paper-1100254_640
Már nem a Szürke ötven árnyalata a legolvasottabb
A 2016-os Könyvkihívásból már eltelt 3 hónap, megnéztük melyik könyveket szeretitek idén a legjobban! Mutatjuk a márciusi nyertest és a Libri Kiadó által felajánlott nyereményeit is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. április 22.


Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a 2016-os Könyvkihívásra idén több ezren regisztráltatok már és rengetegen teljesítettétek a kihívásokat! Lezárult a Könyvkihívás harmadik havi, azaz a márciusi nyereményjátéka, a nyertesünk pedig már minden bizonnyal a kezébe is foghatja a Libri Kiadó által felajánlott könyvnyereményeit.

Nagy megdöbbenésünkre és persze hatalmas örömünkre, már eddig is rengetegen teljesítettétek az idei kihívásokat. De ez nem minden, már több mint 6897-en regisztráltatok a Könyvkihivas.hu oldalra. Ez óriási szám. Örülünk, hogy ilyen sokan olvastok és teszitek ezt akár napi rendszerességgel is.

A Könyvkihívás márciusi nyertese

A havi kihívás teljesítői közt minden alkalommal értékes nyereményeket sorsolunk ki a Libri Kiadó jóvoltából.

Dürgéné Fehér Beáta és nyereményei:

Szabó Róbert Csaba: Alakváltók

Szabó Márton István: Másodlagos kötések

márciusi nyeremények

Szabó Róbert Csaba: ALAKVÁLTÓK c. regényéről röviden:

A regényt az Írók Boltjában mutatják be 2016. május 4-én, szerdán 17.00-kor. A szerzővel Gaborják Ádám beszélget majd. Az Alakváltók a „román Sztálin”-nak is nevezett hírhedt diktátor, Gheorghiu-Dej uralmának korszakába, az ötvenes évekbe, majd a Ceauşescu-diktatúra első évtizedébe vezet vissza bennünket, miközben keretéül a ’89-es forradalom szolgál.

A regény izgalmasan összefonódó történetszálai azt a kérdést vetik föl, hogy bő negyven év diktatúra után és a bukaresti forradalom vérgőzös napjait követően, amikor a régi kommunista elit képviselői kerültek ismét hatalomra, történhet-e valódi megújulás, vagy a változó hatalmi viszonyok szerint az emberek csupán újabb és újabb alakokat öltenek a történelem emésztő körforgásában. Ahogy az annyiszor előfordult már a második világháborút követően Romániában: nálunk, Kelet-Európában.

Szabó Márton István: MÁSODLAGOS KÖTÉSEK c. művéről röviden:

Szabó Márton István takarékosan bánik a költészet eszközeivel. A hétköznapok nyelvének leheletnyi elmozdításával teremt erőteljes lírai jelenlétet. Az így felszabadult szavak között új összefüggések burjánzanak, és a csöndes, nyugodt dikció többet mond el egy kapcsolat végéről, utazásról és gyermekkorról, az elmúlás – korai – előérzetéről, emlékezés és felejtés dialektikájáról, mint amennyi egyébként szavakkal kifejezhető volna.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a tavaly nagy népszerűségnek örvendő Szürke ötven árnyalata, hogyan szerepel idén a Legolvasottabb listán. Megnéztük, hogy három hónap elteltével melyik könyveket szeretitek a legjobban. A Könyvkihívás oldalán - biztosan már ti is felfedeztétek - vezetünk Toplistákat is. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a tavaly hónapokig több kategóriaban is első helyen szereplő Szürke ötven árnyalata még mindig uralja-e a legolvasottabb könyvek kategória első helyét.

Névtelen

Az első 3 hónap eredményei alapján, íme a 2016-ban legtöbbször olvasott könyvek toplistája:

1. Paula Hawkins: A lány a vonaton

2. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

3. E. L. James: Grey - A szürke ötven árnyalata Christian szerint

4. Andy Weir: A marsi

5. Emma Donoghue: A szoba

6. Jane Austen: Büszkeség és balítélet

7. James Dashner: Az útvesztő

Egyetértesz a kialakult sorrenddel? A Könyvkihívás felületén a könyvekre kattintva olvashatod a véleményeket is róluk!

Ha Te is szeretsz olvasni, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x