hirdetés
marblemist.jpg

Hamisítatlan budapesti beatzene lett a Marble Mist első nagylemeze – album- és klippremier

A „Balance” lemez és a Holdvilág című dalhoz készített videó is nálunk debütál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 02.


hirdetés

A Marble Mist 2017 tavaszán alakult, első, öt dalból álló kislemezüket ugyanezen év őszén adták ki. Mind a négyen az ország más pontjairól érkeztek, azonban a sors és a zene szeretete végül Budapesten hozta össze őket.

A város légköre és hangulata a zenéjükben is érződik, beatzenét játszanak, de ebben a beatben a budapesti, és nem a londoni lüktetés szól: zabolátlanabb, egzotikusabb és misztikusabb, pont, mint a magyar főváros.

Infók az albumról a tagok szavaival:

A nagylemezt a Sounday Stúdióban vettük fel Vastag Gábor és Beke István közreműködésével. A produceri munkában Balázs is segédkezett. Egyaránt lesznek rajta régebb óta meglévő, de korábban nem rögzített, illetve teljesen új dalok is. A cím (Balance) utal az album alapvető üzenetére:

hirdetés

Az ember életében fontos az egyensúly és a harmonikus állapot megtalálása, aminek az egyik kulcsa a feltétel nélküli szeretet önmagunk és mások iránt, amit persze árnyalnak hullámvölgyek és önfeledtebb pillanatok is. Ezeket a különböző helyzeteket dolgozza fel a lemez angol és magyar nyelvű dalokon keresztül.

A dalokról külön-külön:

Holdvilág: A dalban a Hold egyrészt az érzelmi világra utal, aminek sokszor „rabjai” az emberek az állandó ciklikus váltakozások miatt, másrészt egy fiktív női karaktert, vagy szeretőt is szimbolizál, aki a sok viszontagság után végül mindig visszafogadja a főhőst. „Minden úton ott vagy a végén majd hazakísérsz.” – Balázs

Merengő: Elkalauzol minket a „se veled – se nélküled” kapcsolatok kellemetlen világába, amit talán már mindenki megtapasztalt legalább egyszer az életében. A hangszerelés pedig egy vadnyugati köntösbe helyezi mindezt. – Tony

Heavy Love: Egy tavaly nyári estén született dal. A szöveg az „első látásra szerelem” felkavaró érzését írja le, a zene pedig egy blues standard, megpakolva fuzzal és törzsi ritmikai elemekkel. - Balázs

Tiffany: A lemezen szereplő számok közül egyértelműen ezt játszottuk el legtöbbször és ez esett át a legtöbb átalakításon. Minden koncertünk velős része az elejétől fogva. Az alapihletet egy hölgy ismerősünk adta, aki sok megkérdőjelezhető dolgot csinált. Tiffany szimbolizálja azt, hogy akármit is csinál egy ember, bizonyos nagyon durva kivételektől eltekintve, mindig szeretetre méltó. – Tony

You Know What Love Is: Már a kislemezről is ismert, itt kicsit újrahangszerelt dal, ami arra biztat, hogy engedjük szabadjára magunkat és merjünk szeretni. Egyszerű dal, egyszerű üzenettel, de pont ezért nagyszerű. – Balázs

Calliah: Tematikailag alapvetően kettős. Egy vívódó viszonyról szól, mely egyszerre szomorkás és szép. A dal egy egyszerű képet fest le, melynek során inkább érzést közvetít, nem pedig egy konkrét történetet mesél el. A kissé melankolikus melódia és szöveg ugyanakkor összességében mégis pozitív hatást kelt a teljes dal meghallgatása után. A Calliah egyébként egy görög eredetű női név, jelentése: gyönyörű. - Szabi

Without You: Szövegileg egy egyszerű romantikus szám, amely az elvesztéstől való félelemről szól. A zenei alapot egy Szabi által behozott basszus témára fűztük fel, ami érdekes ritmikát kölcsönöz a dalnak. - Tony

