hirdetés
bencanham.png

Majdnem halálra éheztette magát az angol autista fiú a zaklatói miatt

Hiába hívta ki a rendőrséget, annyit tudtak mondani neki, hogy „nem lehet ezzel mit kezdeni”.
Fotó: Ben Canham Twitter - szmo.hu
2020. március 03.


hirdetés

Szívszorító történetet osztott meg egy angol autista fiú, aki a közösségi média erejében bízott, miután senkitől - még a rendőrségtől sem - kapott segítséget - írta meg a Daily Mail.

Ben Canham Leicestershire-ben él immár ötödik éve egyedül, miután szülei még tinédzserkorában elhunytak.

A 23 éves Asperger-szindrómás fiú magára maradt, a helyi suhancok pedig sportot űznek abból, hogy verbálisan és fizikailag is bántalmazzák.

Leggyakrabban illetlen nevekkel illetik és szidják őt, ám az is előfordul, hogy kövekkel dobálják, sérüléseket okozva ezzel Canhamnek. A közösségi oldalakon sem kímélik: Instagramon és Facebookon is kapott már halálos fenyegetéseket. Az egyik srác például azt írta neki, hogy ha bárkinek elmondja, hogy kést hord magánál, megöli.

A fiú az egyik kődobálós incidens után a rendőrséghez fordult, akik egy figyelmeztetéssel elengedték a helyi suhancbanda fejét.

hirdetés

Nemrég megmutatta a rendőröknek a halálos fenyegetéseket tartalmazó üzeneteket, ám csak azt a választ kapta, hogy "ezzel nem lehet mit kezdeni", nincsenek meg hozzá az erőforrásaik.

Vallomásában azt írja, hogy már retteg, ha el kell hagynia a lakást, és sokszor eszébe jut, hogy inkább bent marad, és éhen hal, minthogy ismét kitegye magát a megaláztatásoknak.

"Nagyon nehezemre esik elhagyni a lakást. Gyakran éheztetem magam, mert nem merek elmenni még a boltba se ételért."

Saját bevallása szerint egyáltalán nem érzi magát biztonságban az utcán, csak akkor, ha valaki elkíséri. Életét úgy jellemzi, mint folyamatos rettegés, jóformán csak akkor érzi biztonságban magát, ha alszik.

"Azért szörnyű, mert a legtöbb esetben teljesen el vagyok szigetelve a külvilágtól. Hetente legfeljebb kétszer lépek ki a házból, és azt is csak akkor leginkább, ha egy barátom velem van."

Azt már megfigyelte azonban, hogy csak akkor támadják meg, ha csapatban vannak.

"Nagyon furcsa, hogy ha valamelyikük egyedül van, és találkozok vele az utcán, akkor gyorsan lesütik a szemüket, amint meglátnak. De amint többen vannak, én pedig egyedül, akkor azonnal belém kötnek."

Canham 17 éves volt, amikor édesapja tüdőrákban elhunyt, egy évvel később pedig édesanyját is elveszítette, aki szívrohamban halt meg.

A fiú mindössze 18 évesen maradt magára a szülői házban két súlyos ilyen súlyos traumával a háta mögött.

A BBC még 2018-ban készített egy rövid riportot róla, amelyben arról beszélt, hogy a spirituálitásban talált vigaszt, az segítette át ezen a rendkívül nehéz időszakon. Azóta gondolja azt, hogy az Aspergereseknek különleges képességeik vannak, az övé éppen az, hogy kommunikálni tud a szellemekkel. Amellett, hogy ez a hobbi tartotta benne a lelket, sok barátra lelt, akik szintén mellette állnak.

"Csupán annyit szeretnék, hogy ez a bántalmazás abbamaradjon, és arra koncentrálhassak, hogy ismét boldog legyek - árulta le a fiú legfőbb vágyát.

"Azt gondolom, hogy az autizmussal élő emberek nagyon tehetséges és intelligens emberek, akiknek büszkének kéne lenniük arra, akik. Sosem változatatnék magamon. Szeretek az az ember lenni, aki vagyok: kedves és gondos ember, aki törődik másokkal. Emellett azt gondolom, hogy az autizmus nem fogyaték, hanem egy különleges képesség."

A megindító üzenetet felkapta a média, elsősorban azok a körök, amelyekben Canham is mozog: a paranormális jelenségekkel foglalkozó közösségek egy emberként álltak a fiú mellé. Az is sokat segített, hogy Chris Fleming, ismert brit tévés személyiség és médium szintén megosztotta a történetet.

