hirdetés
Magyar olimpikonnal fotózkodott Orbán Viktor, ezrével jönnek a lájkok a közös képre
A miniszterelnök csak annyit írt hozzá, hogy 'Korcsolya és stopli'.
MTI, fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs - szmo.hu
2019. április 26.


hirdetés

Orbán Viktor a magyar olimpiai bajnok gyorskorcsolyázóval, Liu Shaolin Sándorral fotózkodott (vélhetően Pekingben, ugyanis a miniszterelnök pénteken és szombaton egy nemzetközi fórumon vesz részt), a képet pedig saját Facebook-oldalán meg is osztotta. Csak annyit írt hozzá, hogy "Korcsolya és stopli", mindenesetre a posztot egy órán belül több mint háromezren lájkolták. Mindketten láthatóan nagyon vidámak rajta, ahogy egymást átkarolva mosolyognak a kamerába:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
'Nem léphetnek be úgy a suliba, mintha most dobta volna ki őket az ágy' - dresszkódot írt elő egy iskola a szülőknek
A texasi iskola vezetősége ezentúl nem engedi be azokat az anyákat és apákat, akik igénytelenül vagy túlságosan alulöltözve jelennek meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 25.Az nem ritkaság, hogy az iskolák öltözködési szabályokat írnak elő a diákok számára, akiknek egyenruhát kell viselniük, vagy csak bizonyos ruhadarabokat (például túl rövid szoknya, mélyen dekoltált blúz, baseball sapka) tiltanak meg nekik.

Az viszont már kevésbé megszokott, hogy az iskolások szülei számára is készül dresszkód. Egy amerikai középiskolában pontosan ezt lépték meg nemrég, ami nagy vitát váltott ki a szülők körében.

A Texas állambeli Houstonban a James Madison Középiskola igazgatónője áprilisban egy levélben értesítette a gyerekek szüleit, hogy ettől a hónaptól kezdve már nem léphetnek be úgy a suliba, mintha most dobta volna ki őket az ágy.

Az előírás szerint a felnőttek nem lehetnek olyan ruhában, ami túl sokat mutat. De igénytelen, nem iskolába való ruhadarabokat sem vehetnek fel. Aki pizsamában vagy túlságosan alulöltözve jelenik meg a bejáratnál, azt nem fogják beengedni. De azt is megtiltották, hogy az anyák és az apák tapadós nadrágban (leggings) vagy túl laza, "buggyos" nadrágban, esetleg biciklisnadrágban, rövid egyberuhákban vagy olyan felsőben sem léphetjek be az iskolába, amiből kilátszik a hasuk. A nők számára még a hajcsavarók, a szatén sapkák (a teljes hajat elrejtő, laza sapka) és a zuhanysapka viselése is tiltott.

Az iskola vezetősége szerint azért vezették be a dresszkódot, hogy így a szülők példát mutathassanak a gyerekeiknek, hogyan illik megjelenni egy intézményben, vagy bárhol az otthonukon kívül. Sok szülő szerintük ugyanis egyáltalán nem fordít gondot arra, hogy igényes kinézettel menjen be a suliba.

Az új szabályozást követően egy nőt például nem is engedtek be, amikor egy pólóruhában (tunika) és egy fejkendőben ment a lányáért.

A dresszkódon több szülő is felháborodott, és el is mondták, miért nem értenek egyet az intézkedéssel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
'A fal igenis megvéd' - nagyon kiakadt a Trónok harcára egy kommentelő
'Azokban az időkben se sárkányok, se jeges martalócok nem voltak!' - kicsit komolyan vette a fantasyt. Vagy vérbeli troll? Döntsétek el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 25.Hiába a Trónok harca befejező évada az egyik legjobban várt sorozat-történelmi esemény napjainkban, nézettségi rekordok ide vagy oda, azért a magyar valóság csak-csak bekacsint.

Ennek paródiájaként született meg a hónap kommentje, Székely Tibor "tollából".

Amint arról mi is beszámoltunk, a sokat fejtegetett első és második rész után megérkezett a nyolcadik évad harmadik részének előzetese is.

Az említett úr ezen felbuzdulva csomagolta megjegyzésbe gondolatait.

"Ez kell a népnek, a nyugati mocsok ezzel a megtévesztő, már-már sátánista hülyeséggel. Azokban az időkben sem sárkányok, sem ilyen jeges martalócok nem voltak. Inkább néznék A Tenkes kapitányát vagy a Tüskevárat! Szép magyar történeteket! Nem ezt a liberális fertőt, ami arra született, hogy megmutassa, hogy a fal nem véd meg! Hát tessék lemenni a déli határzárra és megnézni, hogy igenis megvéd!!! Köszönjük, miniszterelnők úr! "

Persze mielőtt belelovallnánk magunkat a helyzetbe, egy másik hozzászóló lehűti a kedélyeket és elmagyarázza, hogy itt csupán az átlag magyar kommentelő-mentalitást figurázták ki, és Tibor az egyik elsőszámú, polgárpukkasztó troll az internet bugyraiban.

"Tibi kb az egyik legismertebb troll a hazai weben. Ennek ismeretében értékeljük a hozzászólást."

Később maga az alkotó is felszólalt az "ügyben" és kiderült, hogy már évekkel ezelőtt is benne volt a buliban.

Mutatjuk a korábbi posztot, lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
38 gyereke van a világ legtermékenyebb nőjének – és mindet egyedül neveli
Az ugandai édesanya 16 ikerterhességen van túl, ennek is köszönheti rekordméretű családját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.A világon egyedülálló rekordot tudhat magáénak az Ugandában élő Mariam Nabatanzi: 44 gyermeket szült ugyanattól az apától, ráadásul alig 36 évesen érte el, hogy ilyen népes családja legyen.

