hirdetés
malm.png

Már nyolc gyermek halt meg az IKEA egyik komódja miatt

A MALM bútorcsalád komódjai könnyen felborulnak, ha nincsenek a falhoz rögzítve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 22.


hirdetés

Meghalt egy kétéves kisifú, mert rádőlt egy IKEA-bútor. Jozef Dudek már a nyolcadik áldozata a svéd bútorgyártó cég MALM névre keresztelt bútorainak - írja a Daily Mail.

Az ingatag bútorok könnyen felborulnak, ha nincsenek megfelelően a falhoz rögzítve. A termékek megbuktak a biztonsági teszten is. Az IKEA tavaly vissza is hívta a bútort az Egyesült Államokban. Jozef Dudek az első áldozat a visszahívás óta.

A szülei a szobájában fektették le aludni Jozefet, Kaliforniai otthonukban. A kicsi egyedül volt, amikor a baleset megtörtént, apja talált rá a szekrény alá szorulva. Őt a termékcsalád egyik háromfiókos komódja ölte meg.

A Dudek család ügyvédje elmondta, a család nem tudott róla, hogy az IKEA visszahívta a bútorokat.

"Jozef halála teljesen elkerülhető lett volna. Szívszorító, hogy a szekrényt már tavaly visszahívták, de nem harangozták be kellően, így sok gyermek szobájában ott maradt" - mondta.

Az ügyvéd elmondta, a család azt tervezi, hogy beperli a céget.

Az IKEA 2015-ben úgy döntött, komplex biztonsági kampányt indít, melynek a célja, hogy felhívják a figyelmet a fiókok biztonságos rögzítésére, valamint a szerkények falhoz való rögzítésének fontosságára.

Miután kiderült, hogy a MALM szekrények könnyen felborulnak, az áruházlánc kijelentette, ingyen biztosít szerszámkészletet a falhoz rögzítésükhöz.

Mivel ezt a szekrénycsaládot idehaza is kapni, a Vs.hu akkoriban megkereste a magyarországi IKEA-t. Kérdésükre a cég sajtósai elmondát, az IKEA korábban nem termékvisszahívást jelentett be, hanem egy komplex kampányt.

"A MALM komód esetében így szintén nem termékvisszahívásról vagy pusztán kiegészítő szerelőcsomag biztosításáról van szó, hanem az említett komplex biztonsági kampányról, amelynek részét képezi a MALM komódhoz tartozó kiegészítő készlet biztosítása is" – írták a Vs.hu-nak.

Miután tovább szaporodtak a halálesetek, és még egy gyermek meghalt a szekrény miatt, 2016 nyarán a cég bejelentette, visszahívja hírhedt darabot Észak-Amerikából. A Magyarországon forgalmazott IKEA-bútorokat nem érintette a visszahívás, de nálunk is ingyen biztosít a cég a falhoz rögzítéshez szükséges szerszámokat.

Camden Ellis 2014-ben, Curren Collas 2015-ben, Ted McGee pedig 2016-ban halt meg. Mindhármukra MALM szekrény dőlt rá.

2011-ben egy kétéves kisfiú halt meg, valamint 1989-ben, 2002-ben, és 2007-ben is valószínűleg a hasonló szekrények miatt halt meg négy gyerek. Minden haláleset az Amerikai Egyesült Államokban történt.

Forrás: Daily Mail


KÖVESS MINKET:
hirdetés
bmw-baleset.png

Kettészakadt a BMW, miután 180-nal villanyoszlopnak csapódott a húszéves sofőrrel

A zirci sofőrön már nem lehetett segíteni, utasa azonban életben maradt, bár súlyosan megsérült. A kocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 19.Meghalt a fiatal sofőr, aki autójával villanyoszlopnak csapódott tegnap Eplény közelében a 82-es főúton. Az RTL Klub híradója úgy tudja, a megengedett sebesség kétszeresével, körülbelül 180-nal száguldott, amikor a kocsi lesodródott az útról.

