Marcipánkrémes tallér
Nagyon szép csokikat lehet otthon készíteni. Ezt Emőke marcipánkrémes tallérja is bizonyítja. Ha szeretitek a marcipánt ennek az édességnek nem tudtok ellenállni. Kiváló ajándék karácsonyra, születésnapra, névnapra, de bármilyen alkalomra elkészíthetitek, a siker garantált.
Szeretlek Magyarország
2011. december 12.

Nagyon szép csokikat lehet otthon készíteni. Ezt Emőke marcipánkrémes tallérja is bizonyítja. Ha szeretitek a marcipánt, ennek az édességnek nem tudtok ellenállni. Kiváló ajándék karácsonyra, születésnapra, névnapra, de bármilyen alkalomra elkészíthetitek, a siker garantált.

Szabó Emőke receptje a a Balhétterem blogon

Hozzávalók 8 db, 4 dkg-s tallér bevonáshoz: 25-30 dkg 53%-os étcsokoládé. A töltelékhez: 15 dkg marcipánmassza, 5-6 dkg fehércsokoládé, 1 dl 30%-os tejszín, 5 cl Baileys.

Először elkészítjük a krémet: a tejszínt egy kis lábasban felforraljuk, kb. 1 perc alatt felforr. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a Baileys-t, vagy egyéb tetszés szerinti alkoholt, majd az apróra tördelt marcipánt. Addig keverjük, amíg fel nem olvad benne.

Hozzáadjuk az apróra tört fehércsokoládét, és kevergetve felolvasztjuk. Egy picit vissza lehet tenni a tűzre, ha nagyon nem olvadna, de vigyázzunk vele, nehogy odaégessük! Ha túl hígnak érezzük, tegyünk még hozzá pár dkg fehércsokoládét. Tegyük félre hűlni.

Előkészítjük a polikarbonát formát. Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. A csokoládét szilárdulásáig a formát hűtőbe tesszük.

Majd egy habzsák vagy kanál segítségével megtöltjük a formákat helyet hagyva a lezáráshoz. Rövid ideig hűtőbe tessszük. Újratemperáljuk a csokoládét és lezárjuk a tallérokat. Kb. 1 óra múlva kifordítjuk a formából.

Vastagfalú kartondozokban szállíthatjátok is.


Ha te is megkóstolnád, lájkold!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!