hirdetés
idojaras-hoseg.jpg

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a forróság miatt az ország nagy részére

A középső országrészben emellett nagy az esély viharos széllel, jégesővel kísért zivatarokra is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 13.


hirdetés

Csütörtökön a napi középhőmérséklet az ország nagy részén meghaladhatja a 25 fokot, délen és keleten a 27 fokot is, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nagy meleg miatt több megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 32 és 36 fok között valószínű, késő estére többnyire 22, 28 fok közé hűl le a levegő.

Leginkább az Észak-Dunántúlon, illetve a középső országrészben a legnagyobb az esély zivatarok előfordulására. Kísérőjelenségként viharos szél (60-80 km/h) és jégeső társulhat hozzájuk.

Az OMSZ zivatar és hőség miatt is adott ki figyelmeztetést csütörtökre:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kapitany-cimkep.jpg

A ruháiról készült fotók alapján azonosították a Hableány magyar kapitányát

A személyes azonosítás még nagyobb traumát okozott volna a hozzátartozóknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 13.Korábban mi is megírtuk, hogy a Hableányt üzemeltető cég saját halottjainak tekinti az elhunyt kapitányt és matrózát, akiktől, ha a hozzátartozók is úgy döntenek, hajós temetésen vesznek örök búcsút.

A Bors arról ír: nehéz perceket élt át mindkét család, amikor az azonosításra került a sor.

Pethő Tibor, a Hableány matrózának testvére elmondta: mivel a férfi párja nagyon részletesen le tudta írni, milyen ruhát viselt, a patológiára már csak elbúcsúzni mentek be hozzá.

"A ha­jókiemelést itthonról kö­vettük vé­gig, az édesanyánk teljesen összeomlott, amikor meglátta a ki­emelt Hableányt"

- nyilatkozta a lapnak.

A kapitányt, L. Lászlót a lánya és a barátnője azonosította. A hozzátartozókat képviselő dr. Gulyás Krisztiántól megtudta a Bors, hogy a kapitány ruházatát lefényképezték, ennek alapján történt az azonosítás.

"A hatóságok azért választották ezt a formát, mert egy, több mint két hetet vízben töl­tött testről pontosan tudni lehet, hogy milyen állapotban van. A személyes azonosítás még nagyobb traumát okozott volna a hozzátartozóknak"

- magyarázta az ügyvéd.

Tegnap mi is megírtuk, hogy mivel helybenhagyták a Budai Központi Kerületi Bíróság döntését, a Hableánnyal balesetező Viking Sigyn ukrán kapitánya 15 millió forintos óvadék fejében szabadlábon védekezhet. Ez azt jelenti, hogy a napokban szabadulhat is a börtönből, ha az összeget kifizeti, de megkötéseket kell teljesítenie: hetente kétszer meg kell jelennie a nyomozóhatóságnál, nyomkövetőt kell hordania és nem hagyhatja el Budapest területét.


KÖVESS MINKET:hirdetés
roncs-szallitas.png

Újabb áldozatot azonosítottak a Hableány utasai közül

A Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszánál találták meg a férfit. Még három dél-koreai turistát keresnek.
Címkép: MTI, Máthé Zoltán - szmo.hu
2019. június 13.Azonosították a hajóbaleset újabb áldozatát: a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszánál megtalált férfi is a Hableány utasa volt, írja a Police.hu.

A Dunai Vízirendészeti kapitányság munkatársai június 12-én, szerdán késő délután a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán a vízből egy férfi holttestét emelték ki. Az azonosítás után kiderült:

az eddig eltűntként keresett férfi a május 29-én történt dunai hajóbaleset áldozata.

A kutatásban résztvevők a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig

továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

A mellékelt térképen a dunai hajóbaleset áldozatainak feltalálási helyszínei látszanak:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
delfin-capa-kanada-allatvedelem-jo-1000x609.jpeg

Vége a delfináriumoknak - betiltja a delfinek és a cápák fogva tartását Kanada

A törvényt egész Kanada üdvözli, beceneve is van: 'Szabadítsátok Ki Willyt Törvény'.
Independent. Címkép: Pexels - szmo.hu
2019. június 12.A delfináriumoknak, óceanáriumoknak, valamint a delfin- és cápashowknak is befellegzik hamarosan Kanadában. A képviselőház a múlt héten fogadta el a "Free Willy", azaz "Szabadítsátok ki Willyt" néven emlegetett állatvédelmi törvényt, amely a jövő hónaptól megtiltja a delfinek és a cápák befogását.

"Erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy ezeket az állatokat nálunk senki se tarthassa rabságban az emberek szórakoztatása és profitszerzés céljából" - jelentette ki Wilfred Moore, egykori szenátor, aki még 2015-ben benyújtotta a törvényt.

Kanadában tehát a jövő hónaptól nagyon komoly büntetéssel néz szembe, aki delfineket vagy cápákat fog be: akár 40 millió forintnyi összegre is büntethetik. A törvény nem vonatkozik a jelenleg már fogva tartott, tehát a delfináriumokban, állatkertekben, akváriumokban élő állatokra.

Amíg ezek az állatok életben vannak, ezek a látványosságok is elérhetőek lesznek a kanadaiak számára. Új állatokat viszont már nem lehet befogni. Ha életmentő vagy gyógyítási céllal tartanak fogságban egy állatot, természetesen állatvédő szakemberek, orvosok, és csak a gyógyulás idejére, az továbbra is engedélyezett.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
orban-bolcsek-tanacsa.jpg

Orbán Viktor levelet írt a néppárti bölcseknek

A Népszava birtokába került üzenetben szó van többek között az EPP elleni kampányról, a magyar bíróságok függetlenségéről, a CEU távozásáról és a magyar médiaviszonyokról is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 13.Orbán Viktor miniszterelnök levelet írt a három bölcsnek, vagyis a belga Herman van Rompuy által vezetett tanácsnak, aminek tagja Hans-Gert Pöttering német és Wolfgang Schüssel osztrák politikus is. Az ő feladatuk, hogy megvizsgálják a magyar kormánypártot, megfelel-e az EPP demokratikus értékeinek, írja a Népszava. A lapnak birtokába jutott az üzenet, amit Schüsselnek címeztek.

A cikk szerint Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy miért kampányol a kormány az EU és az EPP ellen, azt válaszolta: nyílt párbeszédet szeretnének a kritikus témákról. Magát kereszténydemokratának vallja, hisz a család alapvető fontosságában és abban, hogy a magyar kultúra alapja a kereszténység. A migrációellenességét is megemlítette.

A magyar jogszabályok mindenben megfelelnek az uniós jognak, a magyar bíróságok függetlensége pedig garantált az alkotmányban, írta még. A kormányközeli sajtótermékek százait tömörítő KESMA mellett azt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb közéleti médiumok, így az RTL Klub híradója, a HVG, az ATV, a Blikk, a Népszava, kormánykritikusak.

Mint rámutatott, Magyarországon 60 ezer civil szervezet működik, így szerinte nem lehet állítani, hogy el lennének nyomva. A CEU önként távozott Bécsbe, senki nem vegzálta, különösen a kormány nem.

Mindemellett zárásként „teljes nonszensznek” nevezte, hogy a Fidesz ne lenne elég elkötelezett az európai értékek iránt és emiatt nincsenek uniós zászlók egyes közintézményeken.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x