A mozgolódás a rendőrségi ügyet is előrevitte: a Leicestershire-i rendőrség szóvivője a lapnak elmondta, hogy 2017-ben valóban figyelmeztetést adtak a kődobálás miatt három fiatalnak, 2020 februárjában pedig valóban kaptak egy jelentést halálos fenyegetésről. Azt tanácsolták Canhamnek, hogy a platform üzemeltetőjének is jelentse a problémát, illetve azt, hogy tiltsa le a személyt. Ezzel együtt beajánlották a Victim First nevű tanácsadószervezethez, akik tanácsadást tudnak nyújtani azoknak, akik bármilyen jellegű bántalmazást szenvednek el.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bucsuuzenet-scaled.jpg

Percekkel késte le koronavírusos férje halálát a feleség – aztán megtalálta a búcsúüzenetét

Amikor a nő bekapcsolta halott férje telefonját, akkor vette észre, hogy próbálta hívni őt. És ott volt az üzenet is, amit zokogva olvasott el.
Kép forrása: Katie Coelho / SWNS.COM (Northfoto) - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

A koronavírus áldozatául esett 32 éves Jonathan Coelho utolsó erejével feleségének, Katie-nek és két gyermekének üzent. Az asszony hét perccel azután érkezett meg a Connecticut állambeli Danbury egyik kórházának intenzív osztályára, miután férjét halottnak nyilvánították.

A 33 esztendős anya minden bizonnyal megőrzi az üzenetet mindaddig, amíg a két kisgyermek a kétéves Braedyn és az egyéves Penelope megértik azt. Jonathan búcsúsorait egy nappal azelőtt írta, hogy lélegeztetőgépre tették. Ebben még olyan gyakorlati tanácsokat is adott párjának, hogy kit hívjon fel a munkahelyén, milyen jelszavakat kell ismernie és miként fizesse ki jelzálog-hitelüket. Ekkor tudta meg az asszony, hogy van egy bankszéfjük is. A legfontosabb mondatok azonban így hangzottak.

„Szeretlek benneteket egész szívemmel, és a legszebb életet kaptam tőletek, amire valaha is vágytam. Szerencsés vagyok, és büszke arra, hogy a férjed, és Braedyn és Penny apja lehetek”. A jelenidőből is kitűnik, hogy Coelho nem készült a halálra, de számolt vele.

„Nem hiszem, hogy ha én Jonathan helyében lettem volna, eszembe jutott volna egy ilyen üzenetet írni. De ő ilyen volt. Nagyon nehéz elképzelni, hogy milyen lelkiállapotban lehetett, de mégsem meglepő, hiszen annyira szeretett engem és szerette a gyerekeket. Kapcsolatunkban ő volt a felnőtt” – mondta Katie a a Mirrornak.

Amikor az asszony bekapcsolta férje telefonját, akkor vette észre, hogy próbálta őt hívni, és mellette ott volt az üzenet, amit zokogva olvasott el.

hirdetés

Jonathannél migrén, majd ízvesztés voltak az első tünetek. Március 25-én lett pozitív a koronavírus-tesztje, másnap kórházba szállították erősödő légúti problémákkal. Március 31-én lélegeztetőgépre tették, de egy hét múlva levették róla. Akkor azt mondta feleségének, hogy hamarosan hazaengedik. Április 22-én hajnalban azonban az orvosok felhívták Katie-t, hogy jöjjön azonnal, mert el kell búcsúznia férjétől. Az asszony azonban hét percet késett.

Jonathan hamvait a család két kakukkos órában helyezte el: az egyik Braedyn, a másik Penelope születési idejét mutatja.

Jonathan és Katie a connecticuti állami egyetemen ismerkedtek meg, 2013 Valentin napján otthonukban, pólóban kötöttek házasságot. „Soha nem bíztam önmagamban annyira, mint amikor a felesége lettem. Igazi párom volt. Nem vágytam semmi másra, minthogy mindent megosszunk egymással. Jonathan állhatatos volt és tudtam, hogy szeret” – idézte fel immár elmúlt közös életüket az asszony.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
halalra-gazolta-fiat-apa.jpg

Véletlenül gázolta halálra ötéves kisfiát az ausztrál apa, szívszorító levélben búcsúzott tőle

A kisfiú imádta az apukáját, a nyomdokaiba lépve ő is kamionsofőr szeretett volna lenni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Doug Sproule a családi vállalkozásuk területén akart leparkolni a 100 tonnás teherautójával, de tolatás közben nem vette észre, hogy az ötéves kisfia, Harry a jármű mögött áll. A kisfiú beszorult a két pótkocsi közé. A mentők kórházba szállították a kicsit, de már nem tudták megmenteni Harry életét - számolt be news.com.au.

Az eset még május 22-én történt, a kisfiút két héttel később temették el. A temetésen az édesapa egy szívszorító levélben búcsúzott el Harrytől, aki a család négy gyermeke közül a legkisebb volt. Az apuka levelében arról írt, hogy Harry imádta az autókat, már hároméves korában meg tudta különböztetni őket. De gyakran az édesapját is elkísérte dolgozni.

"Hat hónapot töltöttél a zöld Western Starban velem. Ez lett a kedvenc színed, a zöld"

- írta levelében Doug.

