hirdetés
bencanham.png

Majdnem halálra éheztette magát az angol autista fiú a zaklatói miatt

Hiába hívta ki a rendőrséget, annyit tudtak mondani neki, hogy „nem lehet ezzel mit kezdeni”.
Fotó: Ben Canham Twitter - szmo.hu
2020. március 03.


hirdetés

Szívszorító történetet osztott meg egy angol autista fiú, aki a közösségi média erejében bízott, miután senkitől - még a rendőrségtől sem - kapott segítséget - írta meg a Daily Mail.

Ben Canham Leicestershire-ben él immár ötödik éve egyedül, miután szülei még tinédzserkorában elhunytak.

A 23 éves Asperger-szindrómás fiú magára maradt, a helyi suhancok pedig sportot űznek abból, hogy verbálisan és fizikailag is bántalmazzák.

Leggyakrabban illetlen nevekkel illetik és szidják őt, ám az is előfordul, hogy kövekkel dobálják, sérüléseket okozva ezzel Canhamnek. A közösségi oldalakon sem kímélik: Instagramon és Facebookon is kapott már halálos fenyegetéseket. Az egyik srác például azt írta neki, hogy ha bárkinek elmondja, hogy kést hord magánál, megöli.

A fiú az egyik kődobálós incidens után a rendőrséghez fordult, akik egy figyelmeztetéssel elengedték a helyi suhancbanda fejét.

hirdetés

Nemrég megmutatta a rendőröknek a halálos fenyegetéseket tartalmazó üzeneteket, ám csak azt a választ kapta, hogy "ezzel nem lehet mit kezdeni", nincsenek meg hozzá az erőforrásaik.

Vallomásában azt írja, hogy már retteg, ha el kell hagynia a lakást, és sokszor eszébe jut, hogy inkább bent marad, és éhen hal, minthogy ismét kitegye magát a megaláztatásoknak.

"Nagyon nehezemre esik elhagyni a lakást. Gyakran éheztetem magam, mert nem merek elmenni még a boltba se ételért."

Saját bevallása szerint egyáltalán nem érzi magát biztonságban az utcán, csak akkor, ha valaki elkíséri. Életét úgy jellemzi, mint folyamatos rettegés, jóformán csak akkor érzi biztonságban magát, ha alszik.

"Azért szörnyű, mert a legtöbb esetben teljesen el vagyok szigetelve a külvilágtól. Hetente legfeljebb kétszer lépek ki a házból, és azt is csak akkor leginkább, ha egy barátom velem van."

Azt már megfigyelte azonban, hogy csak akkor támadják meg, ha csapatban vannak.

"Nagyon furcsa, hogy ha valamelyikük egyedül van, és találkozok vele az utcán, akkor gyorsan lesütik a szemüket, amint meglátnak. De amint többen vannak, én pedig egyedül, akkor azonnal belém kötnek."

Canham 17 éves volt, amikor édesapja tüdőrákban elhunyt, egy évvel később pedig édesanyját is elveszítette, aki szívrohamban halt meg.

A fiú mindössze 18 évesen maradt magára a szülői házban két súlyos ilyen súlyos traumával a háta mögött.

A BBC még 2018-ban készített egy rövid riportot róla, amelyben arról beszélt, hogy a spirituálitásban talált vigaszt, az segítette át ezen a rendkívül nehéz időszakon. Azóta gondolja azt, hogy az Aspergereseknek különleges képességeik vannak, az övé éppen az, hogy kommunikálni tud a szellemekkel. Amellett, hogy ez a hobbi tartotta benne a lelket, sok barátra lelt, akik szintén mellette állnak.

"Csupán annyit szeretnék, hogy ez a bántalmazás abbamaradjon, és arra koncentrálhassak, hogy ismét boldog legyek - árulta le a fiú legfőbb vágyát.

"Azt gondolom, hogy az autizmussal élő emberek nagyon tehetséges és intelligens emberek, akiknek büszkének kéne lenniük arra, akik. Sosem változatatnék magamon. Szeretek az az ember lenni, aki vagyok: kedves és gondos ember, aki törődik másokkal. Emellett azt gondolom, hogy az autizmus nem fogyaték, hanem egy különleges képesség."

A megindító üzenetet felkapta a média, elsősorban azok a körök, amelyekben Canham is mozog: a paranormális jelenségekkel foglalkozó közösségek egy emberként álltak a fiú mellé. Az is sokat segített, hogy Chris Fleming, ismert brit tévés személyiség és médium szintén megosztotta a történetet.

