hirdetés
csalad-babavaro.jpg

Már több száz milliárd forintot toltak ki a bankok babaváró hitelként

Csak az OTP 151 milliárd forintot helyezett ki ilyen címen. A legtöbben a maximális, tízmilliós összeget igénylik.
MTI - szmo.hu
2019. november 03.


hirdetés

Továbbra is jelentős az érdeklődés a babaváró hitelek iránt, az MTI által megkérdezett bankok már több száz milliárd forint államilag támogatott babaváró kölcsönt folyósítottak.

Az MTI megkeresésére közölték: az OTP Banknál idén július elsejétől október 28-ig az összes folyósítás elérte a 151 milliárd forintot, több mint 22 000-re nőtt az igénylések száma, és mintegy 16 000 hitelt már folyósított a bank. Az átlagos kölcsönösszeg 9,5 millió forintra rúgott.

Kitértek arra:

az OTP-hez Budapest és környékéről, valamint Északkelet-Magyarországról érkezik a legtöbb igénylés.

Ha minden dokumentum rendben van, akkor néhány munkanapon belül az ügyfél számláján lehet a babaváró kölcsön - tudatta az OTP Bank.

Az Erste Banknál október 23-ig mintegy hatezer házaspár nyújtott be igénylést az államilag támogatott babaváró hitelre. A folyósított kölcsönök több mint 49 milliárd forintot tesznek ki. Az ügyfelek összesen 56 milliárd forint államilag támogatott kölcsönt igényeltek, 37 százalékát Budapesten, 63 százalékát vidéki városokban, tízből kilenc ügyfél a maximális összeget, 10 millió forintot.

Az Erste tájékoztatása alapján a házaspárok felkészültségét jelzi, hogy a hiteligénylések mindössze 3 százalékát kellett elutasítani, jellemzően azért, mert az igénylők jövedelme nem felelt meg a felelős hitelezésről szóló jogszabályi követelményeknek.

Az Erste Banknál szeptember végéig folyósított babaváró hitelek 83 százalékát szabadfelhasználású kölcsönként vették fel az ügyfelek, míg 17 százalékot meglévő hitel kiváltására igényeltek. "Az Erste Bankban arra számítunk, hogy a babaváró hitel iránt érdeklődők száma később is magas marad, az év végéig összesen 60-70 milliárd forint államilag támogatott kölcsön folyósítását várjuk" - mondta Harmati László, a bank lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese.

Lapozz a többi bankért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
idosebb-erdo-klimavaltozas-eghajlatvaltozas.jpg

Fakitermelők lőttek le egy brazil erdővédő őslakost

Egy őslakos belehalt, egy pedig megsérült a fakitermelőkkel folytatott lövöldözésbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 03.A brazíliai Arariboia rezervátumban fakitermelők két őslakost, Paulo Paulino Guajajarát lelőtték, társát megsebesítették. Az Erdők Őrzői nevű társulásnak voltak tagjai, akik az illegális fakitermelés ellen harcoltak. A rendőrség közleménye szerint egy illegális fakivágó is meghalt a lövöldözésben - írja a BBC.

Az amazonasi esőerdő védői ellen elkövetett erőszak egyre fokozódó probléma a területen Az Survival International nevű szervezet szerint ez nem az első gyilkossági ügy, korábban már három erdővédő halt bele az ügybe, amit képviselt.

Az APIB, az őslakosokat képviselő érdekszervezet szerint a támadások oka Jair Bolsonaro elnök gyűlöletkeltő retorikája.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
paks-atomeromu.jpg

Megjavult a paksi atomerőmű 4. blokkja

Közölték azt is, mi okozta a leállást.
MTI - szmo.hu
2019. november 03.Ismét névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 4. blokkja, amely csütörtökön állt le - közölte honlapján az atomerőmű.

A leállást egy transzformátorhoz kapcsolódó, árammérést végző ellenőrző berendezés meghibásodása okozta - írta az Országos Atomenergia Hivatal.

A szakemberek a hibát kijavították, a blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nem volt - tették hozzá.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!