hirdetés
'Már nem működik a szex a pasimmal, a kapcsolatunk is rámehet - de mi lehet az oka?'
Mi okozhatja az erekciós problémákat egy fiatal férfinál, aki korábban ki tudta elégíteni a barátnőjét? Szakértő ad választ a kérdésre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.


hirdetés

Sok kapcsolatban problémát jelent az, ha a férfi akár akaratán kívül nem tud úgy teljesíteni az ágyban, hogy az mindkét fél számára kielégítő. Az pedig különösen érzékenyen érinti az erősebbik nemet, ha a férfiasságuk nem úgy működik, ahogy ők szeretnék. Ez persze a párjukat is aggasztja, hiszen az erekciós problémák rányomják a bélyeget a szexuális életükre is.

Pontosan emiatt kért segítséget egy ilyen helyzetben lévő fiatal nő Deidre Sanderstől, a The Sun tanácsadójától. A 26 éves lány már három éve jár az egy évvel idősebb barátjával, akivel eleinte nagyon jó volt a szex, de az utóbbi időben már problémák voltak a teljesítményével. Nehéz volt elérni, hogy erekciója legyen, vagy ha ez sikerült is, nem tartott ki elég sokáig.

"Már három különböző orvosnál volt. Egyikük Viagrát írt fel neki, de az nem vált be. Megpróbálta, de engem nagyon lehangol az, hogy én nem tudom őt felizgatni. Minél hamarabb megoldást kellene találnunk erre a problémára, mert egyre nagyobb feszültség okoz mindkettőnknek"

- panaszolta a kétségbeesett barátnő.

Mi lehet a probléma a barátjánál?

A tanácsadó válaszában kiemelte, hogy az erekciós gondok egyáltalán nem azt jelentik, hogy a fiú nem kívánja a lányt. Inkább valami más állhat a háttérben:

kihathat a teljesítményére például a sok stressz, depresszió, szorongás, de akár a dohányzás, a túl sok alkoholfogyasztás vagy a munkától való túlhajszoltság is. A szakértő szerint a túlzott akarás és bizonyítás is közrejátszhat, mert folyamatosan attól fél, hogy újra és újra kudarcot vall.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
9 jel, hogy kiszúrd a szűklátókörű, begyöpösödött embert, akivel nincs értelme vitázni
Hidd el, értékes heteket, sőt hónapokat, éveket spórolsz meg vele. És rengeteg energiát.
A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. május 01.Van egy mondás, amely szerint kétféle ember létezik: akivel lehet értelmesen vitázni - vitázni, nem veszekedni! - és akivel nem. Az utóbbit jobb messziről elkerülni, mert csinálhatsz te akármit, mindig neki áll majd feljebb, te leszel leoltva, kiosztva, vagy akár megalázva.

Az IHeartIntelligence nevű önismereti weboldal pszichológusok bevonásával összeszedte azt a 9 bombabiztos személyiségjegyet, amit ha már az elején kiszúrsz egy emberen, jobb, ha azonnal menekülőre fogod. Mert egy szűklátókörű emberrel van dolgod, aki nem tud és nem is akar az orránál tovább látni.

1. Ítélkezik

Mindegy, hogy valakit nem ismer, semmit nem tud az életéről, sőt, talán egyetlen percet sem bírna ki a helyében, ő akkor is megmondja a tutit - a másik emberről. A szűklátókörű ember valós ismeretek, beleélés, empátia és többrétegű gondolkodás híján kockákba akar rakni mindent és mindenkit. Tudja, mi a helyes, mindenben. És természetesen mindig az a helyes, ami nem tér el az általa elfogadottól.

2. Csak neki lehet igaza

Ez az első szabálya. A második pedig: ha nem neki van igaza, akkor az első szabály lép életbe. A viccet félretéve: el sem tudja képzelni, hogy valamit nem ő lát, gondol helyesen. Az önreflexió és az önkritika is teljesen ismeretlen dolgok számára. Ha meg akarod győzni valamiről, gyakorlatilag mintha egy betonfalba ütköznél. Egy jottányit sem enged az álláspontjából, mert "csak".

3. Homofób, rasszista, nőgyűlölő...és társaik

Abban mindannyian egyetértünk, hogy elfogadni valamit, ami számunkra szokatlan, idegen, netán viszolygást keltő, nagyon nehéz dolog. De a széles látókörű, nyitott emberekben épp ez a jó. Nem élik meg fenyegetésként, ha valaki más, mert hisznek az "élni és élni hagyni" elvében. Egy begyöpösödött ember ennek épp az ellenkezője.