Óceán: Alapvetően a dal szövege személyes gondolatokat közvetít, amivel mindenki tud azonosulni. A szöveget én és Balázs írtuk és maga a dal alapja egy próba során vált véglegessé. - Bence

Menj Tovább: A dal címében is benne van az a gondolat, hogy nem szabad leragadnod, megtörnöd ha valamilyen szomorúság ér, hanem pozitívan tovább kell lendülj rajta. „Menj tovább, a végtelen vár rád!” - Bence

Nézz fel: Ennek a dalnak a szövegét egy konkrét személynek írtam, aki már sajnos nem lehet közöttünk. „Nézz fel, hisz ott várnak rád!” Azok az emberek, akik vesztették már el szeretteiket, tudnak azonosulni a dallal. Az alap szintén egy próba során alakult ki végleges formájában. - Bence

Holdvilág klip:

"Bátori Gábor ’Sinco Jim’ csinálta a klipet, ezúton is köszönjük neki. Alapvetően szerettük volna a ’Holdvilág’ kifejezéshez társuló elképzelt vizualitásokat megjeleníteni egy egyszerű imidzsvideóban, és ez Jimnek köszönhetően nagyon gördülékenyen meg tudott valósulni. Mindössze 2 és fél óra alatt felvettük a jeleneteket.

A legnagyobb nehézséget az okozta, hogy az egyik lámpa állványzata folyamatosan bele lógott a képbe, és ezt azzal tudtuk orvosolni, hogy Tonyt pont úgy ültettük, hogy kitakarja azt, de ez eléggé korlátolta a mozgásban. Ezért visszafogottabb, mint koncerteken. :)"

Jövőbeli tervek:

A lemez bemutatója október 24-én lesz a Dürer Kert 0041-es termében. Ezután igyekeznek az album dalait minél több helyen megmutatni koncertek formájában, illetve elkezdenek dolgozni új számokon is, mivel nagyon sok dalötletük van még.

A zenekar tagjai:

Plaszkó Bence – ének, ritmusgitár

Tóth Balázs – szólógitár, ének

Szilvai Szabolcs – basszusgitár, ének

Faragó-Kádár Antal – dob


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
byealex.png

X-Faktor: kiszórták az egyik legtehetségesebb zenekart, és a másik is épp csak átcsúszott

A zenekaroknál extrán kritikusak voltak a mentorok, különösen ByeAlex. De azért lesz kik miatt nézni az élő show-t.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 10.


hirdetés

A mentorház legnagyobb meglepetése az volt, hogy a Speranta csaknem kiesett. Produkciójukat ByeAlex vendéglátósnak titulálta, Peti pedig úgy döntött, hogy a három zsűritagra bízza sorsukat.

A Plan B-vel kellett megvívniuk, és ByaAlex továbbra is ellenük érvelt, mondván, a Plan B-n lehet még építeni, és Peti kódolt üzenete az volt, őket szeretné. De Gáspár Laci kitartott mellettük, és bár Bogi elbizonytalanodott, végül mégiscsak döntőbe kerültek.

VIDEÓ: a Speranta előadása

hirdetés

Mennie kellett az Inverz Duónak és kiesett a végig saját dalokkal érkező, tehetséges erdélyi zenekar, a Kalandor is. Szerencsére azt mondták, folytatják.

VIDEÓ: a Kalandor produkciója

Bejutott viszont a mentorok által összerakott lánycsapat, a Take3, ami nem volt nagy meglepetés a székes feladat során kiváltott zsűri-reakciók alapján. Igaz, most ByeAlex rajtuk is talált fogást, azt állítva össze-vissza énekeltek, Puskás Peti azonban kiállt mellettük. És döntöbe kerül a C.O.O.L., annak ellenére, hogy a most az előadásuk sem volt teljesen meggyőző.

VIDEÓ: a C.O.O.L. produkciója

Összességében azért lesz kikért izgulni, és remélhetően az élő adásokban okoz még meglepetéseket mindhárom továbbjutó csapat.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
bogisirvafakadt.jpg

X-Faktor: ByeAlex beszólt Dallos Boginak, mire ő sírva hagyta ott a forgatást

Az egyik produkció miatt sikerült ilyen csúnyán összeveszniük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 11.


hirdetés

Heves vita alakult ki Dallos Bogi és ByeAlex között - ez pedig kiboruláshoz vezetett.

