mutet
Magyar startup forradalmasíthatja a sebészeti oktatást
A 3D nyomtatást is alkalmazó módszer segítségével szimulálni és vizsgálni lehet majd az érvarratok és összevarrt erek működését.
Forrás: Gazdaságportál, címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2018. január 28.


A magyar ME3D nevű cég magyar klinikusai és orvosai fejlesztettek ki egy módszert, ami forradalmi változást jelenthet a sebészet oktatásában.

A 3D nyomtatást is alkalmazó módszer segítségével szimulálni és vizsgálni lehet majd az érvarratok és összevarrt erek működését.

A szakembereknek ezzel a módszerrel egy mérhető és összehasonlítható visszajelzést kapnak a ME3D szakértőitől arról, hogy hosszú távon milyen véráramlás várható az általuk összevarrt, szimulált ércsatlakozásoknál.

A rendszer egyben önfejlesztési lehetőséget is jelent, az online videóanyagok és képzési modellek pedig távoktatásra is alkalmasak. A program fejlesztőinek az is célja, hogy az orvosok eredményeiket másokkal is megoszthassák, szakmai fórumokon cserélhessenek eszmét a tapasztalataikról. A képzésben megmutatkozó hatékonyságnövekedés várhatóan a betegellátásra is pozitív hatással lesz.

A piaci validációban és a visszacsatolásban a csapatot az egészségügyi startupokra szakosodott, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által alapított EIT Health segítette.

A ME3D pályázott a European Health Catapult startup versenyen is, amin bejutott a legjobb négy közé, így Brüsszelben is bemutatkoztak olyan nagyvállalatok képviselői előtt, mint például a GE Healthcare.

A ME3D jelenleg azzal foglalkozik, hogy a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködésben a felhasználók véleményét beépítse a termékfejlesztésbe.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x