hirdetés
body.jpg

Már nem ciki a narancsbőrös fenék: több ezer nő posztolt már ilyen képet magáról Instagramon

A kampányt egy plus size modell indította el, miután úgy döntött, tesz valamit annak érdekében, hogy minél több nő érezze jól magát a bőrében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 13.


hirdetés

Már évekkel ezelőtt is elindult egy "Mutasd meg a cellulitiszed"-kampány, ám a Yahoo Lifestyle szerint most egy újabb hulláma érkezett el.

A kezdeményezés lényege azt üzenni, hogy egyikünk sem tökéletes és a narancsbőrös testrészeinket sem kell szégyellnünk. A gondolat legelszántabb képviselői #celluLIT-hashtaggel üzennek a világnak.

Iskra Lawrence egy 28 éves plus size modell, aki úgy döntött, tesz valamit annak érdekében, hogy minél több nő érezze jól magát a bőrében. Testpozitív kampányával arra buzdítja a nőket, hogy törekedjenek a boldogságra, és azt ne a külsőségekben keressék.

Az ötlet népszerűsítésére az Instagramon hashtageket használ, hogy összekapcsolja hasonló gondolkodású nőket világszerte.

Július 31-én Lawrence egy fényes rózsaszínű, egyrészes fürdőruhát viselő képet tett közzé magáról, amin narancsbőre is látszik.

"Ó, hé #celluLIT"

- írta a kép mellett. Posztjában arról ír, hogy

az élet akkor szép, ha önmagad számára éled és nem mások véleménye és ízlése szerint.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Oh hey #celluLIT… Today and everyday I’m sharing my AerieREALism! To me that’s getting to such a comfortable place with myself that I don’t care what anyone thinks of me. I’m on day 6 of my no makeup challenge and I couldn’t feel more confident and grateful to be in my body and skin. Life’s so much easier when you live it for YOU Not for someone else’s beauty ideal, someone else’s validation, or a socially constructed perfection. Being you and doing you is always enough Can’t wait for you to share your REALism and read all about them in the comments? ??? @diggzy #aeriereal #aeriepartner #selflove #bodyconfidence #nophotoshop #realisbeautiful #bodypledge

i s k r a (@iskra) által megosztott bejegyzés,

Azóta több mint 18 ezer nő osztott meg hasonló képeket a #celluLIT hashtag használatával.

Köztük van az erőemelő Meg Gallagher is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#celluLIT @iskra

Meg ? Strength & Fitness Coach (@megsquats) által megosztott bejegyzés,

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
sad-1929544_960_720.jpg

Egészségesebbek és jobban élnek azok a fiúk, akik közel állnak az anyjukhoz - állítja a tudomány

Az erős anya-fia kötés megakadályozza a bűnözést serdülőkorban, sőt jó hatással van az alkohollal, drogokkal kapcsolatos döntésekre is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 13.A tanulmányok azt mutatják, hogy az anyjukhoz közel álló fiúk kevésbé depressziósak és jobban teljesítenek az iskolában - írja a Yahoo Lifestyle.

A lap kiemeli, hogy fiúkat nevelni nem könnyű, hiszen az anyák gyakran érzik úgy, hogy már nem szeretgethetik a fiukat, főképp nem mások előtt, ami esetleg már ciki lehet a gyerek számára idősebb korban. Ám a tudomány azt mondja: nem érdemes szándékosan egy kis távolságot sem tartanunk, mivel az anyák fontos szerepet játszhatnak abban, hogy segítsenek a fiúknak érzelmileg megbirkózni a mai világgal.

Tanulmányok azt mutatják, hogy azok a fiúk, akik anyjukkal szoros kapcsolatban vannak, egészségesebb életet élnek, mind fizikai, mind lelki szempontból.

Egy több mint 400 középiskolás fiúval elvégzett tanulmány azt mutatta, hogy az anyákhoz közel álló fiúgyermekek

nemcsak érzelmileg voltak nyitottabbak, hanem erősebb barátságot alakítottak ki, kevésbé voltak depressziósak és szorongók, mint sokkal macsóbb osztálytársaik. És mellesleg jobb jegyeket is kaptak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
dohanyzas-gazda-kutya-1000x583.jpg

Megrendítő videó mutatja be, milyen hatással van a dohányzás a háziállatokra

A cigifüst nemcsak a kutyák és macskák tüdejét roncsolja, de rákot is okozhat, amibe belehalhatnak – ahogy ezt a kisfilm is ábrázolja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 09.Megrázó kisfilmmel hívja fel a figyelmet a dohányzás állatokra mért káros hatásaira a Quit leszokást segítő szervezet.

A videóban azt mutatják be, hogyan betegszik meg az ember legjobb barátja, a kutya, ha folyamatosan cigiznek a környezetében.

A főszereplő a Max nevű kutya, aki állandóan gazdája nyomában lohol: várja, hogy a férfi felébredjen, ennivalót kunyerál, amikor eszik, elmegy vele a munkába, együtt sétálnak az erdőben, szóval szinte mindig ott van vele.