Ruszó Tibi produkciója után ugyanis Bogi az évad legjobb énekesének nevezte.

"Nekem is nagyon tetszett, de nem az én világom"

hirdetés

- mondta először ByeAlex. Majd Gáspár Lacival kezdett vitatkozni a versenyzőről.

Bár ByeAlexnek alapvetően tetszett a produkció, nemcsak azt hangsúlyozta, hogy túlzás az, hogy az évad legjobb énekese,

sőt, szerinte a teljesen más stílusú zenét hallgató énekesnő szájából nem hiteles a dicséret.

Dallos Boginál erre, és sírva kirohant a forgatásról.

"Ő dönti el, hogy sír vagy nem" - kommentálta ByeAlex a történteket, Gáspár Laci viszont vitatkozni kezdett vele, főleg azzal az állítással, hogy a Tibi által képviselt stílust Bogi sem szereti.

"Ne akard már őt jobban ismerni, mint ő magát" - mondta Laci.

ByeAlex végül jobb belátásra tért, és kiment bocsánatot kérni.

VIDEÓ: A sírásig fajuló vita


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Bogisir.png

X-Faktor: ennyi sírás még nem volt a mentorházban, mint most

Viszont Vanek Andor beválasztásában egyetértett minden mentor. 'Te vagy a tökéletes felett kettővel" - mondta neki ByeAlex.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 10.


hirdetés

Először Dallos Bogi fakadt sírva, amit a pénteki műsorpromóból már lehetett tudni, most viszont leadták a teljes vitát ByeAlex és közte. A kiboruláshoz vezető előadás Ruszó Tibié volt, akit a produkciója után Bogi az évad legjobb énekesének nevezett.

Bár ByeAlexnek alapvetően szintén tetszett az éneklés, azért ezt a minősítést már költői túlzásnak érezte, és ezt folyamatosan szóvá is tette. Addig, hogy a végén Bogi hangja elcsuklott, majd sírva rohant ki.

"Ő dönti el, hogy sír vagy nem" - kommentálta ByaAlex a történteket, Gáspár Laci azonban vitába szállt vele, főleg azzal az állításával, hogy a Tibi által képviselt stílust Bogi sem szereti. "Ne akard már őt jobban ismerni, mint ő magát." - kérte Laci.

ByaAlex végül jobb belátásra tért, és kiment bocsánatot kérni.

hirdetés

VIDEÓ: A sírásig fajuló vita

A következő sírós jelenet rögtön ezután jött. Markovics Kristóf ugyanis elhunyt nagymamájáról rappelt. Bogi ezúttal a meghatottságtól könnyezett, de meghatódott maga Kristóf is.

"Nagymamád most biztos nagyon büszke rád" - kommentálta Ramóna.

VIDEÓ: Markovics Kristóf rapje

Amiben az összes mentor egyetértett: Vanek Andor remekelt a mentorházban, így nem okozott meglepetést, hogy ByeAlex elsőként őt juttatta tovább. "Te vagy a tökéletes felett kettővel" - mondta neki.

VIDEÓ: Vanek Andor produkciója

Gödöllői Emanuelt annak ellenére viszi az élő show-ba ByeAlex, hogy hibázott a produkciójában, elfelejtette a saját maga által írt rap részt. Viszont olyan számot írt, ami mindegyik mentornak tetszett.

