Magyarországon halnak meg a legtöbben rákos megbetegedések miatt az egész EU-ban
A krónikus betegségek okozta halálozások számát tekintve is több magyar régió bekerült a legrosszabbak közé – derült ki az Eurostat adataiból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 11.Az Eurostat tavaly közzétett adatai szerint az Európai Unió országai közül a magyar régiókban halnak meg a legtöbben.

Az Átlátszó.hu utánanézett, hogy mi a helyzet a krónikus betegségek és a rákos megbetegedések okozta halálozási adatokkal. A Eurostat szervezet összesítő adatai 2015-re vonatkoznak, ezek alapján a több mint háromszáz európai területi egység közül a magyar régiók a legrosszabb helyezéseket értékel.

A rákban meghaltak esetében a Dél-Dunántúl, majd Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld volt a sorrend, de a többi régiók is belekerültek az első tízbe.

A krónikus betegség okozta halálozásoknál Észak-Magyarország vezeti a listát, összesen öt magyar régió is felkerült a tíz legrosszabb közé.

A lap azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy az adatok a 2015-ös állapotot mutatják, azóta a helyzet bármely irányba változhatott. Az Eurostat adatai általában 2-3 évvel korábbi statisztikákat tartalmaznak, ennyi idő kell azok begyűjtéséhez és feldolgozásához.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x