A mozgolódás a rendőrségi ügyet is előrevitte: a Leicestershire-i rendőrség szóvivője a lapnak elmondta, hogy 2017-ben valóban figyelmeztetést adtak a kődobálás miatt három fiatalnak, 2020 februárjában pedig valóban kaptak egy jelentést halálos fenyegetésről. Azt tanácsolták Canhamnek, hogy a platform üzemeltetőjének is jelentse a problémát, illetve azt, hogy tiltsa le a személyt. Ezzel együtt beajánlották a Victim First nevű tanácsadószervezethez, akik tanácsadást tudnak nyújtani azoknak, akik bármilyen jellegű bántalmazást szenvednek el.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orban-viktor-is-megemlekezik-a-tragikus-balesetben-meghalt-koncz-ferencrol-1.jpg

„Drága Barátom, Isten Veled” – így búcsúzott Orbán Viktor a tragikus balesetben elhunyt Koncz Ferenctől

A Fidesz országgyűlési képviselője pénteken reggel hunyt el, amikor egy autós a kocsijával megfordulva, manőverezés közben elütötte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 10.


hirdetés

Mint arról beszámoltunk, meghalt Koncz Ferenc, a Fidesz parlamenti képviselője. A politikus egy autóval ütközött pénteken reggel, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni.

Orbán Viktor egy közös fotóval emlékezett Koncz Ferencre.

"Drága Barátom, Isten veled"

- ezekkel a szavakkal búcsúzik a kormányfő Orbán Viktor a Fidesz országgyűlési képviselőjétől.

hirdetés

Koncz Ferenc 1959. október 2-án született. 1990 és 2010 között önkormányzati képviselő volt Szerencsen, 2001–2002 között Szerencs alpolgármestere, időközben volt bizottsági elnök, tanácsnok.

2010-től Szerencs város polgármestere, posztjára 2014-ben újraválasztották. Megbízatásáról 2018-ban – országgyűlési képviselővé választása miatt – lemondott. 2002–2006 között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés tagja, 2006–2010 között alelnöke volt.

1998 és 2002 között a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei listáján választották országgyűlési képviselővé. Az Országgyűlés Ifjúsági és Sport Bizottságának, valamint a Környezetvédelmi Bizottságnak lett a tagja.

2002-ben a Fidesz–MDF jelöltjeként mindössze két szavazattal maradt alul Borsod-Abaúj-Zemplén megye 11. választókerületében. 2004–2006 között országos listán lett – az európai parlamenti képviselővé választott Gyürk András helyett – újra országgyűlési képviselő lett.

2010–2014 között Borsod-Abaúj-Zemplén megye 11., Szerencs székhelyű választókerületének országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának tagja, az Energiaügyi Albizottság elnöke volt.

2018-tól Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6., Tiszaújváros székhelyű választókerületének országgyűlési képviselője volt. Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának tagja, az Éghajlatvédelmi Albizottság elnöke volt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
komaromi_gabor_eskuvo.jpg

Az esküvőjére tartott a püspökladányi tűzoltó, de útközben még megmentett egy balesetet szenvedő sofőrt

Nem foglalkozott azzal a hős vőlegény, hogy összepiszkolhatja az öltönyét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Éppen végzett az esküvői fotózással Komáromi Gábor és párja, Hajni, amikor útközben egy közlekedési baleset szemtanúi lettek, derül ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság posztjából. A fiatal tűzoltó mit sem törődve azzal, hogy néhány óra múlva az oltár előtt kell állnia, kiugrott a kocsiból és a bajba jutott autós segítségére sietett.

A sofőr feje és karja megsérült, ezeket gyorsan bekötözte, majd még arra is volt ideje, hogy áramtalanítsa az összetört autót. Csak akkor nyugodott meg, amikor a sérült azzal viccelődött, nehogy összekoszolja a szép öltönyét a nagy pillanat előtt.

Az idén felszerelt Komáromi Gábor és Hajni még megvárták a helyszínre érkező mentőket, majd továbbindultak az esküvőre.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
idos-par-utolso-talalkozasa-northfoto.jpg

Szívszorító: a kórházban foghatta utoljára egymás kezét a 62 éve házas angol pár, mielőtt a rákos férj meghalt

Az ápolók lehetővé tették, hogy az idős pár utoljára találkozhasson és elköszönhessenek egymástól. Ekkor készült az utolsó közös fotó a 92 éves férjről és 88 éves feleségéről.
Fotó: Northfoto - UHDB/SWNS - szmo.hu
2020. július 10.


hirdetés

Szívszorító kép készült egy 62 éve házasságban élő angol párról, akik ekkor látták egymást utoljára.