De bármit csinálnak, a gazdája egyfolytában szívja a cigarettáját, még a kocsijában is, így a négylábú kedvence is vele együtt nyeli a füstöt. Látszik, hogy a férfi számára létszükséglet a dohányzás, mindenhová magával visz egy dobozzal.

Ahogy telnek a napok, a mindig izgatott, fürge és lelkes Max viszont egyre inkább távolmarad gazdájától, léptei lelassulnak, nem kér már a reggeliből, és egyre többször nyüszít és fekszik a földön. A változás a férfinek is feltűnik, hiszen hű társa már csak árnyéka régi önmagának.

El is viszi kutyáját az állatorvoshoz, ahol kiderül, hogy nagy a baj: Max rákos, azért gyengült le ennyire. Gazdája láthatóan csak akkor döbben rá, hogy akár el is veszítheti a kedvencét.

Az utolsó képkockáknál a felirat világosan megfogalmazza a kisfilm üzenetét:

"Ha a háziállatod környezetében dohányzol, kétszer akkora esélye van arra, hogy rákos lesz. A legjobb barátod követ mindenhová. Vezesd jól!"

Quit smoking for your pets

Smoking kills your pets ?


KÖVESS MINKET:
hirdetés
macska-simogatas-pexels-1000x666.jpg

Jó hír a macskatartóknak: megszüntetheti a szőrallergiát egy vakcina, amit az állatnak kell beadni

Akár pár éven belül piacra dobhatják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 10.Úttörő ellenszer érkezhet az állatszőr allergiára: olyan macskáknak beadandó vakcinát készítenek a tudósok, amely megszüntetheti az allergiás reakciókat az embereknél.

A Journal of Allergy and Clinical Immunology című szaklapban megjelenő tanulmány szerint

a Zürichi Orvosi Egyetemen sikeres teszteket bonyolítottak le az injekcióval, amelyet 54 macskának adtak be, és mindegyiken működött. Ez segíthet azoknak, akik szeretik a cicákat, de nem tarthatnak, illetve nem lehetnek a közelükben, mert allergiás reakciót váltanak ki náluk a szőrük.

A szőrallergiások szemviszketést, könnyezést, orrfolyást, tüsszögést tapasztalhatnak, de vannak, akiknél súlyosabb tünetek is jelentkezhetnek. Ezeket az úgynevezett Fel-d1 fehérje okozza, amely az állatok nyálában, vizeletében található, onnan a szőrükre kerül, de könnyen átragadhat például a bútorokra vagy az ember testrészeire is, ha a kutya vagy a macska érintkezik vele. Ha az ember beszippantja, hisztamint, egy biológiai anyag túltermelődését váltja ki, amelyet az immunrendszer védekezésképpen bocsát ki. A kellemetlen tünetek valójában ez, és nem a Fel-d1 fehérje okozza.

A svájci tudósok viszont az elmúlt évtizedekben azon dolgoztak, hogy kifejlesszenek egy olyan ellenszert, amely meggátolja az allergiás reakciók kialakulását.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
virtualis-valosag-szules-1000x583.jpg

Ez segíthet a szülésnél: virtuális valósággal terelnék el a szülési fájdalmakról a vajúdó nők figyelmét

A cél az, hogy a kismamák relaxáljanak, és kevésbé koncentráljanak a nehézségekre, így akár a komplikált szüléseket is elkerülhetik. De nem minden anya támogatja ezt az ötletet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 10.21. századi technikai vívmány segíthet a nőknek szülés közben: az orvosok egy virtuális valóságot lefestő szemüveggel könnyítenék meg a vajúdást a kismamáknak. A walesi kórházakban már tesztelik ezt a módszert, és ha a tapasztalatok pozitívak lesznek, akár máshol is elterjedhet.

A BBC egy videóban be is mutatta, hogy nézne ki ez a - valódi - valóságban.

A szülőszobában a kismamák szeme elé helyeznek egy VR-szemüveget, amellyel egy teljesen más környezetbe képzelhetik magukat, és elterelheti a figyelmüket a fájdalmakról.

Ebben a videóban a nő például a tenger alatt búvárkodik a virtuális valóságban, a halak és más élőlények megfigyelése pedig annyira lefoglalja és megnyugtatja, hogy kevésbé koncentrál a hasában mozgó magzatra. De a VR-szemüveggel gyakorlatilag bárhová "elutazhatnak": tengerpartra, az űrbe, a sarkvidékre, stb.

A szülést segítő módszert a Cardiff Egyetem kezdte el tesztelni Walesben. A BBC videójában szereplő kismama azt mondta, a virtuális valóság valóban segített neki relaxálni, de csak a vajúdás korai szakaszában.

"Később már azt mondtam 'ó ne', inkább a valóságban szeretnék lenni, vagy valami mást kipróbálni. Szerintem ez rendben van. Viszont tényleg segít, mert ha csak óránként 20 percre ki tudsz kapcsolni, az már jó lehet"

- mondta.

Ő úgy tapasztalta, hogy a tengerpart és a víz alatti merülés különösen jó hatással volt rá, mert tényleg megnyugtatta.

Security Check Required

null

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x