Máris elítéltek egy gödöllői hajléktalant az új törvény alapján
Bilincsben vitték a bíróságra. 20 ezer forintot kell fizetnie a szabálysértésért, bár az nem teljesen egyértelmű, mikor figyelmeztették korábban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 17.


Tegnap kora este a gödöllői Kossuth Lajos utcában egy padon ülve találtak egy férfit a rendőrök. A férfiről megállapították, hogy hajléktalan életmódot folytat. Ez ő is elismerte és azt is közölte a rendőrökkel, hogy nem akar hajléktalanszállóra menni, inkább a közeli Erzsébet parkban aludna - írja a 444.hu.

A férfit a rendőrkapitányságra vitték, szabálysértési őrizetbe helyezték, ma pedig bilincsben a Gödöllői Járásbíróságra szállították.

"A férfi a bíróság előtt próbálta megindokolni, hogy miért nem akar hajléktalanszállóra menni, például mert ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések, és lopnak is."

- mondta a 444-nek Varga Zoltán ügyvéd, aki a férfi kirendelt védője volt.

A gödöllői férfit a gyorsított szabálysértési eljárásban a rendőrség 30 napos elzárást kért a hajléktalanra, de az eljáró bírósági titkár csak figyelmeztetésben részesítette - írja a lap. Emellett 20 ezer forint szabálysértési költséget kell megfizetnie a férfinak, aki megígérte, hogy próbál a barátainál meghúzódni vagy bemegy a hajléktalanszállóra.

Az új törvény még csak október 15-én lépett érvénybe. Eszerint szabálysértésnek számít, ha valaki életvitelszerűen közterületen tartózkodik. Ha egy hajléktalant 90 napon belül 3 alkalommal figyelmeztetnek, eljárást indíthatnak ellene.

Az ügyvéd szerint ugyanakkor az nem teljesen derült ki, hogy a férfit mikor figyelmeztették korábban.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x