Szerbia legmagyarabb fesztiválját a határtól alig pár kilométerre rendezik
Az ötödik Malomfesztiválon helyi zenekarok mellett fellép például Lovasi András, a Bohemian Betyars, a Csaknekedkislány és a Ricsárdgír is.
Szeretlek Magyarország
2018. augusztus 10.


A Malomfesztivál a nevét egy régi szélmalomról kapta, ami a vajdasági Orom határában áll, Szabadkától nem messze, és Szegedtől is mindössze 57 kilométernyire.

A rendezvény egyik fő célja idén is, hogy eltörölje a határokat – az összeset: a belsőket, az egymás és az országok közöttit. Emellett természetesen szeretné megmutatni Szerbia, Vajdaság érintetlen szépségét, állapotát, ahol még egy kicsit áll az idő, lassabban ketyeg az óra, s hogy az embereket kicsalogassa a pusztába, ahol a végtelen horizontban ég és föld egybeér, s egy pont a végtelenben talán te és mi leszünk, valahol a malom tövében.

A Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület idén augusztus 16-18. között szervezi meg az V. Malomfesztivált. A program ezúttal is több, mint színes lesz. A cél, hogy még jobban összművészeti értéket közvetítsen, mint eddig, hiszen a művészeti táborok kifejezőbben fognak a vizualitásra fókuszálni, a fesztivál idején még hangsúlyosabb lesz a zenei válogatás (többféle zenei irányzattal), de jelen van a képzőművészet, film, fotó, illetve a hagyományápolás és a kézművesség is.

A fesztivál zenei programjának összeállításában arra törekszik, hogy értékes zenei tehetségeket mutasson be, új együttesek felfedezésére adjon lehetőséget a közönségnek. A táborokban készült produkciók és produktumok a fesztiválon kerülnek bemutatásra.

Észak-Vajdaságban egyedüli összművészeti fesztiválként létezik a Malomfesztivál, amely teljes mértékben hiánypótló a régió kulturális kínálatában.

Ingyenes sátrazási lehetőség lesz idén is, két kempingben, a tarlón és a medencénél (ami a fesztivál ideje alatt ingyenesen használható). Nagyobb és átrendezett terület, több színpad, több fellépő, több program, több önkéntes, több áram, több WC, több kaja, több buli! – sorolja a sajtóközlemény a további újdonságokat.

A fesztivál 3 napja alatt 9 országból (Szerbia, Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Csehország, Románia, Mexikó, Franciaország, USA) mintegy 60 különböző zenei programmal találkozhatunk.

Kuriózum: Lovasi András, Csizmadia Anna & Brasnyó Antal (először Vajdaságban ebben a formában), sZempöl, Narco Polo (10 év után újra Vajdaságban), Kolompos Együttes a gyerekeknek, és még hosszan lehetne sorolni.

Mivel a fesztivál befogadóképessége limitált, így a bérletek is csak korlátozott számban elérhetőek. Amennyiben maradnak bérletek, a helyszínen 3000 RSD/8000 forint/25 euró összegért lehet megvásárolni a háromnapos belépőket.

Minden további információ a hivatalos honlapon érhető el.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
7 dolog a szexualitásról, amit minél hamarabb meg kell tanítanunk a gyereknek – mondják a szakértők
x