hirdetés
Magyar diákok világsikere Dublinban – két rangos díjat is nyert a budapesti gimnazisták fejlesztése
A feleslegessé vált élelmiszerek újrahasznosítását és egyszerű elosztását segítő alkalmazásukkal elnyerték a Future Makers nemzetközi nagydíját, valamint a The Coolest Projects weboldal kategóriának 3. helyezését is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 08.


hirdetés

Két díjat is kiérdemelt a hétvégén Dublinban megrendezett nemzetközi ifjúsági programozóversenyen a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulóiból álló háromfős csapat. Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter, akik a UPC Future Makers magyarországi pályázatának győzteseiként utaztak ki a The Coolest Projects versenyre, több ezer résztvevő és nemzetközi szakmai zsűri előtt mutatták be fejlesztésüket az ír fővárosban.

A feleslegessé vált élelmiszerek újrahasznosítását és egyszerű elosztását segítő interaktív közösségi alkalmazásukkal, a FoodOver flow-val most elnyerték a Future Makers nemzetközi nagydíját, valamint a The Coolest Projects weboldal kategóriának 3. helyezését is.

A FoodOverflow (korábbi nevén FoodCoin) csapata még februárban lett a hazai mezőny legjobbja a UPC Magyarország, a SKOOL és a Kódgarázs gyerekeknek szóló programozóversenyén, a Future Makers Nagydíjon, amelyen azt mutatták be a versenyzők, hogy miként tudják élhetőbbé és fenntarthatóbá tenni környezetüket kreatív informatikai megoldások, fejlesztések segítségével.

A verseny első helyezettjeként elnyerték azt a lehetőséget is, hogy kiutazzanak a Dublinban megrendezett nemzetközi ifjúsági programozóversenyre, a The Coolest Projects eseményre, ahol nemzetközi közönség előtt is bemutathatták alkotásukat.

A verseny vasárnapi döntőjén több mint hétszáz, a világ 22 országából érkezett tizenéves programozó mérte össze tudását és prezentálta fejlesztéseit a nemzetközi szakmai zsűri és a több ezer látogató számára.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
27 nyelven beszél a magyar férfi - neki van a legtöbb nyelvvizsgája Európában
Gaál Ottó már saját nyelvtanulási módszert fejlesztett ki, amivel másoknak segít. Vannak olyan diákjai, akiknek már több mint 10 nyelvvizsgája van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.Gaál Ottó összesen 27 nyelven tud beszélni, ezzel ő tartja Európában a megszerzett nyelvvizsgák rekordját. A jó nyelvérzéket mondhatni örökölte: édesapja 6 nyelven beszélt, édesanyja pedig nyelvtanár volt. Szerinte mégsem ez a sikerének a titka, hanem az, hogy nemcsak meg akarta tanulni a nyelveket, de az adott kultúrát is szívesen ismerte meg. Úgy véli, nem lehet jobban megtisztelni egy idegen országban élő embert annál, minthogy megtanuljuk az ő nyelvét.

Gaál Ottó a Fókuszban beszélt arról, hogyan sajátította el ezt a nem mindennapi tudást.

Az első nyelvvizsgáját az 1970-es években szerezte angolból, ezután rögtön megtanult spanyolul, olaszul és franciául is. Ezek után jött még 23, a tanulási folyamatban pedig volt olyan év is, amikor 5 nyelvvizsgát is letett.

A férfi a 15. nyelv elsajátítása után jött rá arra, hogy milyen összefüggések vannak a nyelvek között. Elkezdte kutatni a nyelvek között, mostanra pedig már kifejlesztette saját nyelvtanulási módszerét, amit sikeresen oktat előadásokon. Vannak olyan diákjai, akiknek már több mint 10 nyelvvizsgája van.

A Fókusz riportjában egyik tanítványa és más, különösen jó nyelvérzékkel megáldott magyarok is megszólalnak:


KÖVESS MINKET:hirdetés
Megvannak a Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája verseny döntősei
Mindkét kategóriába öt torta jutott be. Melyiket kóstolnád meg legszívesebben?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 07.Tizenharmadik alkalommal rendezik meg idén a Magyarország Tortája versenyt, amely évről évre népszerűbb: a cukrászok részéről is folyamatosan nő az érdeklődés, egyre többeket ösztönöz termékfejlesztésre, valamint a nagyközönség is kifejezetten keresi a győztes tortákat. Előfordul olyan cukrászda, ahol emiatt akár 4-5 évre visszamenőleg is az állandó kínálat részét képezik a nyertesek.

Idén is rengeteg pályázat érkezett, amelyek között ezúttal kimondottan gyakori volt a zserbó-koncepció, mivel éppen 100 éve halt meg Gerbeaud Emil – sok nevező emiatt a klasszikus süteményt gondolta újra.

Emellett nagyon sok gyümölcs is előkerült, a lehető legváltozatosabb alapanyagokkal próbálkoztak.

A zsűrinek nehéz dolga volt, de végül kiválasztotta azt az öt tortát, amelyek közül majd az idei végső győztes kikerül. Ezek pedig a következők:

Akali meggyes mandula

Fotók: Vas Gergely / Cukrász Ipartestület

Émile emléke

Sopron hűsége

Boldogasszony csipkéje

Kékestető

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőseiért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A magyar Bamba Marha lett a világ egyik legjobb hamburgerezője
Ezen a listán még soha szerepelt magyar burgerező ennyire előkelő helyen.
Forrás: 24.hu, Big Seven Travel, Fotó:Bamba Marha Burger Bar Facebook - szmo.hu
2019. április 29.Néhány héttel ezelőtt két magyar hamburgerezőt is Európa legjobbjai közé válogatott a Big Seven Travel utazási portál.

Akkor a Tuning a 42., a Bamba Marha Burger Bár az 5. helyet kapta meg a listán.

Az utazási oldal azóta összeállította a világ legjobb burgerezőinek listáját is.

A világ 50 legjobb hamburgerezője között a budapesti Bamba Marha Burger Bár a 13. helyet szerezte meg.

"A lista az egyes kontinensek általuk elkészített listáján alapszik, az értékelést több, mint 5 hónapig készítették, 50+ ország részvételével így az értékelési elvek is megegyeztek a korábbiakkal: a tesztelők minden országból válogattak résztvevőket, és a végső eredmény megszületésében igen nagy része volt a magazin 1,5 milliós olvasótáborának és kiválasztott gasztro-szakértőknek is. A lista kialakításánál figyelembe vették az online értékeléseket, a megjelenéseket és a releváns blogok véleményét is" - írja a 24.hu.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Bekerült a cannes-i fesztivál döntőjébe a 13 éves magyar fiú telefonos videója
Ábel egy unalmas családi összejövetelen videózgatott egy telefonnal, effekteket próbálgatott. Lett belőle egy egyperces film. A többi már történelem.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.13 éves pécsi fiú kisfilmje a cannes-i fesztivál döntőjében. Százados Ábel szerint csak játékból készült a telefonos videó, amikor unokatestvéreivel unatkoztak egy családi szülinapon. A "Soha" című, alig egyperces drámai videót nagybátyja nevezte be a Telefonfilmes Fesztiválra. A múlt héten derült ki, hogy beválasztották a döntőbe - hangzott el az RTL Klub híradójában.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x