flavatar
Magyar siker: világszabadalom sötétben világító virágoknak
A flAVATAR szobanövényei és virágai fantasztikus hellyé varázsolják a lakásodat.
Szeretlek Magyarország
2016. január 14.

A hollywoodi rendező, James Cameron kasszasikert aratott filmjének, az Avatarnak a csodálatos világa mára valósággá vált, méghozzá itt, Magyarországon. A közelmúltban hosszú kutatómunka után sikerrel mutatta be a virágkereskedelemmel foglalkozó hazai vállalat, a viaFlora Csoport új világszabadalmát, a sötétben világító virágokat, amelyek a flAVATAR fantázianevet kapták.

virag6

viragnyito

Az elnevezés cseppet sem túlzás. Ezek a magyar fejlesztők által megalkotott virágok valóban visszaidézik a filmben látott varázslatos, az éjszakai sötétséget beragyogó, szemkápráztató növényvilágot.

A szabadalommal védett hazai innováció számára az inspirációt a természet mindennapi csodája, a különböző fajok szoros együttélésének tanulmányozása nyújtotta. A szimbiózis során ugyanis az együtt élő egyedek olyan új tulajdonságokat hoznak létre, amelyek mindkettejük számára előnyösek.

virag7

virag8

virag9

virag10

virag11

virag12

A flAVATAR megálmodói a növények alkotórészecskéinek és a velük élő egysejtűeknek az egymáshoz szoktatásának megfigyelése, elemzése révén jutottak el odáig, hogy fénykibocsátásra alkalmas virágokat hozzanak létre.

„Sikerült egy száz százalékban növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre veszélytelen anyagot kikísérleteznünk, amellyel ha kezeljük a virágokat, akkor azok a sötétben gyönyörű zöld, kék, vagy piros színben fénylenek, órákon keresztül.” – mondta Kun Richárd, a flAVATAR megálmodója.

A világító képesség több vágott, vagy cserepes virágfajta esetében is elérhető. Többek között a kála, a rózsa, a pálma, a kaktusz, a szegfű, vagy a krizantém is képes a felületére felvitt anyag segítségével hosszú időn át fényt kibocsátani a sötétben.

virag13

A világító flAVATAR virágok a közelmúltban debütáltak a közönség előtt és már bárki számára elérhetőek idehaza. Ugyanakkor a termék külföldi értékesítését is tervezi a forgalmazást kizárólagos joggal végző viaFlora Csoport. Szándékaik szerint idén több európai országban is a boltok polcaira kerülnek a magyar fejlesztésű világító virágok.

Ha tetszik az új világító virág, oszd meg másokkal is!


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!