hirdetés

Már faültetést is rendelhetsz a Netpincéren pár száz forintért

Az egész tulajdonképpen úgy működik, mintha ebédet rendelnél magadnak. Kiválasztod, hány fát szeretnél ültetni, és az erre a célra befizetett pénzt a Netpincér levonások nélkül továbbítja a MyForest alapítvány részére.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 30.


hirdetés

Érdekes ötletet valósít meg a Netpincér, ahol most már nem csak ételt, hanem faültetést is lehet rendelni - írta meg a Forbes.

Az akciót a Myforest alapítvánnyal közösen valósítják meg. A Netpincér oldalán ki lehet választani, hány fát szeretnél ültetni, és az erre a célra befizetett pénzt a cég levonások nélkül továbbítja az alapítvány részére.

"A MyForest - Közösségi Erdőkért Alapítvány egy olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a földön található erdők számának megduplázása érdekében"

hirdetés

- írják magukról. Céljuk, hogy segítsék az erdők megduplázását, mert a klímaválság egyik oka, hogy az ipari fejlődés nyomán eltűnt az erdők kétharmada. A maradék erdős terület pedig már nem képes megkötni az emberi tevékenység által kibocsátott CO2 mennyiséget, amely az emberiség pusztulásához vezethet.

Ezért a közösségi adományokból erdőket telepítenek Magyarországon. Jövő év tavaszán például 20 ezer facsemetét ültetnek el Nógrád megyében.

Úgy számolják, hogy fejenként 200 fát kellene ahhoz ültetni, hogy kétszeresére nőjön a fás terület.

A létrehozott erdőket bárki meglátogathatja. Azt is ígérik, hogy ezek már "örökerdők" lesznek, tehát nem lehet a fákat kivágni. Az erdőket tíz évig gondozzák, utána már a természetre bízzák a fejlődésüket.

Az alapítvány földtulajdonosok jelentkezését is várja, olyanokét, akik húsz évre bérbe adják a területeiket erdősítési célra. Aki pedig szívesen segítene az ültetésben, önkéntesként megteheti. Diákok is rendelhetnek "saját erdőt" maguknak, amely egy életen át összekötheti őket - írják a MyForest honlapján. Sőt, már ajándékba is adható faültetés, amelyről egy külön oklevelet is küldenek az adományozónak.

Az ételszállító cég honlapján 510 forintért rendelhető egy facsemete, de lehet egyszerre többet is vásárolni.

A faültetés a megoldás a klímakatasztrófa ellen!

Elkészítettünk egy videót, amely összefoglalja, miért érdemes fát ültetni a klímavészhelyzet elkerülése érdekében.

Cselekednünk kell, hiszen a klímakatasztrófa elkerüléséhez az a megoldás, ha megduplázzuk a földi erdők számát!

Osszátok meg a videót, ha fontosnak tartjátok az üzenetet!

Közzétette: MyForest - Közösségi erdők – 2019. július 7., vasárnap

Más, hasonló kezdeményezés is van már, ahol a vásárlás és a faültetés összekapcsolódik. Ilyen például a Plant a Tree, amelynek keretében a gin alapú koktélok után vásárlói egy facsemete ültetését is támogatják. A környezettudatos koktél 4800 forintba kerül, amiben az elültetett fa, az erdészet költsége, illetve a növény és a termőföld gondozása is benne van. Aki pedig nem akar italt rendelni, annak is van lehetősége a faültetést segíteni, ők 2990 forintért támogathatnak egy fát.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
lucatrapanese_kislany.png

20 családnak nem kellett a Down-szindrómás kislány, végül egy szingli férfi fogadta örökbe

A Down-szindrómával született kislányról a rendellenessége miatt az édesanyja is lemondott.
Fotó: Instagram - szmo.hu
2019. november 29.


hirdetés

Csupán 13 napja élt, de biológiai anyja után már 20 családnak sem kellett Alba. A Down-szindrómával született kislányt végül egy nápolyi férfi fogadta örökbe, aki első pillantásra beleszeretett a tüneményes kisbabába, írja a Mirror.

Az olasz szinglinek nem okozott gondot a kislány állapota, mert gyerekkora óta önkénteskedett fogyatékkal élők között, így bátran vállalkozott a szülői feladatra. Luca Trapanese az első találkozásukról azt mondta:

hirdetés

"Amikor először tartottam a karjaimban, elöntött a boldogság. Azonnal éreztem, hogy ő az én lányom."

A férfi azt is elárulta, ez volt életében az első alkalom, hogy újszülött volt a kezében.