A nő csak 12 éves volt, amikor férjhez ment egy akkor 40 éves férfihez. Egy évvel később már édesanya lett, ráadásul rögtön ikreket szült. Ekkor egy orvos azt mondta neki, hogy nagyon különleges, hiszen

az átlagosnál sokkal nagyobb a petefészke, ezáltal sokkal termékenyebb is, mint a legtöbb nő. A doktor figyelmeztette arra is, hogy a fogamzásgátló gyógyszerek egészségügyi problémákat okozhatnak nála, ezért nem is használt soha ilyesmit. Emiatt viszont újra és újra teherbe esett: csak 23 éves volt, amikor már 25 gyermeket nevelt.

Mariam már nem akart többet szülni, ezért kétségbeesetten fordult az orvosához segítségért, ő azonban továbbra is biztatta a gyereknemzésre az extrém magas petesejtszáma miatt.

Az anya összesen hatszor adott életet ikerpárnak, négyszer hármasikreknek és háromszor négyesikreknek. Két és fél évvel ezelőtt szült utoljára, akkor is ikreket, az egyik baba viszont sajnos meghalt. A 44-ből csak 38 gyermeke maradt életben a nőnek, de mindegyiknek ugyanaz az édesapja.

A férfi, akinek ezt a sok gyermeket köszönhette, viszont elhagyta Mariamot, így most egyedül gondoskodik rekordnépességű családjáról.

"Könnyek között nőttem fel. Nagyon sokat szenvedtem a férjem miatt. Egész életemben a gyerekeimről gondoskodtam és dolgoztam, hogy legyen pénzünk"

- mondta a nő.

Korábban fodrászként és dekorátorként dolgozott különböző rendezvényeken, most viszont már bármit elvállal, amióta ő lett a családfenntartó. Fémhulladékot gyűjt és ad el, helyi gint főz és gyógynövényeket is árul, hogy pénzt szerezzen. Ennivalóra költ a legtöbbet, hiszen sok éhes szájat kell etetnie, de a ruházkodás, az egészségügyi ellátás és az iskolai költségek is sokba kerülnek neki. Legidősebb gyermeke, a 23 éves Ivan Kibuka is otthagyta az iskolát, hogy dolgozhasson és segíthessen édesanyjának.

"Anya nagyon túlterhelt, a munka kikészíti, ezért ott segítünk neki, ahol tudunk, például a főzésben vagy a mosásban. A hátán viszi az egész családot"

- mondta a fiú.

Mariam annak ellenére igyekszik jó anya lenni, hogy több családi tragédia is érte fiatalkorában. Az édesanyja elhagyta őt, az apját és öt testvérét, három nappal azután, hogy megszülte őt. Az apja újraházasodott, de a mostohaanya kiirtotta a családját: Mariam három idősebb testvérének ételébe üvegdarabokat tett, akik így mind meghaltak. Az akkor még csak 7 éves kislány csak azért maradt életben, mert akkor pont nem volt otthon, egy rokonát látogatta meg. Nem is tudta felfogni még, hogy nincs többé testvére, hiszen túl fiatal volt.

A történtek miatt viszont Mariam mindig is arra vágyott, hogy nagy családja legyen. Hat gyereket szeretett volna, ennél viszont 32-vel több lett mára.

A család élete nem egyszerű: egy szegényes, szűk téglaházban laknak, ahol csak a 12 legkisebb gyerek tud egy vékony matraccal felszerelt ágyban aludni, mindannyian egy kis szobába zsúfolva. A nagyobbak egymás mellett pihennek a földre terített matracokon, de vannak olyanok is, akiknek a koszos padlón kell feküdniük.

Együtt főznek és takarítanak, a nagyok pedig segítenek a kicsik ellátásában anyjuknak. Egy nap alatt 25 kiló kukoricaliszt fogy el náluk, a hal és a hús pedig ritka vendég az asztalon.

Bár Mariam úgy gondolja, egész életében nem volt ideje a szórakozásra, mert már nagyon fiatalon felelősségteljesen kellett élnie, az egyetlen kívánsága, hogy minden gyermeke boldog legyen.

Forrás: Mirror


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kiakadtak a netezők a fiún, aki úgy hívja magához a barátnőjét, mintha a kutyája lenne
A Twitteren terjed a videó, amivel a pár a 'tökéletes kapcsolatát' akarta bemutatni - a netezők szerint ez épp annak az ellenkezőjét bizonyítja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 25.Villámgyorsan elterjedt egy fiatal pár videója a neten, aminek talán az volt a célja, hogy bemutassa, milyen irigylésre méltó a kapcsolatuk, de az emberek nem éppen ezt látták benne.

Az alig 15 másodperces, romantikus zenével kísért összeállításban azt láthatjuk, ahogy a fiú a kezével magához hívja a barátnőjét, aki rögtön oda is rohan hozzá, és boldogan vigyorogva teszi a fejét barátja tenyerébe minden egyes alkalommal.

Rad Dates on Twitter

I need this type of relationship ? https://t.co/okOLx3f6eD

A videót egy Rad Dates nevű felhasználó posztolta a Twitteren ezzel a szöveggel: "Ilyen kapcsolatot szeretnék."

Úgy tűnik, ezzel egyedül van, hiszen a legtöbb twitterező éppen a tökéletes párkapcsolat ellentétét látja a fiataloknál.

Sokan úgy gondolják, a fiú úgy bánik a barátnőjével, mintha a kutyája lenne - a felvételeken látottak ugyanis inkább hasonlítanak arra, amikor a gazdi odahívja magához a négylábú kedvencét és jutalmul megsimogatja az állát.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x