hirdetés
oszi-ido.jpg

Marad a vénasszonyok nyara, továbbra is meleg idő lesz végig a héten

Néha jönnek-mennek majd a felhők, lesz egy-egy zápor is, de alapvetően 20-25 fok lesz nappal.
MTI, fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. október 13.


hirdetés

Hajnalonként ködre kell készülni, majd napközben napsütésre, esőre is számítani lehet a jövő héten. Emellett továbbra is marad a meleg, többfelé 20 fok feletti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a nyugati határ közelében csak sokára oszlik fel a köd, másutt a ködfoltok feloszlását követően sok napsütésre, csapadékmentes időre lehet számítani, de az előző napokhoz képest több és vastagabb lehet a fátyolfelhőzet. A leghidegebb órákban többnyire 5-12 fok lesz, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal alacsonyabb értékeket mérhetnek. Napközben zömmel 18-24 fokig melegszik a levegő, de az Alföldön 25, 26 fok is lehet.

Kedden többnyire napos idő lesz, csapadék nélkül. A Dunántúlon viszont többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet általában 7-15 fok között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A maximumhőmérséklet 20-26 fok között várható.

Szerdán döntően napos időre lehet számítani, majd délután, este nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél helyenként megélénkül, néhol meg is erősödik, majd este a Kisalföldön északnyugatira fordul. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-13, a legmagasabb hőmérséklet 19-26 fok között valószínű.

Lapozz a többi napért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
piko.jpg

Feljelentést tesznek Pikóék: „saját szemükkel látják aktivistáink, ahogy folyik a fideszes szavazatvásárlás”

A Józsefváros több pontjáról is kaptak bejelentést arról, hogy pénzt kínálnak az embereknek ismeretlenek, ha elmennek szavazni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Pikó András ellenzéki polgármesterjelölt a Facebookon írta meg, hogy a Józsefvárosban a csapatának szeme láttára vásároltak szavazatokat a fideszesek. Ezért rendőrségi feljelentést is tesznek.

Ezt írta:

"Aktivistáink kint vannak Józsefváros utcáin egész nap. Saját szemükkel látják, ahogy folyik a fideszes szavazatvásárlás. Természetesen a rendőrségnél megtettük a szükséges bejelentéseket. Amellett, hogy a hatóságokhoz fordulunk, a mi eszközünk a nyilvánosság, de főleg az, hogy minél többen elmegyünk szavazni ma este hét óráig, éppen azért, hogy megtisztítsuk Józsefvárost ezektől az alattomos eszközöktől és emberektől."

Az Index információi szerint a VIII. kerület több részéről is érkezett a Pikó-csapathoz bejelentés arról, hogy ismeretlenek az utcán azt kiabálták, hogy

8000 forintért vesznek szavazatot.

A lap úgy tudja, hogy az aktivisták szemtanúi is voltak, mikor pénzt adtak át egy embernek, aki ezek után a szavazóhelyiséghez ment.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
szavaz2.jpg

Választás: egy szavazó összetörte a szavazófülkét, egy másik széttépte a szavazólapokat

Néhány helyen akadtak kisebb problémák a voksolás során.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. október 13.Még tart a 2019-es önkormányzati választás az országban, ahol eddig néhány kisebb incidens történt. Délelőtt volt, ahová mentőt kellett hívni egy szavazóhoz, máshol elment az áram.

A Választás.hu oldalon folyamatosan regisztrálják a rendkívüli eseményeket. Eszerint:

Nagydorogon egy választópolgár a szavazólapok összes példányát az épületből ki akarta vinni, többszöri felszólítás ellenére sem adta vissza a SZSZB tagjainak, ehelyett összetépte őket. A SZSZB elnöke a választópolgárt rendre utasította, aki ezután elhagyta a szavazóhelyiséget.

Kecskeméten egy idős választópolgár a szavazófülke oldalának dőlt, a fülke összetört, a választópolgár nem sérült meg. A Helyi Választási Iroda a sérült fülke helyett másik fülkét szállított a szavazókörbe.

Gyulán egy választópolgár elesett a lépcsőn. A bizottság mentőt hívott.

Címlapkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
D_KOS20191013006.jpg

Kilenc jelölt halt meg a választások előtt, 37-en az utolsó pillanatban léptek vissza

Az október 4-e után kiesett elöltek nevét a szavazás előtt lehúzzák a szavazólapról.
Fotó: MTI - szmo.hu
2019. október 13.A szavazólapokat nyomtató ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a voksolás előtt október 4-éig tudta "lekövetni" a visszalépéseket, azaz azok esetében, akik eddig az időpontig léptek vissza, a nyomda még új szavazólapot tudott nyomtatni. Az utolsó héten visszalépő jelöltek esetében azonban nem volt már mód új szavazólapok nyomtatására, ezért az ő nevüket le kell húzni a szavazólapról.

Minden választáson előfordul, hogy jelöltek a nyilvántartásba vételük után visszalépnek, elveszítik választójogukat vagy elhaláloznak. A mostani önkormányzati választáson a jelöltek nyilvántartásba vétele után 525-en estek ki.

Kilencen elhunytak, nyolcan elveszítették választójogukat, 508-an visszaléptek. Utóbbiak közül 22 polgármester- és 15 egyéni listás jelölt csak a voksolást megelőző pénteken lépett vissza.

A nemzetiségi választáson 269-en estek ki a jelöltek közül: hatan meghaltak, hárman elveszették választójogukat, 250-an visszaléptek.

A kiesés tényéről a szavazóhelyiségben hirdetményt kell elhelyezni, a szavazatszámláló bizottság pedig szükség szerint szóban is tájékoztatja a választópolgárokat a változásról.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
berki.jpg

Egy szavazata biztosan lesz Berkinek, kiposztolta, ahogy behúzza az x-et magára

Bár tilos a szavazólap lefotózása és a közösségi oldalon való megosztása, mégis megtette ezt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Berki Krisztián is indult a főpolgármesteri címért.

Vasárnap délelőtt ő is elment szavazni az önkormányzati választáson, és ezt egy fotón is megörökítette.

Azonban olyat tett, ami tiltva van: a Kúria döntése értelmében ugyanis

a szelfi a szavazófülkében megengedett, de a szavazólapot nem szabad fotózni, és tilos azt a közösségi oldalon megosztani

- emlékeztet a Blikk.

Berki mégis megtette, sőt a kép alatti kommentek figyelmeztetése ellenére fent is hagyta az oldalán.

A hozzászólók egy része azt írta, hogy drukkol neki, míg sokan kritizálták és alkalmatlannak vélték Budapest vezetésére.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!