon. Milyen önzetlen gesztus volt ez ettől a kissráctól!"

- írta a videóhoz Leslie Hodges.

A posztja villámgyorsan elterjedt, már több mint 300 ezer reakciónál és 400 ezer megosztásnál jár.

Leslie Hodges - Caught this on our Nest camera.... this...

Caught this on our Nest camera.... this has got to give hope to everyone that there are still amazing people in this world. What a selfless act from this...

Forrás: Daily Mail


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
noel-betegseg.jpg

Rengeteg SMA-s gyereknek van szüksége segítségre, a pár hónapos Noelnek is gyűjtenek

A Bihar megyei család Zente és Levi sikerén felbuzdulva kér adományokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 01.Korábban mi is beszámoltunk a Zentéhez hasonlóan SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Levi történetéről.

Féléves volt, amikor diagnosztizálták súlyos betegségét. Mivel neki is a méregdrága, 700 milliós gyógyszerre van szüksége, gyűjtés indult számára.

Már több híresség, például Demcsák Zsuzsa, Nyári Dia és Tóth Gabi is beállt Levi ügye mögé. Tilla és Szalai Ádám jótékonysági liciteket indítottak Facebookon.

Levi számára - Zentéhez hasonlóan - sikeresen összegyűlt a teljes összeg, sőt, Mészáros Lőrinc adta az utolsó 120 milliót.

A kisfiú közösségi oldalán most megjelent egy poszt, amiben a "sorstársait" mutatják be, fotókkal. A mappát folyamatosan frissítik. "Kérünk mindenkit, beleértve a Levente részére szánt sütinapokat, kávéadományokat, civil liciteket, gyűjtéseket, hogy segítsétek a többi SMA-beteg kisgyermek életét", írják.

Van köztük egy alig pár hónapos csöppség, Noel. A baba júliusban született sürgősségi császármetszéssel. Már a kezdet sem volt könnyű, de az édesanyja egész korán figyelmes lett a nem túl biztató jelekre.

"Nem tartotta még a fejecskéjét, holott a kortársai már igen, majd arra lettem figyelmes, hogy az egyik kezecskéjét sem tartja megfelelően!"

- írja a kisfiú számára létrehozott Facebook-oldalon. A Bihar megyei család október 22-én tudta meg vizsgálatok sora után, hogy Noel is SMA-ban szenved. A Spinraza nevű injekcióval fogják kezelni hamarosan (november 5-én, Kolozsváron lesz az első alkalom), amit a gerincvelőbe adnak a beteg élete végéig folyamatosan, meghatározott időközönként.

"A legjobb hatás elérése érdekében a gyógyszer mellett megfelelő kiegészítő terápiákra is szükség van, elsősorban gyógytorna, légzésterápia, ortopédiai és dietetikus tanácsadás, ami komoly orvosi csapatot igényel. Horribilis összegről van szó"

- írta az édesanya. A legbiztosabb gyógyulást ugyanakkor neki is a Zolgensma nevű készítmény jelentené, Zentéhez és Levihez hasonlóan, ezért számára is gyűjtenek.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
misi-eltunt-fiu-mallorca.jpg

Megrendítő posztban búcsúzik a Mallorcán elhunyt Misitől iskolája

A 18 éves fiú nővérét még mindig keresik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 30.„Megtört szívvel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy végzős diákunk, a jóbarát, a kiváló versenyző, matematika tagozatos tanuló, Mihály tragikus körülmények között örökre itt hagyott bennünket. A család és az osztály gyászában osztozunk, emlékét örökre megőrizzük”

– jelent meg a Mallorcán holtan talált 18 éves fiú iskolájának közösségi oldalán.

Tanárai szintén megemlékeztek róla, egyikük szerint

Misi kimagaslóan tehetséges diák volt, akit szerettek az osztálytársai.

Az érettségire lelkiismeretesen készült, könyveit még a nyaralásra is magával vitte.

Misinek és testvérének, Katalinnak múlt héten veszett nyoma Mallorcán egy üdülőparadicsomból, ahol a szálloda jelentette be két vendégük eltűnését.

