hirdetés
szorolap-cimkep.jpg

Már el is temették a mohácsi polgármestert, de még mindig a szórólapjait osztogatják

Szekó József tragikus balesetben halt meg két hete, egy olvasónk szerint azonban továbbra is kampányolnak a nevével és arcával.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy tragikus körülmények között meghalt Mohács polgármestere, Szekó József, aki az önkormányzati választáson is indult volna.

A 64 éves, Fidesz-KDNP színeiben induló politikust egy borospincében találták holtan. Úgy tudni, baleset történhetett vele a gázzal teli pincében.

A választás előtt "kiesett" (azaz visszalépő, vagy elhalálozott, esetleg választójogát elvesztő) jelöltek helyett nem lehet új jelölteket állítani az októberi önkormányzati választáson.

Szekó József egyetlen ellenfele az MSZP-s Csorbai Ferenc volt, így ha ő akár egyetlen szavazatot is kap, megválasztják polgármesternek.

A mohácsi Fidesz ezért aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy jelöltjük halála után a kihívója se lehessen polgármester, szerintük nem fair a kialakult helyzet.

Annak ellenére, hogy Szekó József már lassan két hete meghalt, szombaton pedig már a temetésére is sor került, még mindig az arcképével és a nevével ellátott szórólapokat osztogatnak a helyieknek.

Mohácsi olvasónk postaládájába tegnap dobták be, le is fotózta az előzményeket ismerve meglehetősen morbid kiadványt:

Kerestük a Fidesz mohácsi irodáját az üggyel kapcsolatban, ha érdemben válaszolnak, frissítjük cikkünket.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
takacs_bence_mentos.jpg

Holtan esett össze egy 22 éves, kapuvári mentős

A tragédia teljesen váratlanul történt - a férfi másnap kapta volna meg kaminos jogosítványát is, ami nagy álma volt.
Címkép: Országos Mentőszolgálat/Facebook - szmo.hu
2019. október 10.Minden előzetes panasz nélkül esett össze Takács Bence, fiatal mentő-gépkocsivezető, amikor szolgálaton kívül egy bajtársával találkozott tegnap - számol be a kapuvári tragédiáról Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

Elmondásuk szerint a 22 éves férfi szakszerű újraélesztését barátja azonnal megkezdte, majd a kiérkező eset kocsi és a mentőhelikopter személyzete küzdött az életéért órákon keresztül.

Sajnos emberfeletti küzdelmükkel sem sikerült megmenteniük bajtársuk életét.

"'Picur' jelenség volt a megyében, hiszen óriás termete miatt hamar felfigyeltek rá az emberek. Álma volt, hogy a mentők mellett kamionozzon, amihez épp tegnap érkezett meg a szükséges jogosítvány. Imádott vezetni és ahol tudott segített"

– áll a bejegyzésben, amiben azt is kiemelik, hogy Bence számára a Kapuvári Mentőállomás mentőszolgálata volt a második család, ezért pedig édesanyja zokogva mondott köszönetet.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
roller-4418950_1920.jpg

Módosul a KRESZ az elektromos rollerek, segwayek terjedése miatt

A balesetek elkerülése érdekében szabályozni kell, hogy melyik eszköz haladhat a járdán, melyik az úttesten, melyik a kerékpárúton.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. október 10.A gyalogosok jogosan kérik, hogy az elektromos rollerrel ne száguldozzanak a járdán – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az InfoRádiónak.

A rollerek és a segwaynek nevezett önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszközök is egyre népszerűbbek, azonban hazánkban egyelőre nem járműveknek, hanem gyalogosnak minősülnek, így a gyalogosokra vonatkozó szabályokat kell figyelembe venni használatuk esetén is.

A KRESZ-ben nem találunk külön rájuk szabott előírást.

A politikus szerint időszerű lenne a változás - a jogszabályt hónapokon belül módosíthatják.

"Elodázhatatlanná teszi a KRESZ módosítását a különböző elektromos mikromobilitást segítő eszközök, mint például az elektromos rollerek, segwayek elterjedése. Szabályozni kell, hogy melyik eszköz mehet a járdán, melyik az úttesten, melyik a kerékpárúton"

– mondta Révész Máriusz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
donaldtrump-latogatas-budapest-magyarorszag-david-cornstein.jpg

Donald Trump ismét megfenyegette Törökországot

Az elnök a Szíriában indított török támadást 'rossz ötletnek' nevezte. Azt mondta, ha a hadműveletek 'nem lesznek emberségesek', akkor Washington tönkreteszi a török gazdaságot.
MTI - szmo.hu
2019. október 10.Ha a szíriai török hadműveletek "nem lesznek emberségesek", akkor Washington tönkreteszi a török gazdaságot - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban újságíróknak nyilatkozva szerda délután.

Az elnök az újságírók nógatására sem kívánta részletezni, hogy mit ért azon, ha egy katonai hadművelet "nem humánus", de ha ez így lesz - akkor saját szavaival élve - "eltörli" Törökország gazdaságát. Trump az egyik újságírónak válaszolt így, aki arról faggatta, hogy mit tesz, ha a törökök "eltörlik" a Föld színéről a szíriai kurdokat.

"A szankcióknál sokkal többet teszek majd"

- mondta, és hozzáfűzte, hogy tavaly ugyanezzel a fenyegetéssel sikerült elérnie Ankaránál Andrew Brunson amerikai tiszteletes szabadon bocsátását.

Az amerikai elnök hétfőn egy Twitter-bejegyzésében tett hasonló ígéretet.

Donald Trump visszautasította azokat a felvetéseket, miszerint az amerikai csapatok kivonása és ezzel az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcban az amerikaiak szövetségeseiként harcoló kurdok cserbenhagyása után az Egyesült Államoknak nehéz lesz szövetségeket kötnie.

"A szövetségek könnyen létrehozhatók"

- mondta. Aztán azt hangoztatta, hogy a kurdok "a saját földjükért" és a saját jól megfontolt érdekeik miatt harcoltak együtt az amerikai katonákkal a dzsihadisták ellen, de megjegyezte továbbá, hogy a kurdok nem segítették az Egyesült Államokat a második világháborúban, Normandiánál.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
horvat_szurkolok.jpg

Horvát futballhuligánok magyar szurkolókra támadtak Splitben

Az incidens az Európa-bajnoki selejtező előtti napon történt. Egy magyar megsérült, egyet őrizetbe vettek.
MTI, Címkép: YouTube/2018-as horvát győzelem - szmo.hu
2019. október 10.Horvát és magyar futballszurkolók csaptak össze szerdán este Splitben, egy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt - közölte a Slobodna Dalmacija című regionális horvát napilap. Egy magyar drukker megsérült, egyet pedig őrizetbe vett a rendőrség.

Közel száz magyar szurkoló érkezett autóbuszokkal szerdán Splitbe, őket rendőrök fogadták és elkísérték szálláshelyükre. A futballszurkolók azonban nem sokkal később újra összeálltak, majd elindultak a város központja felé, a tengerpartra, és útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták.

Ekkor találkoztak horvát drukkerek egy csoportjával és dulakodásra került sor.

A rendőrség azonnal közbelépett, hat férfit őrizetbe vett, köztük egy magyar állampolgárt is. Egy magyar drukkert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A nap folyamán több rendbontás is történt a dalmát városban.

Szerda délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe.

Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott, az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen.

A horvát-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezője kapcsán rendkívüli biztonság intézkedéseket vezettek be a városban. A stadion területén ötszáz fős biztonsági személyzet ügyel majd a rendre, és 1500 rendőr vigyáz a szurkolók biztonságára a város területén.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!