A kisfiút mindenki nagyon szerette, amikor az apjával volt, mindig segített neki a munkában: ellenőrizte az abroncsokat és segített rögzíteni a hevedereket is.

hirdetés

"A legteljesebb, a legkalandosabb életet élted, a két bátyáddal és a nővéreddel, akik nagyon szerettek téged"

- fogalmazott az édesapa Harryről. A kisfiú édesapja nyomdokaiba szeretett volna lépni, a halála után a család ugyanis feltett egy fotót róla a Facebookra, amin egy táblát tart a kezében azzal, hogy mi szeretne lenni, ha felnőtt lesz: kamionsofőr.

"Minden alkalommal, amikor mostantól vezetek, kicsi H, minden kamion fényszórójából te fogsz világítani rám. Mindig velünk leszel! Az anyukádnak és az apukádnak hiányozni fogsz. Majd újra látjuk egymást! Tudjuk, hogy fent vagy a mennyben. Hajts tovább, kisember!"

- olvasta fel a kisfiú édesapja.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
apolono.jpg

Könnyfakasztó találkozás: így fogadták gyermekei az ápolónőt, miután 9 hétig nem látták

Teljes titokban mögéjük lopakodott – amikor észrevették, az a pillanat minden pénzt megér...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

Nemcsak a karantén szakított el világszerte családokat: egészségügyi dolgozók tízezrei nélkülözték szeretteiket, mert mások életéért küzdöttek. Ebben a helyzetben volt a norfolki Suzie Vaughan is. A 43 éves ápolónő, aki 20 évvel ezelőtt választotta ezt a hivatást, több mint két hónapig volt távol egyedül nevelt két kislányától, a kilencéves Bellától és a nála két évvel fiatalabb Hettie-től, mert a koronavírus-válság első vonalában dolgozott.

Még születésnapját is külön töltötte, mert önkéntes vállalás alapján 12 órás váltásban dolgozott az intenzív osztályon, és kénytelen volt távol tartani magát gyermekeitől, nehogy átadjon nekik valami fertőzést. Nagyon nehéz döntés volt, hiszen nem tudta, hogy meddig tarthat ez a folyamatos szolgálat. Maga sem hitte volna, hogy 9 hétig nem láthatja őket viszont.

Szerette volna meglepni a lányokat, akik a járvány kitörése óta nővérénél laktak. Suzie borzadva idézi fel, hogy amikor hazament, temetői csend fogadta otthon, senki sem szaladt eléje, hiányoztak a közös éneklések, táncok. Egy idő után már elkezdett egy visszaszámlálást magában, várva, hogy mikor találkozhatnak ismét.

Most mögéjük lopózott, és sikerült megörökíteni azt a pillanatot, amikor a kicsik feleszméltek, hogy édesanyjuk öleli át őket. A hatalmas örömsikolyt sírás követte, ekkor értették meg mindhárman igazán, hogy végre visszakapták egymást.

A találkozásról szóló videó hamarosan nagy sikert aratott a Twitteren – írta a Sun

hirdetés

„Most már nem engednek ki a látókörükből. Amikor leteszem őket az ágyba, mindketten azt mondják: „Álmodom, mama?” – meséli boldogan Suzie.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
toth-bendeguz-megemlekezes.jpg

Gyertyákkal és mécsesekkel emlékeztek a 22 évesen elhunyt Tóth Bendegúzra

A fiatal birkózó edzésen lett rosszul. Versenyzőtársai pszichológus segítségével próbálják feldolgozni a lelki traumát.


hirdetés

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) péntek délelőtt a Körcsarnok előtt gyertyagyújtással emlékezett meg a csütörtökön elhunyt Tóth Bendegúzra, a szabadfogású válogatott tagjára.

A 22 éves, U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres egyetemi vb-második tehetség szabadtéri edzésen lett rosszul.

Társai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, amit folytattak a kiérkező mentőegységek is.

Tóth Bendegúzt a Honvédkórházba szállították, ahol azonban hiába küzdöttek mintegy másfél órán át az életéért.

hirdetés

A pénteki megemlékezésen az MBSZ vezetői, Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató és Farkas Tibor főtitkár mellett jelen voltak a szövetségi kapitányok (Dvorák László, Ritter Árpád, Sike András), valamint mindhárom szakág válogatottjának tagjai és edzői, illetve a szövetség apparátusának tagjai.

A megemlékezésen Dvorák László szabadfogású szakvezető tartott rövid beszédet, méltatva az ESMT sportolójának szakmai és emberi értékeit. A résztvevők maguk és az egész magyar birkózócsalád nevében gyertyát helyeztek el a Körcsarnok bejáratánál kialakított emlékhelyen.

A szövetség hírlevelében azt is közölte, hogy a versenyzők ezután a válogatott mellett dolgozó pszichológus segítségével megkezdték a lelki trauma feldolgozását.

Tóth Bendegúzt az MBSZ saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!