Ha valami vagy valaki nem illeszkedik az ő kis behatárolt világába, élből elutasítja, sőt bántja, gyalázza, vagy levegőnek nézi. Képtelen elfogadni, hogy a világ sokféle. És mivel mindenfajta másságot fenyegetésként él meg, ezekben a dolgokban gyakran nyilvánul meg agresszívan.

4. Sokat panaszkodik, de soha semmit nem tesz a változásért

Ezt mindannyian ismerjük. A panaszládát, akiknek tűrhetetlen a főnöke, hülye a férje/felesége, hálátlanok a gyerekei, ráhamuzik a fejére az erkélyről a fenti szomszéd. Aki állandóan beteg, migrénje van, folyamatos fájdalomban él, ráadásul őt mindenki kihasználja, bántja, sértegeti. Az élete úgy en bloc szörnyű, csak éppen az égvilágon semmit sem tesz azért, hogy ez megváltozzon. Ha megoldásokat javasolsz neki, elengedi a füle mellett, és kántál tovább.

5. Általánosít

Minden nő hisztis, minden férfi hűtlen disznó, minden gyerek neveletlen ("bezzeg az én időmben" stb.), a kolléganő azért sikeresebb nála, mert lefekszik a főnökkel, lehetne sorolni. Itt megint a már fent említett kocka-effektus lép életbe. Egy begyöpösödött ember az egész világot rekeszekbe akarja tenni, mert képtelen a komplex látásmódra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Hogyan döntsek a szeretőm és a társam között?
A hűtlenség a párkapcsolatban élők réme, hiszen ha ez megtörténik, akkor megtörik az az elképzelés, hogy a kettejük közössége szent és sérthetetlen. A megcsalt fél elveszíti a kizárólagosság érzését, legalábbis annak tudatát.
Laskai Nelli cikke a Boldognak lenni blogon, Fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. május 03.Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati tréner, több önbizalom-helyreállító és párkapcsolat-javító könyv szerzője. Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből.

A hűtlenség kérdését érdemes talán a morális mércén túl más szemmel is megnézni, hiszen minden ilyen döntés egy okozata valaminek. Persze, nem azt mondom ezzel, hogy a tett nem fájdalmas, nem tud kétségbeejtő lenni, csak azt, hogy a világon minden ok-okozati összefüggésben áll, és ez alól a párkapcsolat sem mentesül.

A hozzám érkező párok története alapjaiban megegyezik: valami hiányzott valakinek, és azt az űrt valahogy megpróbálta pótolni valamivel, vagy valakivel.

Amikor valaki döntést hoz, és megcsalja a társát, akkor válaszút elé kerül:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
15 dolog, amit NEM TESZNEK MEG a mentálisan erős nők
Például nem folynak bele a munkahelyi árulkodásba és a mások után való kémkedésbe.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. május 02.1. Nem hasonlítgatják össze magukat állandóan más emberekkel

Akár egy híresség vagy egy influencer Instagram-fotóit nézed, akár az ismerőseid egzotikus nyaraláson készült fotóit, akár azokat a képeket, amiket a barátaid tettek fel azzal a céllal, hogy megmutassák, milyen csinosak, sikeresek, boldogok, mennyire "tökéletes" szülők stb., mind afelé terel, hogy óhatatlanul is összehasonlísd az életedet az övékkel.

Nos, a mentálisan erős emberek egyrészt tisztában vannak azzal, hogy amit a közösségi oldalakon tesznek közzé mások, a sokszor csak kirakat. Másrészt azt is tudják, hogy ennek az összehasonlításnak és méricskélésnek nincsen sok értelme, mert mindenki másban jó, mindenki máshoz ért.

2. Nem "bezzegelnek"

"Bezzeg a kolléganőm kapott fizetésemelést","bezzeg az unoktestvéremék már építkeznek és saját házuk lesz", "bezzeg Julinak minden elsőre sikerül". Ismerős kifejezések? Akkor töröld is őket azonnal a szótáradból. A bezzelegés az irigykedés melegágya. Az irigykedés pedig csak arra jó, hogy eltántorítson a cljaidtól és feleslegesen frusztráld magadat. Ja, és ha a szüleid, nagyszüleid vagy rokonaid kezdenek el bezzegelni, állítsd le őket, és mondd azt: "Az az ő életük és nem az enyém."

