hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Magyar zászlóval a címlapján ünnepel bennünket a Google
A március 15-i dizájnoknak már-már hagyománya van a keresőnél. Idén sem maradt el az ünnepi dísz.
Címkép: Pexels - szmo.hu
2019. március 15.


hirdetés

A Google idén is ünnepi díszbe öltöztette a kereső magyar verzióját a március 15-i ünnep alkalmából. Aki most rá akar keresni valamire, a nyitóképen azt láthatja, hogy

a zöld háttérben olvasható Google felirat felett egy magyar zászló lobog, továbbkattintás után pedig a két o betűt a nemzeti lobogó helyettesíti.

Az elmúlt években mindig más-más dizájn köszöntötte a magyar felhasználókat az oldalon március 15-én, például volt, amikor a Nemzeti Múzeum jelent meg a Google feliratánál, sokszor pedig kokárda díszelgett rajta.


KÖVESS MINKET:

Megtalálhatta a HPV ellenszerét egy mexikói nőkből álló kutatócsoport
Ez eddig a leghumánusabb eljárás, ahogy a HPV-s sejteket gyógyíthatják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 16.


hirdetés

A National Polytechnic Institute, azaz IPN munkásságának köszönhetően fontos mérföldkőhöz ért az orvostudomány: a mexikói nőkből álló kutatócsapat megtalálta az eljárást, ami teljes egészében gyógyíthatja a humán papilloma vírust, azaz a HPV-t.

A kutatók egy úgynevezett fotodinamikus terápiát fejlesztettek ki, amit eddig 29 páciensen teszteltek, és mind a 29 esetben eredményesnek bizonyult a kezelés. Az eljárás során egy fényérzékenyítő szert sugároznak a test adott pontjaiba, ami megszünteti a HPV vírust.

Gallegos professzor és csapata egyébként több mint 20 éve kísérletezik különböző terápiás gyógymódokkal, hogy olyan betegségeket kezeljenek, amelyek súlyosabb fázisban méhnyakrákot vagy melanomát okozhatnak. A csapat egyik legfőbb eredménye, hogy felszíni beavatkozás és vágás nélkül képesek elérni gyógyulást, és a pácienseknek semmilyen káros mellékhatástól nem kell szenvedniük a kezelés után.

"Más kezelésekkel ellentétben a mi technológiánk csak a sérült sejteket távolítja el, és nem okoz kárt az egészséges szövetekben. Ezért nagy esélyt látunk arra, hogy ezzel csökkentsük a méhnyakrák okozta halálozási arányt."

A HPV egyébként szexuális úton terjed, több mint 150 eltérő típusa létezik a világon, és míg a fertőzöttek nagy része rövid időn belül meggyógyul, egy kisebb százaléknál kialakulhat a rák. Világviszonylatban a méhnyakrák a 4. leggyakoribb ráktípus nők esetében, és minden évben közel 550 ezer új beteget diagnosztizálnak a World Health Organization jelentése szerint.

Forrás: Thinking Humanity


KÖVESS MINKET:
Nem lehet posztolni a Facebookon, a Messengeren pedig képet küldeni
Az Instagrammal is vannak problémák, egyelőre nem tudni, mi okozza őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 13.


hirdetés

Nagyjából 5 óra előtt, és azóta is többen azt tapasztalhatták, hogy nem egészen zökkenőmentes a Facebook működése. Sokaknál nem működik a képküldés a Messengerben, de a posztolás és a kommentelés is akadozik. Ezzel párhuzamosan az Instagram-fiókba való belépéssel is gondok vannak.

Egyelőre nem tudni, mi okozza pontosan mindezt. A Down Detector adatai szerint rengeteg, több ezer panasz érkezett mindkét oldalra. Ezek szerint sokaknál a hírfolyam sem tölt be, de a hibabejelentők harmadánál teljesen leállt a felület, be se tudnak lépni. Az Instagramnál szintén ez van.

A Facebook bejelentkező oldalán azt közölték, karbantartást végeznek, a szolgáltatás hamarosan helyreáll.


KÖVESS MINKET:

Történetének eddigi legsúlyosabb leállását produkálta a Facebook
Nem működött az Instagram, a Messenger és a WhatsApp sem - több mint 2 milliárd felhasználót érintett a hiba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 14.


hirdetés

Mi is beszámoltunk róla, hogy március 13-án az esti óráktól (magyar idő szerint) sokaknál nem működött megfelelően a Messenger, A Facebookon a posztolás és a kommentelés akadozott vagy egyáltalán nem ment.

A Facebookon és Messengeren kívül az Instagram is leállt, és a WhatsApp is használhatatlanná vált.

A Down Detector adatai szerint rengeteg, több ezer panasz érkezett a közösségi oldalara. Ennyire súlyos leállás legutóbb 2008-ban történt, amikor a Facebooknak még csak 150 millió felhasználója volt.

A BBC szerint a 2019-es az eddigi legsúlyosabb üzemzavar, amit a Facebook rendszereiben tapasztaltak.

A Facebook hivatalos tájékoztatásában nem közölte, mi történt, mi okozta a zavart, azt viszont cáfolták, hogy az oldalak bármelyikét célzott kiber- vagy túlterheléses támadás (DDoS) érte volna. Az NBC ezzel kapcsolatban azt írta, a leállás és körülményei inkább az adatbázist érintő hibára utalnak.

A leállással egy időben nőtt a Twitter forgalma, és számtalan mém jelent meg az Instagram, a WhatsApp és a Facebook üzemzavaráról.


KÖVESS MINKET:

Megszűnhet a mobilok szundi-funkciója? – ezt követelik az Apple-től az Alvás Világnapján
A többszöri felébresztgetés valóságos sokk a vegetatív idegrendszerünknek a szakértők szerint.
Mirror. Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. március 15.


hirdetés

Nyílt levélben fordult az Apple-hez a brit Eve Sleep nevű cég, amely az alvászavar gyógyításával foglalkozik, valamint több neurológus szakember, amelyben az Alvás Világnapján – azaz március 15-én – azt sürgetik, hogy a technológiai óriás hagyja ki a szundi-funkciót a következő iPhone modellekből. A levél szerint azért, mert a 9 percenként jelző ébresztő funkció "komolyan károsítja az emberek mentális egészségét."

Matt Janes neurológus szerint – aki szintén aláírta a levelet – úgy kell elképzelnünk a többszöri visszaébredést, mintha egy áramütés-sorozat érné a vegetatív idegrendszerünket, amely hosszú távon beláthatatlan következményekkel járhat. "Betegségeket is okozhat, elsősorban lelki eredetű betegségeket" – állítja a szakember.

Egyelőre azért csak az Apple kapta meg a levelet, mert Nagy-Britanniában szinte mindenkinek iPhone-ja van, de azt ígérik, hogy más mobilgyártóknak is írnak majd. Az Apple egyelőre nem reagált a felhívásra.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x