hirdetés
csaj.jpg

Manchesteri túlélő oltott le egy rasszista kommentelőt Twitteren

A hétfői borzalmak egyik túlélője a Twitterre tett ki egy bejegyzést, ami alá egy muszlimokat elmarasztaló komment érkezett. Nem hagyta válasz nélkül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 24.


hirdetés

Ariana Grande manchesteri koncertjének egyik résztvevője, egy fiatal lány arról posztolt Twitterére a terrortámadás után, mennyire összetört attól, amit át kellett élnie.

"Nem tudom elhinni. Összetört a szívem, és nagyon sajnálom az összes családot, akik elveszítették valakijüket. Azokat is, akik megsérültek" - írta. Erre többek között egy ilyen komment is érkezett:

hirdetés

"Ez történik, ha muszlimokat engedsz az országodba."

Amit azonban a posztoló nem hagyott válasz nélkül:

"
Muszlim volt az is, aki felvett minket a taxijába, és épségben hazavitt minket. Nagylelkű ember volt, aki maga is megijedt az események után, mégis igyekezett mindenkinek segíteni.

A válasz több mint 20 ezer lájknál tart, és számtalan egyetértő komment érkezik rá. Van, aki azt írja: mindenki, aki általánosságban véve hibáztatja a muszlim vallásúakat, egyszerűen tanulatlan, és nem látja, hogy a terroristáknak valójában egyáltalán nincsen vallásuk.

A poszt alatt egy másik kommentelő egyébként azt is terjesztette még hétfőn, hogy a taxisok ingyen fuvart biztosítanak mindenkinek, aki a támadásban érintett.

A 24.hu azt írja, a helyi muszlim közösség vezetői elítélték a történteket. Mohammed Shafiq, a Ramadhan Foundation vezetője így nyilatkozott:

"
Szeretem Manchestert és a lakóit. Elszántak vagyunk, és nem oszthatnak meg minket ezeknek a barbár állatoknak a cselekedetei; nem fogunk rettegni az erőszaktól.

Harun Khan, a Muszlim Tanács főtitkára szerint pedig az elkövetőknek szembe kell nézniük a törvény szigorával ebben az életben és a túlvilágon is.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
Fővárosi_Állat-_és_Növénykert_1219._számú_műemlék_4-1000x671.jpg

20 milliárd hiányzik – igazi pénznyelőt örököltek meg Karácsonyék a Biodómmal

Még ha sikerül is szerezni rá húszmilliárdot, az üzemeltetése horribilis összegbe fog kerülni.
Fotó:Wikipedia - szmo.hu
2019. december 10.


hirdetés

Már az is kérdéses, hogy miből fogják befejezni a Fővárosi Állat-és Növénykertbe tervezett látványosságot, a Biodómot, ugyanis húszmilliárd forint kéne még a befejezéséhez. - írja a Népszava.

A Pannon Projekthez tartozó 1,7 hektáros gigaüvegház, a Biodóm a Közép-Európa legnagyobbra tervezett tengeri akváriuma lesz, a Pannon-medence miocén korabeli szárazföldi és vízi világát mutatja be az állatkertbe látogatóknak. A beruházást a tervek szerint 2020 decemberére kéne befejezni.

hirdetés

A projekt eredetileg 15,7 milliárd forintba került volna, ám 2015-re már 25, 2017-re pedig már 55 milliárd forintra hízott, jelenleg 62,8 milliárd forintnál tart.

A Fővárosi Önkormányzat szerint azonban ehhez jelenleg húszmilliárd forint hiányzik. Fürjes Balázs államtitkár azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy a kormány átadta a teljes, 62,8 milliárdos összeget, amelyet dokumentumokkal is alá tudnak támasztani,

mégis hiányzik 20 milliárd forint, amelyet most a Fővárosi Önkormányzatnak kell előteremtenie.

Még ha ez sikerül is, a Biodóm fenntartása hatalmas pénzeket fog felemészteni, hiszen az Mfor.hu által szemlézett idei összegzés azt mutatja, hogy a tervezett bevétel nem fogja fedezni az intézmény fenntartását.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
gyor.jpeg

Kamerák figyelik a börtönben a késelő győri fiút, egyszemélyes cellában ül

Akár 15 évet is kaphat a késelésért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 10.


hirdetés

Nyugodt és együttműködő a börtönben az a 17 éves fiú, aki múlt héten késelte meg tanárát egy győri iskolában – tudta meg a Blikk.

A fiú jelenleg egyszemélyes cellában van, mivel még nem nagykorú, ezért nem lehet összezárva a felnőtt elítéltekkel.

A börtönben pszichológus is foglalkozik vele, és kamerák figyelik a nap 24 órájában.

hirdetés

A fiú ellen emberölési kísérlet alapos gyanúja miatt indul eljárás, akár 15 év börtönt is kaphat.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
raccoon-1885137_960_720.jpg

Lelőtték a részeg erfurti mosómedvét

Egy vadásznak adták át az ügyet, aki egyszerűen agyonlőtte az állatot.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Lelőtték a részeg erfurti mosómedvét - közölte a Deutsche Welle.

Korábban azt írták, hogy egy állatmenhelyen heverhette ki a másnapját, de valójában egy vadász lelőtte.

A német sajtó először azt írta: a forralt bortól berúgott mosómedve elájult, a tűzoltók egy állatmenhelyre vitték. A Bild beszámolójából azóta kiderült, hogy valójában egy vadásznak adták át az ügyet, aki egyszerűen agyonlőtte az állatot.

hirdetés

KÖVESS MINKET:


hirdetés
terhes-varandos-no-pexels.jpg

Folyamatosan zaklattak egy terhes eladónőt, de senki nem akart segíteni neki

A férf fogdosta, csókolni akarta, és nem engedte kimenni a boltból a 7 hónapos terhes nőt, aki hiába kért segítséget a járókelőktől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Hét hónapos terhes nőt zaklatott egy kaposvári üzletben egy 30 éves férfi, aki ellen most vádat emeltek.

A vád szerint a Kaposvár környékén élő férfi idén májusban bement egy kaposvári boltba, az ott eladóként dolgozó, hét hónapos terhes eladónőt zaklatni kezdte. A nő egy idő után megelégelte a férfi viselkedését, és kivezette az utcára.

Ő azonban nem adta fel, másfél órával később, a késő délutáni órákban visszatért az üzletbe és folytatta a zaklatást.

A kismamát akarata ellenére átölelte, lefogjta a karjait, az arcát a nő nyakába nyomta, csókot kért tőle és nem engedte a boltból sem kimenni.

hirdetés

Az eladónő a bolt nyitott ajtaján keresztül próbált segítséget kérni, de a járókelők közül senki nem sietett a segítségére. Sőt, egy gyalogos még vissza is szólt, hogy neki munkába kell mennie.

A férfi mintegy hét percen keresztül dulakodott a kitartóan védekező kismamával, mire az egyik szomszédos üzletben meghallották a kiabálását és megfékezték a férfit, akit a rendőrök kiérkezéséig vissza is tartottak a helyszínen.

A nőnek és a magzatnak nem lett baja a zaklatás miatt.

Miután a férfit elfogták, az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Kaposvári Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat többszörösen bűntett előéletű férfival szemben, börtönt és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Forrás: Ügyészség, címkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!