A 18 éves fiú holttestét kedden találták meg. Egyelőre nincsen hivatalos információ arról, mi történhetett a testvérpárral, ám a szemtanúk szerint egy hullám sodorhatta el a két fiatalt. Nővérét, Katalint továbbra is keresik.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
75223695_2628678103820921_5387694340032167936_n.jpg

Lilike 6 és fél évesen agydaganattal küzd, szülei 30 milliós kezelésére gyűjtenek

A kislány rövidke életében november tegnap ünnepelte a második születésnapját. November 1-jén volt egy éve, hogy egy életmentő műtéten esett át.
Címkép: Facebook/Vajda Mónika - szmo.hu
2019. november 02.Lili is azon hősök egyike, aki gyermekként veszi fel a harcot a rák ellen. Lili, aki felnőtteket meghazudtoló módon viseli azt, ami vele történik…

Lilinél tavaly (2018) október végén agydaganatot diagnosztizáltak, majd megműtötték az Amerikai úti idegsebészeten.

Sikeres operáció volt, a teniszlabda méretű daganatból mindössze egy 4 milliméteres darab maradt bent. Pár nappal később újabb hidegzuhany következett: rosszindulatú daganat, glioblastoma (ez az egyik legagresszívabb típus, gyerekeknél nagyon ritka).

„A Tűzoltó utcai gyermekklinika onkológián megtervezték a kezeléseket és kb. 1 hónap múlva elkezdtük a sugárterápiát és kemoterápiát. 30 alkalommal kellett menni sugárkezelésre (minden hétköznap, kb. 6 hétig), mellette kapta a kemót folyamatosan. A rosszban is kerestük a jót: a kemoterápiás kezelést otthon kapta kapszulában, amit mi adtunk be neki.

Azt kiemelném, hogy Lili 6,5 éves még csak. A sugárkezelést felnőtteket meghazudtoló módon csinálta végig, a 40-45 perces MR vizsgálatot is szó nélkül, mozdulatlanul végig csinálja - altatás nélkül.”

2019. augusztus elején a szülők megkapták a várva-várt MR eredményt, amely szerint nem volt látható daganat Lili fejében. A boldogság és megkönnyebbülés azonban nem tartott soká, hiszen Lili néhány hét után újra nyugtalanító tüneteket kezdett produkálni.

Egy újabb MR vizsgálat során megállapították, hogy Lili kisagyában egy újabb, 4 centiméteres daganatot találtak.

2019.szeptember 05-én újabb műtét következett, amikor is sikerült eltávolítani a tumort, de csak részlegesen...

A műtét során idegek sérültek, melynek további következményei lettek. Lilike részlegesen lebénult, de kitartásával, és csodával határos erejével szépen épülget fel a műtétből és bár a kezelések nagyjából felénél járnak az igazán nehéz időszak még most következik...

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
levente.jpg

Összegyűlt a pénz a 700 milliós gyógyszerre a kis Leventének

Újabb csoda történt: Zente után még egy kis betegnek lehet esélye a gyógyulásra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 31.Hatalmas összefogással sikerült összegyűjteni a szükséges 700 millió forintot az SMA 2 típusú betegségben szenvedő Leventének.

A kisfiú gyűjtésére indított Facebook-oldalon jelentették be a fantasztikus hírt, és azt is közölték, hogy még ma elmondják, mi jön ezután a kis Levi életében.

Az Enyingen élő Levente sorstársa a kis Zentének, akiért szintén összefogott az ország, amikor össze kellett gyűjteni számára a 700 millió forintos gyógyszer árát. A kisfiú kedden meg is kapta a számára sorsfordító gyógykezelést - erre pályázik Levente is.

A kisfiú SMA 2 típusú gerincvelői izomsorvadásban szenved, amelyen szintén a 700 millió forintba kerülő Zolgensma nevű készítmény segíthet. Mivel a szert csak két éves korig adhatják be, Levi szülei versenyt futnak az idővel, ugyanis a kisfiú decemberben ünnepli második születésnapját.

Szerencsére az emberek érte is megmozdultak, országszerte jótékonysági és adománygyűjtő programokat szerveztek, vagy licitre bocsátották egy-egy értékes tárgyukat, hogy segíthessék Levi gyógyulását.

Végül a szükséges pénzösszeg már december, sőt november előtt összegyűlt, így a kisfiúnak esélye nyílhat arra, hogy időben megkaphassa a gyógykezelést.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!