3. Nem ragaszkodnak mindig mindenben a tökéletességhez

A perfekcionizmussal az a baj, hogy gyakran irreális elvárásokat támasztasz magaddal szemben. Ez pedig a stresszt növeli, és ha nem vagy mindig mindenben tökéletes, olyan szinten vág tönkre az ennek való megfelelés és a nyomában jelentkező elégedetlenség, hogy egy idő után feladod a céljaidat.

Ez nem azt jelenti, hogy hanyagul kell elvégezned a munkádat, hogy piszkos cipőben és zsíros hajjal kell járnod, és hogy otthon hetekig álljon halmokban a szennyes és a mosatlan. Hanem azt, hogy mivel nem lehetsz egyszerre mindenben tökéletes, megtanulsz priorizálni, és napról napra fontossági sorrendet állítasz fel a feladatokban. Nagytakarítás? Elég havonta egyszer elvégezni. Vasalás? Próbáld meg mosás után egyszerűen kirázni és vállfára akasztva szárítani a ruháidat, mert sokszor az is elegendő. Elborít a munkahelyeden a sok feladat? beszéld meg a főnököddel, melyik a legfontosabb, melyiknek a legszorosabb a határideje és tedd e szerint sorrendbe őket. Nem tökéletes ma az outfited? Felszedtél pár kilót? Kit érdekel? Akinek nem tetszik, tartsa meg magának a véleményét.

4. Nem irigykednek folyton másokra

Mert tudják: nem látunk bele mindig a többiek életébe, nem tudjuk, milyen "démonokkal" küzdenek, milyen betegségen esnek át, mennyi melót raknak abba, hogy sikeresek legyenek, mennyi mindenről mondtak le, mennyi áldozatot hoztak a céljaik eléréséért.

5. Az érzékenységet nem tartják gyengeségnek

A céljaik elérése érdekben sokan keménynek és mindig komolynak mutatják magukat. Vezető pozícióban lévő nők között akad, aki kínosan ügyel arra, hogy ne mosolyogjon, soha, egyetlen pillanatra se látsszon bizonytalannak, aggodalmasnak, fáradtnak stb. mert ez (szerintük) a külvilág felé azt jelzi, hogy nagyon sebezhetők, és attól félnek, hogy emiatt alkalmatlannak tartják őket a munkakörükre.

A mentálisan erős nők nem keménykednek, és nem akarják eljátszani, hogy mindig minden helyzetben mindennel boldogulnak és valódi terminátorok. Akinek rendben van az önbizalma, önértékelése, az nem szégyelli, ha időnként segítségre van szüksége. Beismeri, ha hibázik, elismerni a gyengeségeit, és tisztában van a határaival.

6. Nem hagyják, hogy az átmeneti önbizalomhiány és kételkedés eltérítse őket a céljaik elérésében

Mindenkivel, az erős és magabiztos emberekkel is előfordul, hogy valamiben elbizonytalanodik. Ilyenkor a csapongó gondolataink között felmerülnek olyanok is, hogy "mit szólnak ehhez mások", "nem vagyunk elég jók", "nem vagyunk elég okosak", "Ez úgysem fog összejönni", "bármennyit dolgozunk, úgysem sikerül".

Ilyenkor különféle technikákkal érdemes túllendülni a nehéz perióduson, Van, akinek a sport, másnak a jóga, a tánc, a meditáció, az imádság segít vagy éppen a mentáltréning technikák egyike. Ilyenkor a rövidtávú cél az, hogy leküzdjük a félelmeinket és a hosszú távú cél elérésének lépéseire fókuszáljunk.

7. Nem gondolnak túl mindent

Iszonyatosan sok időt és energiát emészt fel, ha folyton azon rágódsz, ki mikor mit és miért mondott, mit gondol rólad (úgysem találod ki), mit akart valójában mondani. Ki mikor mivel bántott meg, ki mikor mondott negatívat, ki hogy néz ki és miért és a többi. Teljesen feleslegesen. Szóval ilyesmibe ne is menj bele.

Luther Márton mondta egyszer a kísértésről:

"Azt nem kerülhetjük el, hogy madarak repüljenek el a fejünk felett, de azt már megakadályozhatjuk, hogy fészket rakjanak a hajunkban".

Ez a túlagyalásra, a dolgok túlkombinálására is igaz.

8. A mentálisan erős nők nem félnek el a nehéz kihívásoktól

Függetlenül attól, hogy a karrierben való előrelépésről vagy egy kellemetlennek ígérkező, de annál fontosabb beszélgetésről van-e szó. Aki soha nem néz szembe a kihívásokkal és nem hajlandó keményen dolgozni a céljaiért, a saját magát okolhatja a kudarcaiért.