VIDEÓ: Emanuel produkciója

Markovics Kristóf és Ruszó Tibi sorsáról a másik három mentor dönthetett. ByeAlex abban reménykedett, hogy Kristóf mellett teszik le a voksukat, hiszen a többiek "ismerik őt". Sokféle érv csapott össze, végül Ruszó Tibi lett a befutó. Izgalmas kérdés, hogyan folytatódik innen a történet. Jövőhéten, az élő show-ból kiderül.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZG_2642.jpg

X-Faktor, Mentorház 2: „Nyálas, a B oldal 5. száma" – hazamentek, akik gyengék voltak, jönnek az élő adások

A zenekarok rossz napot fogtak ki, a fiúknál viszont túlkínálat volt tehetségekből.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. november 11.


hirdetés

Puskás Petivel és a zenekarokkal kezdődött a második Mentorház adás.

A 6-os mezőnybe két olyan csapat is bekerült, akiket a mentorok raktak össze. Ezek egyike a Plan B, amely két rapper srácból és egy énekesnőből áll. Alex nagyon várta őket, de a Punnany Massiftól az „Élvezd” kifogott rajtuk. Enikő hamisan énekelt, pedig hát lássuk be,

azért ez a dallam nem olyan nagy kihívás.

A mentorok kicsit összevitatkoztak a kérdésen, Alex védte a formációt, nem egészen értem, miért.

hirdetés

A zenekarok szinte mind rossz formát mutattak. A Cool egy USNK dalt hozott, de nem sikerült elérni az eddig meghozott szintet.

A Speranta most bevallottan könnyedebb dalt akart hozni. Számomra ők azok a mezőnyben, akik bármit játszhatnak, meghallgatom. Sajnos a mentorok két táborra szakadtak. Lacinak és Boginak nagyon tetszett, Peti és Alex viszont nem volt megelégedve.

A Kalandor profi zenekar, de Peti már a Táborból is csak a többi mentor tanácsára engedte tovább őket. A mostani meghallgatásra nem épp a legjobb dalukat hozták, a szövegben volt néhány furcsa fordulat. Például rögtön az elején:

„Úgy érzem, nem számít más, csak hogy mennyit keresel / Amikor egy jó barát folyton felesel”

Többszöri nekifutásra sem sikerült értelmeznem.

„Nyálas, a B oldal 5. száma” hangzott a mentorok kritikája.

A Take3 kapcsán a mentorok folyamatosan azt sulykolják, hogy mennyire különleges, mert gyakorlatilag 20 éve nincs Magyarországon lánycsapat. Mintha ez baj lenne!

Tudtommal senki nem vágat fel az ereit, amiért a Fresh vagy a Bestiák eltűnt a süllyesztőben.

Az Inverz Duót kedvelem, nekem a mostani előadásuk is tetszett, annak ellenére, hogy a Dédapám című dal nem tartozik a kedvenceim közé.

Ebből már szinte egyenesen következik, hogy a mentoroknak nem tetszett a produkció.

Végül a Kalandor és az Inverz Duó hazament (utóbbit sajnáltam, én bennük többet éreztem), továbbjutott a Take3 és a Cool, a vigaszágon pedig Bogi, Alex és Laci a Plan B-vel szemben a Sperantát juttatta tovább.

Amiben az a fura, hogy a Speranta egyáltalán vigaszágra került. Alex egy ideig a Plan B mellett érvelt, mert kicsit túlkombinálva a dolgokat azt gondolta, hogy Peti üzenni akart nekik, azt sugallni, hogy ő a Plan B-t szeretné vinni.

De miután megkérdezték, és Peti elmondta, hogy szó sincs semmiféle kódolt üzenetről, Alex beismerte, hogy tévedett.

Jegyezzük meg, mert nem lesz sok ilyen.

Következett az utolsó kategória: a fiúk, és mentoruk, Alex. Mint tudjuk, Alexnek a rapperek a kedvencei. Rögtön az első színpadra lépő is egy rapper volt, Alfréd, akit én elsősorban a pozitív, mindig mosolygós személyisége miatt kedvelek. Alexet és Lacit meggyőzte, Petit nem.

Ruszó Tibor Járóka Sándor „Úgy mentél el” című dalát hozta, amit eredetileg Bangó Margit énekel.

A 15 éves fiú most sem hibázott, az azonnali továbbjutás csak azért nem volt egyértelmű, mert ott volt a mezőnyben még Emánuel és Andor.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!