Az idős férfi és felesége mindketten kórházban voltak, amikor elbúcsúztak egymástól. John Wilson május végén tudta meg, hogy rákos, míg felesége más okokból feküdt akkor a kórházban. Marjorie-nak azonban már nem volt szüksége orvosi ellátásra és már arra készültek, hogy visszavigyék abba az idősotthonba, ahol lakik. Az osztályon dolgozó egyik nővér azonban megsajnálta a 92 éves férfit, akinek a betegsége már annyira előrehaladott állapotban volt, hogy félő volt, már nem találkozhat többé a feleségével.

Emma Barker ezért megszervezte, hogy az idős szerelmesek méltóképpen elbúcsúzhassanak egymástól, mielőtt a 88 éves asszonyt kiengedik. Az ápolók egymás mellé tolták a házasok betegágyát, hogy még egyszer, utoljára egymás közelében lehessenek. Wilsonék ki is használták az alkalmat, egymás kezét fogva töltötték el utolsó közös perceiket, Emma nővér pedig lefotózta őket.

Sajnos mint kiderült, ez volt a 62 éve házas pár utolsó közös fényképe. A férj ugyanis június 15-én meghalt otthonában.

Erről a fiuk, Kurt értesítette a szüleit ápoló kórházi személyzetet egy levélben. Mint írta, az édesapja úgy halt meg, ahogy szeretett volna, békésen, a fia karjában.

hirdetés

A férfi megköszönte az ápolóknak a kedves gesztust, és külön köszönetet mondott Emma nővérnek, aki az utolsó közös fotót készítette az idős párról.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szív.jpg

„Nézzétek, ott egy kopasz lány. De olyan szép” – megható történet kering a Facebookon az emberi kedvességről

Egy mondattal boldoggá tették egy kislány napját, az anyuka abban reménykedik, hogy az illető is megtudja, tudtán kívül milyen jó dolgot tett.
klimkin/Pixabay - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Andreát, a büszke édesanyát nagy boldogság érte a minap, aminek hangot is adott a Facebookon. Abban is reménykedik, hogy a közösségi média segítségével rábukkan a kedves lányra, akit posztjában említ. Engedélyével Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük.

„Keresek egy lányt!

Kereslek Téged, Te 16-18 év körüli lány, aki tegnap (2020.07.10-é) 18:30 körül Esztergomban a Palkovics pad környékén sétáltál 3 fiúval. A lányaim akkor jöttek evezős edzésről.

A fiúk közül az egyik azt mondta: - Nézzétek, ott egy kopasz lány. Erre te a magad szépségével és kedvességével csak annyit mondtál: - De olyan szép!

Igen, a lányom valóban kopasz, és nekem így is Ő a legszebb. KÖSZÖNÖM Neked, hogy neked is szép, és hogy ezt ki is mered mondani. Szeretném, hogy tudd, ez a kislány nagyon boldogan jött haza tegnap, s nagyon boldogan mesélte el ezt nekem. Nem tudom, hogy ki vagy, remélem eljut hozzád ez a poszt. Légy büszke magadra és légy büszke a szüleidre, hogy ilyen CSODÁLATOS embert neveltek belőled!

hirdetés

Szeretettel ölel Kíra és családja”

Posztja végén Andrea arra kér mindenkit, hogy ossza tovább a bejegyzést, hátha eljut az illető tinédzser lányhoz. Lapunknak az édesanya elmondta, hogy a kilencéves Kíra annyira boldog, hogy egy nap elmúltával is szinte minden órában megemlíti az esetet.

A poszt azóta több mint 31 ezer lájkkal és majdnem hatezer hozzászólással büszkélkedhet, ami Kíra arcára újabb hatalmas mosolyokat varázsol. Andrea elárulta, hogy egy olyan anyuka is írt, akinek a kislánya Kírának akarta adni a haját. Egyszerűen szerették volna odaajándékozni, hogy parókát csináltathassanak belőle.

Ahogy Andrea fogalmazott, azt gondolja, talán nem is olyan csúnya a világ, ha ilyen csodálatos szülők és gyerekek élnek benne.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!