Trapanese a közelmúltban az Instagramon kezdte el dokumentálni kettejük 2017 nyara tartó közös életét. A férfinek azóta több mint 130 ezer követője lett a közösségi platformon. Mondjuk az ehhez hasonló szupercuki fotók után ez nem is csoda:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I primi sogni? #alba #nataperte #sogni #paternità #marzanoappio

Luca Trapanese (@trapaluca) által megosztott bejegyzés,

Néhány napja egy brit tanárnőről írtunk, aki az anyja halála után örökbe fogadta Down-szindrómás tanítványát:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kamion-1.jpg

Kamionosok gyűjtenek a Heim Pál Gyermekkórháznak: lázmérőt, vérnyomásmérőt, tisztálkodási szereket is kértek tőlük

A kórház alapítványának kuratóriumi elnöke elmondta, hogy sokszor az orvosi műszerek megvásárlása is az ő feladatuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Kamionosok gyűjtenek a Heim Pál Gyermekkórház javára.

A pénzből – a kórház alapítványának kérésére – például lázmérőt, vérnyomásmérőt, tisztálkodási szereket és kanapéágyakat vesznek, utóbbiakat a szülők számára.

Az egyik ötletgazda kamionos, Generál Lajos az RTL Híradónak elmondta, hogy megkeresték a kórházat, hogy mire lenne szükségük, és megdöbbentek a válaszon. Szerinte a felsorolt cikkeknek alapvető dolgoknak kellene lenniük egy kórházban.

A Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Kemény János elmondta, hogy sokszor az orvosi műszerek megvásárlása is az ő feladatuk. A mindennapi munkához pedig szükségük van az "apró dolgokra" is.

hirdetés

A gyűjtés december 15-ig tart, ezután megveszik a szükséges eszközöket, melyeket még karácsony előtt átadnak a gyermekkórháznak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:


hirdetés
pincerno_auto_texas.png

Autót vettek a vendégek a pincérnőnek, aki naponta órákat gyalogolt a munkahelyére

A texasi lány még most is alig hiszi el azt, ami vele történt. Néha még mindig kinézeget a lakása ablakán, hogy a kocsi biztosan ott áll-e.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2019. november 29.


hirdetés

22 kilométer - ennyit sétált naponta a lakása és a munkahelye között összesen Adrianna Edwards. A texasi pincérnő az elmúlt hetekben több mint 11 kilót fogyott is, de nem ezért választotta a gyaloglást: a fiatal lánynak a kiadásai mellett nem volt pénze autóra, írja a Daily Mail. Néhány napja azonban igazi csoda történt vele: a reggeli után távozó vendégek egy autóval lepték meg a pincérnőt.

"Még egy kis jégkrémet kért a hölgy, én meg természetesen vittem neki" - mesélte a történetet az immár autótulajdonos Adrianna.

hirdetés

Ezután a pár távozott, majd néhány óra múlva visszatért a nő egy 2011-es Nissan kulcsaival.

"Tudom, hogy hálaadás van, de azt mondtam neki, hogy boldog karácsonyt" - mondta a neve elhallgatását kérő asszony. - "Remélhetőleg, egy nap majd ő is továbbadja valamilyen formában azt, amit most tőlünk kapott."

A fiatal lány egyébként éppen autóra spórolt, de a kiadásai mellett ez még jó ideig eltartott volna. Mostantól viszont nem kell naponta négy és fél órát gyalogolnia a galvstoni étterembe, az ingázás teljes időtartama harminc percre csökkent.

Adrianna azóta is alig akarja elhinni, ami vele történt. Még most is gyakran kinéz a lakása ablakán, hogy ott áll-e a ház előtt a hófehér kocsi.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
jamalhinton_wandadench.png

Negyedszer ünnepelte a hálaadást a nagyi az idegennel, akit véletlenül hívott meg vacsorára

A férfi először nem értette, mit akar tőle az asszony, de később kedvet kapott a családi vacsorához. Azóta hagyomány lett a közös hálaadásból.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2019. november 29.


hirdetés

Félreértésnek indult, családi hagyomány lett abból a rossz helyre küldött üzenetből, amiről korábban mi is részletesen beszámoltunk. Wanda Dench unokáját szerette volna áthívni hálaadás esti vacsorára, de helyette az akkor 17 éves Jamal Hintonnak küldte el az üzenetet. Gyorsan kiderült a félreértés, de végül a fiatal fiú kíváncsiságból elment az összejövetelre, amit azóta sem hagyna ki.

Mára a Hinton és a Dench család közös hálaadása az egyik legnagyobb sztori az amerikai médiában, évről évre mindenki beszámol a banális véletlen folytán rokonságba keveredett famíliák közös ünnepléséről.

hirdetés

Wanda és fogadott unokája nemcsak novemberben lépnek kapcsolatba egymással, hanem az asszony jó nagymamához híven folyamatosan képben van a fiú életével kapcsolatban. Jamal pedig lelkesen beszámol minden történésről Denchéknek.

Az idei hálaadás azonban kicsit nehezebben jött össze, mert időközben Jamal egy másik városba költözött a barátnőjével, de végül nem maradt el a nagy találkozás. Ezúttal Wanda és férje utaztak Jamal családjához a közös vacsorára és az elmaradhatatlan meccsnézésre. A jó hangulatú estéről a fiú barátnője hosszabb videót is feltöltött a YouTube-ra:


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!