A 20 éves zirci sofőrön már nem lehetett segíteni. Egyik ismerőse azt mondta, építkezéseken dolgozott, a kocsira gyűjtött, amit pár hónapja vásárolt. Jogosítványát is ekkor szerezte meg.

Utasa ugyan túlélte, de súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A kocsi gyakorlatilag teljesen kettészakadt az ütközés erejétől, a sofőr felőli oldalból alig maradt valami. Egyelőre nem tudni, miért sodródott le az útról.


KÖVESS MINKET:hirdetés
tuzz.png

Lángokban áll egy budapesti társasház felső szintje, mintegy 200 négyzetméteren

Az Ipar utca és a Soroksári út sarkára nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.
Kép: olvasói fotó - szmo.hu
2019. augusztus 19.Tűz ütött ki egy társasházban Budapest IX. kerületében, az Ipar utca és a Soroksári út sarkán – írja a országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja.

A tűzesethez nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik megkezdték a lángok oltását. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Később kiderült:

egy hétemeletes társasházban keletkezett tűz, annak felső szintjén. A tűz mintegy kétszáz négyzetmétert érint.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
komlo-etterem.png

Egy szombathelyi étterem teraszán végezte a dolgát egy fiatal, még meg is lopta a helyet

Éjjel, sötétben könnyített magán, a térfigyelő kamerával viszont nem számolt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 19.A Nyugat.hu lett figyelmes a szombathelyi Komló Étterem posztjára, amiben egy gyomorforgató esetről számolnak be.

Mint írják, éjszaka egy fiatal srác járt az éttermük teraszán, aki konkrétan ott végezte a dolgát, sőt, ahogy a posztból kiderül, értéktárgyakat is eltulajdonított. Úgy tűnik, az sem zavarta, hogy a hely be volt kamerázva, így az akciója percről percre dokumentálva lett. Az étterem néhány pillanatképet is közzétett róla.

"Sajnos a GDPR szabályozás óta nem tehetjük meg, hogy arccal is megosszuk szeretett városunknak, mily helyi hős is vagy, így kérjük, hogy küldd el számunkra írásos beleegyezésed, hisz tényleg igazán remek dolgot hajtottál végre azzal, hogy nagy dolgodat nálunk végezted! A számodra értékes itt felejtett terméket a Komló nyitvatartási idejében természetesen átveheted. Amennyiben ez nem fog sikerülni, úgy természetesen postázni fogjuk a részedre, hisz számunkra első a vendég!"

- fogalmaztak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
benson.png

Borzalmas motorbalesetben szörnyethalt az NFL 36 éves egykori játékosa

Cedric Benson egy kisteherautóval ütközött, ő és utasa sem élte túl.
Kép: Wikipedia - szmo.hu
2019. augusztus 19.Egy motorbalesetben szombaton éjjel az életét vesztette Cedric Benson - írja a The Sun.

A lap hozzáteszi: a sportoló egy nővel utazott a motorján, amikor este 10 óra körül egy kisteherautóval ütköztek. A jármű kigyulladt, mindketten életüket vesztették. A balesetben két másik személy is megsérült, de az ő állapotuk nem életveszélyes.

Kezdőként Benson volt az első középiskolás játékos, aki valaha a Dave Campbell Texas Football című éves folyóirat címlapjára kerülhetett.

Cedric Benson sikeres egyetemi karrier után lett a Chicago Bears játékosa, majd 2008-ban a Cincinnati Bengalsnál folytatta. 2012. augusztus 12-én leszerződött a Green Bay Packers-szel. Egy egyéves megállapodást kötöttek, amelynek értéke 825 ezer dollár volt.

2012. október 7-én lábsérülést szenvedett, így ez lett az utolsó szezonja az NFL-ben. Az egykori NFL-futójátékos 36 éves volt.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x