9. Nem félnek a szabályok megszegésétől

Sokan úgy tartják, hogy bár a szabályok követése fontos - például a közlekedésben, az elemi udvariasságban a gyermeknevelésben -, akadnak olyan területek, amelyekben időnként éppen a normaszegés hozza meg a sikert. Ilyen terület a kutatás. Attól, hogy léteznek bejáratott, ismert utak, nem jelenti azt, hogy ne lehetne új ösvényeket vágni.

10. Nem mások kárára lépnek előre

A mentálisan erős nők nem árulkodással, pletykával, intrikával, hazudozással, munkahelyi kémkedéssel, mások bemószerolásával és a hibáikra való mutogatással próbálnak előrejutni.

Ha valakinek sok ideje marad mások dolgával foglalkozni, az mikor dolgozik?

11. Nem engedik, hogy mások korlátozzák a lehetőségeiket és rombolják az önbizalmukat

Amikor csak lehet, kerülik azokat, akik nem építenek, hanem rombolnak. És hisznek magukban.

12. Nem ostorozzák szüntelenül magukat, ha valami nem sikerül

Bár fontos a személyes felelősségvállalás, ha hibázol, az is, ha elemzed a szituációt, mi vezetett a hibához, majd megpróbálod elkerülni a következő alkalommal a hibához vezető helyzetet, ne tépelődj órákig a problémán, ne mondogsd másoknak és magadnak, hogy hülye vagy, és ne könyveld el magadat vesztesnek. Még akkor sem, ha sorozatban történnek rossz dolgok. Egyszer minden véget ér, a pechszéria is.

13. Nem maradnak csendben, csak azért, mert elvárják tőlük

Újra és újra előrukkolnak az ötleteikkel, elképzeléseikkel. Ha nem engedik be őket az ajtón, bemásznak az ablakon.

14. Nem hagyják elveszni magukat, nem hagyják magukat belesüppedni a kudarcokba és az érdektelenségbe

Képesek váltani. Ha lehetőségük adódik rá, más pozícióba helyezkedni vagy otthagyni a munkahelyet, megszakítani a kapcsolatot a mérgező barátokkal, új hobbit találni, amiben sikereket és pozitív visszajelzéseket kapnak stb.

15. Nem titkolják a sikereiket

A nők gyakran attól tartanak, hogy arrogánsnak vagy túlságosan karrieristának, esetleg munkamániásnak tűnnek. Ezért a sikereikről sokszor hallgatnak, nehogy rosszat gondoljon róluk valaki vagy beszóljon nekik miatta. A mentálisan erős emberek kevesebbet foglalkoznak mások véleményével és reakcióival, így azok kevésbé zökkentik ki és befolyásolják őket.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
12 komoly testi és lelki tünet, hogy teljesen kiégtél, azonnal lazítanod kell
Különben összeomlasz. Az önkímélet és az önszeretet nálunk nem túl vagy divat, pedig épp ideje lenne 'bevezetni'.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. május 03.A "kiégés" szindrómának itthon még nincs nagy kultúrája, pedig a jóléti államokban már komoly szakirodalma van ennek a nagyon is aggasztó tünetegyüttesnek.

Elsősorban munkahelyi kiégésről szoktak beszélni: a túlhajszolt, túlstresszelt, agyonnyomasztott dolgozó egyszer csak átlendül egy határon, fásult lesz, minden mindegy lesz neki, aztán vagy belebetegszik, vagy felmond.

A Business Insider magazin Kathleen Hall pszichológusnak - az úgynevezett Stressz Intézet vezérigazgatójának - segítségével listába szedte a krónikus kiégés lelki és testi tüneteit. Nem is bonyolult megjegyezni őket, de ha egyet, vagy főleg többet felfedezel magadon, azonnal változtatnod kell.

Lelki tünetek

Düh

Agresszió

Motiválatlanság

Eltávolodás-érzés

Kóros idegesség, szorongás

Depresszió

Összezavarodott, egymásnak ellentmondó érzések

Testi tünetek

Gyomorproblémák (reflux, fekély, hasmenés, állandó gyomorgörcs és/vagy hányinger)

Visszatérő fejfájás, migrénes rohamok

Hát- és nyakfájdalom

Alvászavarok, kóros álmatlanság, folyamatosan kimerültség

Súlyproblémák, hirtelen fogyás, majd indokolatlan hízás, akár ismétlődően

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x